suzuki df 6

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: suzuki df 6

PostPostao/la Kapo » 09. 12. 2012. (03:52)

el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima...

Nakon osobnih iskustava (dobrih i losih) i ja bi se u potpunosti slozio sa ovom tezom :thumbup:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la tehnicoo » 09. 12. 2012. (14:22)

el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima sa tim da je najgora stara yamaha. Od dva cilindra na gore je već druga priča

Mislim da prolazi vrijeme dvotaktnih motora, kada udjemo u Evropu - 1.7.2013 nema vise uvoza klasicnih dvotaktnih motora.
Svakako bilo bi interesantno cuti koji si jednocilindricni motor imao ili imas dvotaktni a koji cetverotaktni i u cemu su tako velike razlike. Da li si usporedjivao istu snagu?
Po meni jednocilindricni motori se kupuju jer su jeftiniji i jer su laksi za nosenje a za sve drugo prednost dvocilindricnog motora, mozda jos i da napomenem da su dvotaktni motori za istu snagu laksi.
Sto se tice vibrcije na istoj snazi mislim da nebi trebalo biti razlike u korist dvotaktnih.
U cemu si vidio razliku između jednog i dva cilindra kod dvotaktnog i cetverotaktnog motora posto za jedan cilindar preporucas dvotaktni a za dva cilindra cetverotaktni?
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la el passo » 09. 12. 2012. (17:20)

Ja se krećem u nautičkim i ribarskim krugovima i imam jako puno poznanika i kolega koji su imali svakakve motore. Jednocilindrični 4t nisam posjedovao upravo iz iskustava mojih poznanika. Jedan od njih mi je susjed koji je kupio novu yamahu 4ks 4t i od kad ju je kupio stalno joj je neki k. Više je u servisu nego na barci. Da ne kažem da izvana izgleda katastrofalno, da ima masu plastike za razliku od 2t. Od 2t motora sam ih imao masu, da sad ne nabrajam i nikad nisam imao večih problema, pa čak ni sa tomosima. Isto je tako jedan frend kupio mali 4t suzuki od 2 ks koji mu je služio bez problema godinu dana i onda je bio raspad sistema, i da ne nabrajam dalje. Još jedan argument su ti cijene polovnih 4t na njuškalu koji su jeftiniji ili koštaju isto kao polovni 2t koji su stariji i po 10god. Naravno ima i zadovoljnih koji nemaju problema
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la tehnicoo » 10. 12. 2012. (08:52)

el passo je napisao/la:Ja se krećem u nautičkim i ribarskim krugovima i imam jako puno poznanika i kolega koji su imali svakakve motore. Jednocilindrični 4t nisam posjedovao upravo iz iskustava mojih poznanika. Jedan od njih mi je susjed koji je kupio novu yamahu 4ks 4t i od kad ju je kupio stalno joj je neki k. Više je u servisu nego na barci. Da ne kažem da izvana izgleda katastrofalno, da ima masu plastike za razliku od 2t. Od 2t motora sam ih imao masu, da sad ne nabrajam i nikad nisam imao večih problema, pa čak ni sa tomosima. Isto je tako jedan frend kupio mali 4t suzuki od 2 ks koji mu je služio bez problema godinu dana i onda je bio raspad sistema, i da ne nabrajam dalje. Još jedan argument su ti cijene polovnih 4t na njuškalu koji su jeftiniji ili koštaju isto kao polovni 2t koji su stariji i po 10god. Naravno ima i zadovoljnih koji nemaju problema

Iskrenost za svaku pohvalu.
Bez osobnog iskustva i problema, tako sam i mislio, jedem krušku a komentiram okus jabuke koju je kušao prijatelj.
Što se tiče Yamahe 4T-4KS prošlost ali ipak moje mišljenje, mali motorić napravljen za bajbote, bila je dobra cijena i mala potrošnja i sve je dobro samo pogoni težak čamac za koji nije predviđen i što možemo očekivati.

Nije mi jasan tvoj frend nakom godinu dana ima problem sa Suzuki 2 KS a ima garanciju 2 ili 3 godine zašto to nije koristio. Znam da ti to neće biti lako odgovoriti jer detalje zna ipak samo frend.
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la el passo » 10. 12. 2012. (10:14)

I ja sam znao zašto pitaš i svejedno odgovorio. Frendu se ide na more tako da mu se jednostavno neda više zajebavati sa tim motorom, uzeo je 2t a ovog prodao, isto kao i dosta drugih koje znam.
Neznam dali si čuo pojam pomočni motor, ali očito nisi sudeći po tvom zaključku za bajboate. No, neda mi se sad natezati, najbolje da ostanemo svako pri svom
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la matee » 14. 02. 2013. (18:58)

Vozio jednom suzuki df 6 i po snazi je na nivou starog tomosa 4, i čuje se ka i svi ostali 2t motori,
općenito ne razumin ljude kada kupe 4t motor od 4 konja i kažu da je razlog jer ima malu potrošnju.
matee
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kosanović mm700 aifo 8061, elan 490, drvo 5m

PostPostao/la brule » 14. 02. 2013. (20:40)

Ko zna šta si ti vozio
..
brule
Senior Member

Tip plovila: Bandholm 24

PostPostao/la matee » 14. 02. 2013. (21:20)

eto
matee
Member

PostPostao/la naada1 » 24. 07. 2013. (10:50)

KAKAV 4T VANBRODSKI MOTOR S 1 CILINDROM KUPITI?
IMAM DF6 SUZUKI :thumbup:

matee je napisao/la:Vozio jednom suzuki df 6 i po snazi je na nivou starog tomosa 4, i čuje se ka i svi ostali 2t motori,
općenito ne razumin ljude kada kupe 4t motor od 4 konja i kažu da je razlog jer ima malu potrošnju.

IMAM DF6 VEĆ 4 GODINE, JEDINI PROBLEM JE KVALITETA GORIVA, MALO BUKA, A TO DA IDE KO TOMOS 4, MOLIMTE NEMOJ TO PRICAT JER NEMA VEZE S ZDRAVIM MOZGOM

el passo je napisao/la:Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima sa tim da je najgora stara yamaha. Od dva cilindra na gore je već druga priča

slazem se!
idi pa ces ulovit !
naada1
New Entry

PostPostao/la josme » 24. 07. 2013. (12:25)

naada1 je napisao/la:KAKAV 4T VANBRODSKI MOTOR S 1 CILINDROM KUPITI?
IMAM DF6 SUZUKI :thumbup:

naada1 je napisao/la:
matee je napisao/la:Vozio jednom suzuki df 6 i po snazi je na nivou starog tomosa 4, i čuje se ka i svi ostali 2t motori,

IMAM DF6 VEĆ 4 GODINE, JEDINI PROBLEM JE KVALITETA GORIVA, MALO BUKA, A TO DA IDE KO TOMOS 4, MOLIMTE NEMOJ TO PRICAT JER NEMA VEZE S ZDRAVIM MOZGOM

....A ne trebaš vikati....... :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la matee » 24. 07. 2013. (17:05)

naada1 je napisao/la:

naada1 je napisao/la:

slazem se!

nisam shvatio smisao poruke
matee
Member

PostPostao/la naada1 » 29. 07. 2013. (07:15)

mislim da mali 4t motori nisu kao 2t. manje trose, ali su bucniji, imaju vece vibracije. kazem imam df6, zadovoljan sam s njime, jedino sto mi u HR imamo nikakvo gorivo, i to sam rijesio s filterom i separatorom. problema s nasim gorivom imaju i auta koja ljudi plate po 100 000 E, pa ih ostave na putu! tomos 4 ima 4ks na radilici, a na propeli mislim oko 2,5ks, pa kako mozes usporedit ta dva motora? ja sam imao tomosa 4,5 pa ga zamjenio sa suzukijem! mislim da nisam pogrijesio!
idi pa ces ulovit !
naada1
New Entry

PostPostao/la matee » 29. 07. 2013. (10:25)

Nažalost radi se o jako skupim igračkama. Žalosno je što kupiš pentu od 9000 kuna (ovo se ne odnosi samo na suzuki), onda moraš mislit na kvalitetu goriva, dodavati filtere, brinuti se o penti više nego o ditetu, nosi vamo nosi tamo, provrti propela, ulje ovo ulje ono ....,
tomosi, pogotovo stariji, korišteni su po dvadeset godina bez servisa, a da ne govorim o starijim mercury, evinrude, yamaha i sl. koji se maltretiraju desetke godina bez servisa.
Današnji 4t jednocilindraši ne mogu preživiti ni trećinu toga. Jednostavno ćeš svaku par godina morati isprsiti lovu i kupiti novu pentu.
matee
Member

PostPostao/la shark8 » 08. 09. 2013. (14:22)

matee je napisao/la:Nažalost radi se o jako skupim igračkama. Žalosno je što kupiš pentu od 9000 kuna (ovo se ne odnosi samo na suzuki), onda moraš mislit na kvalitetu goriva, dodavati filtere, brinuti se o penti više nego o ditetu, nosi vamo nosi tamo, provrti propela, ulje ovo ulje ono ....,
tomosi, pogotovo stariji, korišteni su po dvadeset godina bez servisa, a da ne govorim o starijim mercury, evinrude, yamaha i sl. koji se maltretiraju desetke godina bez servisa.
Današnji 4t jednocilindraši ne mogu preživiti ni trećinu toga. Jednostavno ćeš svaku par godina morati isprsiti lovu i kupiti novu pentu.

A bas mislio kupit novi Suzuki ili yamahu od 6 Ks da mi traje bar toliko koliko imam tomos 4 :? Znaci treba mi motor koji će trajat barem 20 godina :crazy:
shark8
New Entry

Tip plovila: Vega, Suzuki 6 i tomos 4

PostPostao/la ibumbar » 28. 10. 2013. (16:12)

Imali smo ovaj motor. Mogu ti samo reći katastrofa! Nikad goru pentu nismo imali. Bučan je nenormalno, stvara vibracije i cijeli brod zvoni od njega. A ima problema sa lošim gorivom i vrlo je osjetljiv.
Prodali ga i kupili Yamahu 8KS. Nisam mogao vjerovati kolika je to razlika, ko nebo i zemlja. Yamaha se nečuje naspram Suzukija.
ibumbar
New Entry

Tip plovila: Pasara

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.