vez za brod

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: vez za brod

PostPostao/la antep » 22. 10. 2012. (13:18)

naravno. zadužite M 48 i vežete se di vas je volja :)
antep
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la malub1 » 22. 10. 2012. (13:53)

M48 ?? To mi je nepoznatoi .Da to nije neki novi Maestral?
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la antep » 22. 10. 2012. (14:39)

puška M 48
antep
Member

PostPostao/la seagull2 » 23. 10. 2012. (22:24)

jeli kp zainteresiran iznajmit cu mu vez za brod oko 10 m u splitu sve na pp ponude i detalji
seagull2
Member

Tip plovila: Sciallino 23 yanmar 4lh-hte 142 ks

PostPostao/la takani » 02. 11. 2012. (19:46)

Meni se čini da su sve te "face" po lučicama kojekakvi muljatori. U prilog im ide činjenica da je vezova malo i onda mogu radit šta i je volja.
takani
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Rio cabin 580

PostPostao/la antep » 03. 11. 2012. (23:03)

takani je napisao/la:Meni se čini da su sve te "face" po lučicama kojekakvi muljatori. U prilog im ide činjenica da je vezova malo i onda mogu radit šta i je volja.

slažem se, ljudi sebi uzimaju za pravo gospodariti nečim što nije njihovo.. ali im je mentalni sklop u glavi na toj razini da se od njih najbolje odmaknuti...
antep
Member

PostPostao/la Kapo » 04. 11. 2012. (05:30)

antep je napisao/la:.. ali im je mentalni sklop u glavi na toj razini da se od njih najbolje odmaknuti...

To im je i cilj...da im ne smetate u iskoristavanju drustvenih dobara...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la plavo_more » 21. 11. 2012. (22:57)

Član Sportskog Društva dobije pravo na vez po određenom Pravilniku. On proda 23 karata vrijednosti svoje brodice i 1 karat zadrži za sebe i time je ostvario profit, Društvo ništa a kupac je zaobišao zvanični kriterij za dobivanje veza i time namagarčio članove s liste čekanja. Ukrako, ostvario je profit u neprofitabilnom sportskom Društvu. Nadalje, tko je odobrio takav Pravilnik o dodjeli vezova sportskog neprofitabilnog Društva u kome je jedina vrijednost novac. Dobro, za očekivati je da će s novcem od prodaje vezova Društvo organizirati sportske aktivnosti i to je nekako prihvatljivo. Ali što onda kada će biti sve rasprodano?! Što je sa sportskom aktivnošću kao jedan od kriterija? Dosta primitivno i neodgovorno!
plavo_more
Member

Tip plovila: Šket081

PostPostao/la plavo_more » 22. 11. 2012. (18:21)

Nastavak prethodnog posta bio bi prikaz kriterija za dobivanje veza jednog Društva s Kvarnera:

Članak 8.

Za izradu redoslijeda koriste se slijedeći kriteriji :
a ) neprekidno članstvo u jednom od klubova Društva 3 boda za godinu
b ) neprekidno članstvo jednog člana uže obitelji 1 bod za godinu
c ) neprekidni radni staž u ..... 1.5 bod za godinu
d ) starost pravovaljane molbe za vez 0.5 bodova za godinu
e ) učesnici Domovinskog rata 5 bodova ukupno
f ) invalidi rada 3 boda ukupno
g ) posebno zalaganje i aktivnost - bodove dodjeljuje Izvršni odbor Društva;
h ) član sa statusom AKTIVNI (definiran u članku 33) 5 bodova po godini
i) za odrađene sate preko osnovnog fonda od 20 sati
(definiranih u člancima 28.,29.,30.) 0,5 bodova po satu

Članak 29.

Pod organiziranim aktivnostima Društva smatraju se :
1. Učestvovanje u sportskim aktivnostima
2. Rad u tijelima Društva (izvršni odbor, nadzorni odbor, komisije birane na skupštini i komisije oformljene od Izvršnog odbora)
3. Rad u tijelima sportskog kluba (izvršni odbor, nadzorni odbor, komisije birane na skupštini i komisije oformljene od IO sportskog kluba)
4. Rad delegata u sportskim savezima i ostalim nadređenim organizacijskim strukturama
5. Rad u akcijama koje su od interesa Društva
6. Rad na ekološkim akcijama
7. Prikupljanje drvenog materijala nakon porinuća ....
8. Ronilački radovi u i oko lučice
9. Volonterski rad u sportskoj školi ili u provođenju tečaja koje organizira matični klub
10. Rad u organizacionom odboru sportskog takmičenja kojeg organizira matični klub na klupskom, županijskom, državnom ili međunarodnom nivou
11. Sudjelovanje i osvajanje jednog od prva tri mjesta na takmičenju županijskog, državnog i međunarodnog ranga
12. Organizacija izložbi i prezentacija sportskih aktivnosti matičnog kluba
13. Održavanje klupskih plovila i prostorija
14. Rad i prisutnost članova na skupštinama Društva i klubova

Obrazac za kvantificiranje pojedinih aktivnosti prikazan je u članku 33.
plavo_more
Member

PostPostao/la ab ovo » 23. 11. 2012. (11:56)

:roll: A kako će bit kad se 3. maj privatizira? Hoćete li i onda dobrovoljno obavljat radne akcije da bi mogli zadržati vezove.
Stari moj, sve će to dobra lova staviti van snage :thumbdown:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la plavo_more » 23. 11. 2012. (23:33)

Radna akcija na skupljanju drva brodogradilišta je samo jedna od akcija koja pomaže kod dobivanja ugovora o vezu a koji se obnavlja svakih pet godina, dok za one koji su stekli pravo na vez, pomaže za smanjenje vezarine. Glavni cilj svega navedenog je da članovi Društva budu aktivni. Oni pasivni, unatoč parama, teže dolaze do veza a onima koji nisu pri novcu, omogućava da čak prepolove godišnju vezarinu. Mislim da privatizacija Škvera neće imati nekog značajnijeg utjecaja na rad Društva, jer troškovi struje i vode ne mogu biti tako veliki.
plavo_more
Member

PostPostao/la Pape » 24. 11. 2012. (13:31)

...evo ja jutros izvadija prvi put u SVOJOJ lučici brod vani...ma ko ono može platit...lipo se takaš...dizalica za bogove te izvuče vani bez ikakve muke, ide jaki wash za pranje, posadiš ga na kret sa hidraulikom...povuče te ako triba priko cile lučice na misto, dobiješ prave kavalete ispod broda, voda, struja opet tu odma i na suvom vezu, u tvrdo si, moš doć s autom tik do broda...

...ja i serviser sve sami obavili bez po muke...

...i sad kad mi neko kaže....a uuuuuu skupo si da za vez....ma vridi svake jebene lipe koju san da i još je blagosivljan....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la plavo_more » 24. 11. 2012. (21:01)

.i sad kad mi neko kaže....a uuuuuu skupo si da za vez....ma vridi svake jebene lipe koju san da i još je blagosivljan....

vridi vridi za onog koji si može to priuštiti! Ja za sve to, za barku od 8 metara ne platim ništa ako sam ju samo jedanput podigao i spustio u more te po 60 kn za svaku daljnju upotrebu dizalice, a ako idem na takmičenje onda je i to badave. Naravno, prati moram sam kao guranje i spuštanje na tlo. Za držanje svog stalka u lučici plaćam 60 kn godišnje. Zimovanje traje 6,5 mjeseci, također kostenlos. Vezarina godišnja nekih 1000 kn s pravom korištenja ormara za opremu. To je lučica za koju se sami brinemo. Imamo honoranog dizaličara kojeg plaćamo nešto manje od 2000 kn mjesečno i honorarnu administratorku koju plaćamo nešto preko 2000 kn mjesečno. Imamo nešto manje od 200 vezova i prosjek mjesečnog prihoda članova Društva je nekih 4000 - 4500kn, to su pretežno radnici i penzioneri.
plavo_more
Member

PostPostao/la Pape » 25. 11. 2012. (23:49)

...nisan nikakav tajkun niti "poduzednik", tako da...prika moj, dobro san se ja...ne dobro nego jebeno i prejebeno...rastega... da sebi to mogu priuštiti, odnosno bolje rečeno, ako već želin imat brod, onda pod obavezno riješit...i sve šta se sad ja tu divim i superiška mi je...u stvari bi tribalo bit najnormalnije...i tako bi tribalo svugdi i bit...a i doć će vrime da će tribat bit...a onda bumo videli očete li ostat na 1000kn godišnje.... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la plavo_more » 26. 11. 2012. (12:06)

Smatram da je vezarina 12x skuplja ipak previše za našeg čovjeka s osrednjim prihodom (7-8000kn/mj), osim ako nema veza ili želi imati neki prestižni brod pod svaku cijenu. Onaj servis pri dizanju broda je za mene preveliki luksus. Što se tiče dolaska primitivnog kapitalizma mislim da se neće dogoditi ulaskom u EU, kojeg karakterizira puno jača socijalna komponenta nego u nas. Tamo postoje lučice komunalnog tipa kao u nas te marine slične tvojoj, pa zašto bi trebalo doći do promjene?
plavo_more
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 31 gostiju.