Bazen za živu ješku

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Bazen za živu ješku

PostPostao/la tomi » 01. 08. 2012. (17:57)

@ porer,tvoj tajmer radi već godinama i niš ne vraća.niti kisik,a niti lovu

p.s. danas je ministarstvo financija objavilo listu dužnika.e sad ja to ne mogu? zasto?
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la focus » 01. 08. 2012. (20:38)

porer je napisao/la:A gdje je tu tajmer? 8-)

Zdravi mi i veseli bili...

Tajmer je na svom mijestu, bogu fala stedi akomulatore , a obecali su mi dati i mjerac saliniteta
pa kad zatreba da posolimo:)
focus
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Navar 795

PostPostao/la bananko28 » 25. 11. 2012. (17:59)

do proljeca mislim napravit bazen za živu ješku. nebih ga nigdi ugrađiva unutar barke nego bi ga uvijek vozio na boku barke. montirao bih ga na bok sistemom kao recimo škalice za popeti se iz mora.... kad zavšim ispraznim ga i s njim pod provu. bazenčić bi bio 30-ak litara. sam bi isplastificirao, ali između dvije stjenke bi stavio neku toplinsku izolaciju, kao prešanu kamenu vunu radi manjeg grijanja mora ljeti. još mi je palo napamet da se unutar bazena napravi jedna komorica u koju bi stavio one plave plosnate posude u kojoj se zaledi voda, kako bi lignji hladilo more. Na kraju može i poslužit kao i frižiderić :D
na pumpu bih još ugradio i timer i mislim da bi lignja bez problema mogla dočekat jutro! :D
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la ab ovo » 26. 11. 2012. (09:34)

A kad ti protutnji kakva gliserčina pa ti val opali u taj bazen po boku :?:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la bananko28 » 26. 11. 2012. (12:12)

ab ovo je napisao/la:A kad ti protutnji kakva gliserčina pa ti val opali u taj bazen po boku :?:

nece, mahnem mu ja da se makne! :D
A to je i meni palo na pamet. nebi onda moga statat nigdi sa barkom među barke...
Ima još jedna solucija, meni su u barci veliki bocni sanduci, u njima bi se moga napravit pravi veliki bazen, ali me strah da recimo preko noci se nešto začepi i ode barka na dno. :D

http://i1199.photobucket.com/albums/aa4 ... 8_02-1.jpg
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 26. 11. 2012. (12:34)

Napravi ti fino bazen tamo ispod krme...a lignji se ne ostavljaju u bazen preko noci nego u bacvu ili boce,kako ko oce pa ispod barke...
Ako ne mislis nesto ozbiljno bas pendulat dosta ti je kanta od 30 40 lit. (10-ak liganja) izbusi i drzi pored barke dok lovis na sidru...poslje u bazen do doma ili ako si blizu 10 15 min. ostavi ih u bacvu u ono malo vode na dnu(10-ak 15 lit.) i kad dodjes potopi fino i gotovo...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la bananko28 » 26. 11. 2012. (14:36)

mislim da bi bilo jednostavnije napravit dobar bazen, pogotovo kad bi dodatno hladio more, jer ljeti na mome vezu koji je plitak (3-4) metra more je toplo. Ova kombinacija u krmi nije loša + pumpa i timer. uhvatim lignju i sa njom direkt u bazen. jednostavnije nego vuci kante.
Mislim ozbiljno vuci panulu. odlični tereni su mi pred kucom i zašto ne :D
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la schludo » 26. 11. 2012. (19:28)

bananko28 je napisao/la:Ima još jedna solucija, meni su u barci veliki bocni sanduci, u njima bi se moga napravit pravi veliki bazen, ali me strah da recimo preko noci se nešto začepi i ode barka na dno. :D

Pa imaš kaljužnu pumpu u barci, staviš samo onaj automatski prekidač (dodje oko 140,-kuna) i riješio si problem noćne more. ;)

bananko28 je napisao/la:mislim da bi bilo jednostavnije napravit dobar bazen, pogotovo kad bi dodatno hladio more, jer ljeti na mome vezu koji je plitak (3-4) metra more je toplo.

To kako ti misliš hladiti more neće nikakvo funkcionirati; ono s čime ti misliš rashladiti more će se brže iztopiti nego što lignje možeš uloviti - a more će samo minimalno (ako uopće) promjeniti temperaturu. Mogao bi jedino sa protočnim hladjenem kroz frižider držati hladno - a za to ti treba dobar akumulator sa puno Ah. ;)
schludo
New Entry

Tip plovila: Beneteau Antares 620

PostPostao/la bananko28 » 26. 11. 2012. (20:50)

schludo je napisao/la:
bananko28 je napisao/la:Ima još jedna solucija, meni su u barci veliki bocni sanduci, u njima bi se moga napravit pravi veliki bazen, ali me strah da recimo preko noci se nešto začepi i ode barka na dno. :D

Pa imaš kaljužnu pumpu u barci, staviš samo onaj automatski prekidač (dodje oko 140,-kuna) i riješio si problem noćne more. ;)

e jeben ti pamet, nekih jednostavnih rješenja se nemogu sitit. :oops: a to me najviše mučilo, heheheheh :D
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 26. 11. 2012. (21:42)

Od toga ti nema nista....uostalom vidjeces i najbolje naucit sam...
Ostavi na 5 6 metara i kad je more najtoplije i nema problema....
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la bananko28 » 26. 11. 2012. (22:13)

onda najbolje uzet kantu za kiselit kupus od 50 lit. onda napravit kostur vrše istog oblika da ta vrša stane u nju. vršu obući u mrežu kao npr za hvatat olige ili girice da se lignja i igla ne ranjavaju. ta vrša stoji uvik u toj kanti i kad dođem na vez ili tamo gdje želim potopit vršu, potopim je i ostavim na kavicalu. ujutro kad idem na panulu prije nego dignem vršu napunim tu kantu sa friškim morem i odmah u nju uvalim tu vršu. i dok polako vozim do pošte svakih 5 minuta upalim pumpu da na minutu-dvije procirkulira more. jebate, ne može bit jednostavnije.... :D
Ključaj temu! :D
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 26. 11. 2012. (23:20)

Sve i jeste jednostavno al je komplikovano kad moras sam naucit...al onda bas dobro naucis.... :D
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 27. 11. 2012. (10:31)

tomsic davor je napisao/la:Ostavi na 5 6 metara i kad je more najtoplije i nema problema....

Davore, ima i te kakvih problema. ;) Velika je razlika u sjevernom i južnom Jadranu. Naročito ljeti.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la bananko28 » 27. 11. 2012. (11:00)

ab ovo je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:Ostavi na 5 6 metara i kad je more najtoplije i nema problema....

Davore, ima i te kakvih problema. ;) Velika je razlika u sjevernom i južnom Jadranu. Naročito ljeti.

iće one i do 30 metara. valjda ce tamo preživit
bananko28
Old Senior Member

PostPostao/la tomsic davor » 27. 11. 2012. (13:03)

Kod nas bude mozda 5 6 dana tokom cjelog ljeta da ne zive na povrsini...i to od 20 30 liganaja ima vazda 5 6 koji prezive i cjelu noc i cjelo jutro sutra....
Mozda je gore to veci problem...nemam pojma...onda ti ne mogu pomoc...znam samo kako ja radim i kako zive...
Bilo je ljeti par dana voda 29 stepeni...nisam ni isao tih par dana svedno ali uglavnom je 24 25 i zive uvjek...
Ma moras sam probati kako ce se ponasati i najbolje ces vidjeti kako ces snjima u koje doba...
tomsic davor
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.