dimulius je napisao/la:ah, ah, a kad san ja bija spomenija da lupa onda me se razapelo (cak me i ribi bija napa).
a nije da nema onih sta ne lupaju
samo jebat ga, kreveti su in pinku manji pa onda svi trc na betinu...
osin onog mog ludonje opena510, ja mislin da je ni jedan nije proba po valovima prije kupnje,
a i njemu je bilo vaznije da ima mista za lec za cetvero nego sta buba i polije
ajde open510 nesricho priznaj razlike sa probne voznje izmedju b i g
evo da napokon priznam, za ispovid ću izmolit 2 očenaša
Nisam (još) napravija 100+h sa B700, javit cu vam nadam se dogodine kako je i to prošlo...
Proba sam B700 sa VM 230ks i Nanni 165ks, prvi put na DHMB po jako velikim valovima (odmah nakon toga proba i G23 sa 170ks), drugi put po puno mirnijem moru isprid Vranjica. Prva proba na moj zahtjev je bila u 5 položaja u odnosu na valove: direktno, u po prove, bočno, u po krme i direktno u krmu (brzine 14-18 čvorova) - brod po meni sve dobro podnosi, čak ni žene u kabini nisu histerizirale... Brod je naravno bija skroz mokar, valovi su bili viši od broda.
G23 probajem cca 1h nakon toga, more je mrvicu palo ali valova je ostalo i previše. Brod vozi sličnim brzinama (nisam ja za deplasmansku vožnju) u istim položajima, i s njim sam zadovoljan. Osjeća se da je taj brod nešto lakši, slabijeg motora ali ide nešto bolje direktno na val.
Lupaju oba i mokri su oba na tim brzinama/valovima, G23 nešto manje, ali meni to nije smetalo jer sam navikao na glisersku vožnju (u usporedbi sa Open510 kojeg sam imao, ovakva lupanja i valove niti ne osjećam). Za one nenavikle na glisere (dimulius) i cik-cak vožnju vjerojatno je G23 bolji izbor, ako pričamo isključivo o vožnji po jačem moru - po mirnijem moru/bonaci, u vezi potrošnje, brzine, pogotovo udobnosti... meni je B700 ipak bolja.