Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
anguja je napisao/la:Nije mi jasno kako Bubić ne može dobit "čist" kokpit i bokun mista za leć vanka a Pičuljan može na brodu od 7m, a oba su trupa plitka i vrlo slična.
Kad govorim o nautičarima ne mislim o ekipi koja izađe na lignje ili ribolov, i nakon toga se vrati doma i spava u toplom krevetu.
Mislim na nekoga tko mjesec dana iz kolpa provede na takvom brodu, i krstari jadranom...
Svima je jasno da "mali" brod umara puno više nego veliki , pogotovo ako je spor, tuče ga svako vrime, valja te..ne možeš se ispružit i odmorit,na velikom si uvik komodan, zimi te grije webasto, imaš bojler s toplom vodom,spavaš ka u karoci...
more 3 mu ne znači puno, glava ti se ne klatara livo -desno...
Zato mislim da je B700 brod više za kraće izlete i ribičiju nego za krstarenja..
Pozdrav
open510 je napisao/la:Sto se tiče udobnosti, B700 ima 4 ležaja dimenzija cca 190x70cm sto je po meni dovoljno za normalno spavanje 4 odrasla čovika. S lijeve strane duljina ležaja je od kabine do prove cca 375cm (ako se ukloni mala drvena pregrada koja sluzi kao naslon).
U B700 također moze stat bojler za toplu vodu, grijanje, dvostruko kuhalo, frižider, TV i sl. - to je provjereno jer sam to i sebi naručija
Sto se tiče spavanja u kokpitu, kašun i obla krma/sjedala smetaju - ja sam sebi narucija poklopac na kašunu koji ce se preklopit unazad prema krmi i omogućit ležanje na njemu (i kašunu)...
open510 je napisao/la:Sto se tiče brzine, ona ovisi o motoru pa B700 ne mora bit spora. Sa motorima od bar 155ks glisira sasvim dobro, sa 230ks ići će nadam se do max 28 cvorova...
anguja je napisao/la:Nije mi jasno kako Bubić ne može dobit "čist" kokpit i bokun mista za leć vanka a Pičuljan može na brodu od 7m, a oba su trupa plitka i vrlo slična.
Pozdrav
Trenutno korisnika/ca: Thomy i 3 gostiju.