evo da još nešto dodam, vezano za cijenu ali još više i za kvalitetu servisa.
Dakle, nisam ni ja trazio neke mlade/samozvane majstore nego ovlašteni servis koji postoji više od 30 godina u Splitu (da sad ne navodim imena i reklamiram), čovik koji mi je radija servis ima bar 20 god iskustva u tome - u skladu s tim, ne iznenađuje me možda viša cijena nego kod nekih drugih servisera.
wildstar,
počni volit više sebe
, ali dobro pazi i što i kako radiš (pogotovo kod redovnih mušterija). Ono što je za mene kao kupca (broda, motora ili servisnih usluga svejedno) izuzetno važno je tzv. postprodajna usluga koja je kod nas uglavnom na niskom nivou.
Već sam spomenuo da mi je serviser bio na raspolaganju za sva pitanja (telefonom) u bilo koje doba, ali navest cu još jedan primjer:
- čovjek kojem sam iznajmio brod greškom uliva dizel umisto benzina u rezervar (84L) i zove me kad shvati da je napravija glupost. Ja odmah idem po njega s drugim brodom i dovlačim ga do svoje kuće. On se ispričava i kaže da će platit štetu/popravak, ja zovem servisera da vidim je li slobodan za hitni servis (osmi misec, sredina sezone). Serviser je naravno zauzet cijeli dan, ali me zove da dođem popodne nakon radnog vrimena. Popodne mi sve rješava u par sati, izdaje račun normalne cijene (ne sjećam se sad točno koliko) i ja se navečer vraćam na Šoltu i brod mi je spreman za novu mušteriju sutra. Brza akcija spašava mi sutrašnjih 150€, mozda i više ako bih na servis morao duže čekati.
Poanta je da ne gubim dane (tj. novce) u sredini sezone jer mi to nitko neće nadoknadit, mušterije plaćaju samo štetu koje same naprave.
Jako loša iskustva sa postprodajnom uslugom imam sa prodavačem u kojeg sam kupio brod, ali to je već druga priča.
Ono što sam htio reć da za korektan odnos (tj. drukčiji od "take the money and run" principa) neki ljudi su spremni (inicijalno) platit i nešto višu cijenu usluge