suzuki df 6

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: suzuki df 6

PostPostao/la el passo » 13. 11. 2012. (22:56)

master_scalper je napisao/la:porer je napisao:
Tek tada ce imati problema . Boljka Suzukija su semerinzi a oni ako ne rade propadaju

Molio bih te na kojim snagama Suzuki vanbrodskim motorima su boljka semerinzi i koji semerinzi.
Zao mi je sto mi merc25 nije poslao informaciju ili attachment kao sto sam molio.
Zahvaljujem na komentarima el paso, ab ovo i tomsic davor, ali nije mi jasna svrha istih,
imam filing da nitko od doticnmih ne korisi Suzuki motor.
Bio bih zahvalan stvarnim korisnicima Suzuki motora na savjetu ali i informacijama kako pozitivnim
tako i negativnim ali ne bez veze vec konkretno model motora, koliko je star i koliko i kako je koristen.
Mislim kupiti motor jači - od 70 ks na više vjerojatno oko 100 ks.

Hvala

Teško će za koji jednocilindrični 4t motor biti riječi hvale. Kažeš da si koristio 2 godine, ali osim vremena bitni su i sati rada. Svi veči 4t su li/la, ovisi o nečijim afinitetima. Suzuki kao marka ima jako kvalitetne motore i redovito pobiru nagrade za inovacije. Prvi je proizveo motor od 300 ks. Ti se vodi po dosadašnjim iskustvima, ako si bio zadovoljan sa radom servisa, ako ti je serviser blizu, onda nemaš dvojbe. Ljudi najčešće kupe motor u paketu sa plovilom ili onaj čija marka dominira u lučici. Pogledaj po lučicama pa ćeš vidjeti.
Sljedeče čim se vodi je snaga motora koja je preporučena za plovilo. Nikad nemoj uzeti snagu na donjoj granici jer se motor onda forsira, samim time i brže haba, te značajno više troši. Na kraju krajeva najčešće ni vlasnik nije zadovoljan performansama.
I ne zaboravi - dobro i redovno održavan motor = pouzdan motor
A ako te zanima koji konkretan model suzukija pogledaj po avatarima ko šta ima pa šalji upit vlasniku na pp
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la strelicar » 14. 11. 2012. (18:49)

tomsic davor je napisao/la:U crnoj gori je akcija...ja sam uzeo mercury...od 5ks odlican je vjeruj mi...ustvari to je tohatsu samo mercury stavlja tu plastiku...made in japan je...
Ako ti sta znaci poslacu ti br. iz podgorice gdje ima to...al malo ti je daleko...
A sto se tice te male honde od 4 5 6ks...nema goreg motora od toga....

zašto misliš da nema goreg motora,možeš li mi molim te malo bolje objasniti..HVALA
strelicar
New Entry

PostPostao/la bananko28 » 14. 11. 2012. (20:49)

strelicar je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:U crnoj gori je akcija...ja sam uzeo mercury...od 5ks odlican je vjeruj mi...ustvari to je tohatsu samo mercury stavlja tu plastiku...made in japan je...
Ako ti sta znaci poslacu ti br. iz podgorice gdje ima to...al malo ti je daleko...

zašto misliš da nema goreg motora,možeš li mi molim te malo bolje objasniti..HVALA

to su ti sve osobna mišljenja i iskustva. na 100 mista sam pročita da suzuki ne valja, pa sam i čita da honda ne valja, pa da yamaha ne valja, pa da tohatsu ne valja, a isto tako sam i čita od svakog da valja i svakog hvale. kome virovat sad?? znači ne zamarajte se i kupite ono što u tom trenutku mislite da vam paše. sve je to isti qr@c danas, bitno je redovno i ispravno održavanje.
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la tomsic davor » 14. 11. 2012. (21:24)

strelicar je napisao/la:zašto misliš da nema goreg motora,možeš li mi molim te malo bolje objasniti..HVALA

Ja ga nisam nikad imao ali ljudi koji jesu uvjek neki problemi...bar kod nas...
Neko je vec rekao da ni jedan mali 4 t motor nije kvalitet...i to ti je istina...yamaha ili tohatsu 5 ks 2t...to ti je peri deri motor...ali potrosnja 30 40 posto veca...
Meni prijatelj ima mercury(tohatsu) vec 5 godina i snjim pendula i nikad nista...i jos par ljudi znam koji ga imaju za pendulu i dobro se pokazao...
Meni se mala yamaha slomila(usta motora) fizicki pa sam zato morao uzeti nov motor...uzeo sam mercury zbog te akcije najvise...inace sto se mene tice yamaha br. 1
Najprije moras znati za sta ti treba motor i koliko sati radis onda ces lako saznati koji je najbolji za tebe...
I da mercury ima 5 godina garanciju....
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la arbo » 16. 11. 2012. (19:11)

Ja iman baš ovaj suzuki i nikakve frke,pišen ovo po peti put jbg.Ima oko soma sati,redovni servis prva tri lita, nakon tri lita promjenjen impeler, (preventivno,a stari mi je mehaničar da da ga upotrijebin kad ovaj rikne),ulje 2 x na lito..vozin ga 70% na minimumu samo ča ga redovno ispušen.Vajk,ali VAJK friška benzina i ne koristin rezervar nego samo ovaj integrirani od 1,4 l.Kad gren ća z barke napunin rezervar"da preliva do čepa, znači nema nikakve kondenzacije vode, zapren odušak,dovod benzine,dignen motor van i opljahnen nogu slatkom vodom.Nikad frke.Pali iz prve.E sad da li baš svaki tako ne znan.Moreš i mečku kupit pa da ti se ne ponese. :?
U pol Marča ni sipa ni komarča.
arbo
Senior Member

Lokacija: Prkačini-Žminj,područje lova istočna i zapadna obala,barka i s kraja
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka,Suzuki 6ks 4t

PostPostao/la ab ovo » 16. 11. 2012. (20:25)

Imaš li dasku za rezat ješku?
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la theblue » 16. 11. 2012. (21:28)

jbga i ja san već reka ,moj hodi ko urica,70% panulam i vajk sve ok...2005 godište..i tomos mi ima 30 let i još hodi..u svakom žitu ima i kukolja ali kad se redovito održava i šanse za kvar su manje bez obzira na marku...
theblue
Old Senior Member

Tip plovila: kvarnerplastika P450

PostPostao/la arbo » 16. 11. 2012. (23:33)

ab ovo je napisao/la:Imaš li dasku za rezat ješku?

Vidin da TEBI BRUMA NE FALI :D
arbo
Senior Member

PostPostao/la theblue » 17. 11. 2012. (10:23)

arbo je napisao/la:
ab ovo je napisao/la:Imaš li dasku za rezat ješku?

Vidin da TEBI BRUMA NE FALI :D

..a ni straha ne :)
theblue
Old Senior Member

Tip plovila: kvarnerplastika P450

PostPostao/la ab ovo » 17. 11. 2012. (14:23)

Tel san ti reć da pokucaš va drvo. 8-)
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la arbo » 17. 11. 2012. (16:39)

Cu,hvala! ;)
arbo
Senior Member

PostPostao/la tehnicoo » 24. 11. 2012. (08:50)

bananko28 je napisao/la:
strelicar je napisao/la:

to su ti sve osobna mišljenja i iskustva. na 100 mista sam pročita da suzuki ne valja, pa sam i čita da honda ne valja, pa da yamaha ne valja, pa da tohatsu ne valja, a isto tako sam i čita od svakog da valja i svakog hvale. kome virovat sad?? znači ne zamarajte se i kupite ono što u tom trenutku mislite da vam paše. sve je to isti qr@c danas, bitno je redovno i ispravno održavanje.

bitno je što pročitamo ali još bitnije tko je napisao, bilo bi vrijedno da su to osobna iskustva ali imam osjećaj da ima dosta bla bla bla a da nije ni luk jeo ni luk mirisao a zna sve o luku
tehnicoo
New Entry

PostPostao/la Sjor Jere » 08. 12. 2012. (21:24)

Merc25 je napisao/la:Ma mogu neki branit Suzuki motore po službenoj dužnosti, stvarnom ili korisničkom afinitetu ali je istina da su trenutno najproblematičniji vanbrodski motori.
Imam negdje u historyu čak i test tj. statistiku Sport Fishing magazina...vanbrodski motori od 10 - 70hp ... pa se vidi postota prijava/kvarova...

Po kojoj duznost i za ciji racun ti iznosis ovakva misljenja.
master-scalpel te molio da mu das podatke gdje si to nasao, ali nista od toga.
Svaki vlasnik voli kada je njegov motor na dobrom glasu pa tako i ja.
Najprije sam ima Suzuki DF6 i bio sam vrlo zadovoljan sada imam DF 15 isto tako sam vrlo zadovoljan a imam u planu troznamenkasti vjerojatno Suzuki 140 ks.
Pretrazio sam dosta toga na internetu na Sport Fishing magazinu nisam nasao niti jedno negativno misljenje. U Americi puno testova. Tako sam nasao da J.D. POWER organizacija specilizirana za istrazivanja dodijelila je 2005 Suzukiju za 4-taktne motore priznanje"HIGHEST IN CUSTOMER SATISFACTION" najvise zadovoljstvu kupaca.Ispitivanje je vrseno na 12.530 vlasnika koji su camce ili motore kupli unutar godinu dana srpanj 2003/lipanj 2004 . Takvo je priznanje dodijeljeno cak 7 puta i kako vidim zadnje za srpanj2011/lipanj2012 na cak 50.000 ispitanika.
Zaista loša kvaliteta, ma što znaju ameri što je kvaliteta.
Sjor Jere
New Entry

Tip plovila: Gumenjak

PostPostao/la zorica » 08. 12. 2012. (23:28)

ma cili ti je forum pun teza rekla-kazala. polako naviknit ces se. više ćeš ovdi pročitat protiv mercury i suzuki nego igdi. to ti je normalno. yamaha honda i tohatsu su NAJBOLJI i zakon.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la el passo » 09. 12. 2012. (00:18)

Po meni svi 4t sa jednim cilindrom nisu ni do koljena po kvaliteti i pouzdanosti sa malim 2t motorima sa tim da je najgora stara yamaha. Od dva cilindra na gore je već druga priča
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.