Vanbrodski 4t ili 2t preporuka

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Vanbrodski 4t ili 2t preporuka

PostPostao/la Lakic67 » 30. 11. 2012. (14:00)

Barka je 590 s kabinom (dalmatinka),

Zelio bi znat ima li iko koju preporuku za motor (novi) na ovoj barci od 15 HP do 20 HP, vasa iskustva. Moze li se panulat u brzini od 2-3 milje s ovim motorima i koliko smeta motoru voznja na najmanjem gasu?

Po nekom izracunu vozim godisnje oko 100 sati, barka je za kupanje i sportski ribolov da li 4t ili 2t gledo sam po netu tohatsu (zbog cijene najvise i komentara) 18 2t (potrosnja veca za 3 lite po satu od 20 4t), i tohatsu 15 4t i 20 4t. Cijena 15 i 20 4t je razilka u 1000 kuna motor ima isto kubika sve specifikacije iste razlicita samo potrosnja nije mi bas jasno pa da mi neko pojasni razliku ako zna vjerujem da ovo zanima jos dosta ljudi. :D

Plan je ojacat krmu i stavit petu, koliko otprilike je cijena toga iz vaseg iskustva?

Takoder zna li neko da ima sad kakav nauticki sajam u 12 mjesecu u hrvatskoj?

Ne znam smije li se to stavit odi ali: prodajem torpedo 9 sa svime kopca, motor, sajla, dijelovi,(svi moguci na njemu) kako god ako ce ga i u zeljezo rastopit. :D
FIDELIO
Lakic67
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka 580

Re: Vanbrodski 4t ili 2t preporuka

PostPostao/la bronzin » 30. 11. 2012. (14:05)

Prijatelju upotrebi tražilicu u gornjem desnom kantunu... ovo je več xy puta prožvakana tema...i to bar u dvi je objekt barka za koju pitaš.
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la Lakic67 » 30. 11. 2012. (14:06)

bronzin je napisao/la:Prijatelju upotrebi tražilicu u gornjem desnom kantunu... ovo je več xy puta prožvakana tema...i to bar u dvi je objekt barka za koju pitaš.

Aznam ja da jest i procito sam sve vezano sad se blizi krajnja odluka a i tehnologija napreduje iz dana u dan tako i informacije moraju bit svjeze. :D U temama je sve nabacno svega i svacega i 120 stranica za citanje. Odgovorite ako vam se da i onda je brisemo za 10 dana. :D
FIDELIO
Lakic67
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka 580

PostPostao/la peroLA » 30. 11. 2012. (14:36)

Odustaješ vidim od UM?... Koliko će koštat ugradnja novog neznam točno, ojačanje krme bilo bi poželjno... s vanjskim ćeš imat bolju tj. manju moguću brzinu za panulu, i veću krajnju...ako ne misliš trošit na spojler ti je 15ks dovoljno, ako u dogledno vrijeme misliš stavit spojler onda može i 25ks, yamaha, suzuki, honada... ja bi uvjek 4t kad već nije um... i mogao bi eliminirat škalina da dobiješ još šta mijesta u kookpitu...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la dome » 30. 11. 2012. (14:49)

Lakic67 je napisao/la:sve nabacno svega i svacega i 120 stranica za citanje. Odgovorite ako vam se da i onda je brisemo za 10 dana. :D

da nebi nabacivali preko mire pa se onda mučili sa brisanjem već prožvakanoga ............ bolje niti ne pilati tupom pilom po istom rezu ...........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.