oneeyed je napisao/la:Buzaru obožavam ali ošišćeni repovi kozica su mi okusno preslabi da bi dali svoju slatkoću i gotovo se ne osjete kraj češnjaka, petrusimena, pomidore i vina, pa ih najčešće spremam s vrhnjem i tjesteninom.
Sprema se slično, umjesto maslinovog ulja stavlja se maslac, češnjak i petrusimen, pa repovi kozica par minuta, začini se, podlije se malo bilim vinom i kad prokuha - vrhnje. Sve se još malo prokrčka i u to se ubaci pašta (tagliatelle su mi najdraže) skuhana sa strane skoro do kraja da se dovrši u umaku. Pospe se sjeckanim petrusimenom i to je to.
Ovako bi ja skuhao i tog očišćenog hlapa/jastoga narezanog na kolute.
Koluti od tijela hlapa traze nesto malo duzu termicku obradu,dok je za glavu i klijesta dovoljno samo nekoliko minuta pa ih ja dodajem na samom kraju balade.
Kozice u bijelom umaku radim otprilike isto kao i kolega Oneeyed,samo ponekad, kad imam u zalihi, koristim vrhnje sa okusom parmezana, ili jos bolje,vrhnje sa okusom dimljenog lososa,no to nabavljam u Trstu,nema kod nas,ili barem nisam nigdje do sada vidio. Dobije se sug malo intezivnijeg okusa.