Eto desilo se da sam jucer bio na moru krenem doma idem upalit motor dignem oba dekompresora zavrtim motor dok mi se lampica od ulja ne ugasi pustim prvi dekompresr tok..took...toook... pustim drugi cuje se samo metalni udarac i motor pomalo tok.tok..tokk ... sam na jednom cilindru
. Reko ajde samo da stignem u kraj i stigao na jednom cilindru 900-950 obrtaja 4,5milje ajde super reko dosao u kraj pocela kisa al mi vrag neda mira reko da vidim sta se desava skinem poklopac ventila voda izmjesana sa uljem reko super sutra cu nastavit, opet dok sam se vracao u porat temperatura u granicama normale pritisa 3-4bara ajde dobro reko.Danas ujutro skinem glave imam sta i vidjet puko cilindar malo bolje gledam jedan pa drugi vidm već mi se čini kao vareno kontaktiram meštra kaže ovo u životu nisam vidio, a ja sam izgeleda toliki maler da ono sto majstori, a koji tvrde da su dosta toga rastavili i sastavili po pitanju torpeda nisu vidjeli nemam komentara.
Sad sam u nedoumici mjenjat košuljice, a usput bi promjenio prstenove na klipu jer pritisak ulja je ok pa mislim da su ležajevi dobri.Klipovi su standard u njemu, samo nisam siguran dali da mjenjam klipove ili samo prstenove.Nabavit polovni Torpedo opet neznas sta si kupio i vise neznam sto ? Ujedno mislim da bi samo cilindre i prstenove mogao odradit bez da vadim motor van. Očekujem mišljenje vaš iskusnijih po tom pitanju i unaprijed se zahvaljujem.
Pitanje dodatno sa čime da isperem unutrašnjost motora od emulzije vode i ulja ne mogu skinut portele jer mi nosači ne dopuštaju mislio sam skinut klipove pa isisat sa elekričnom pumpom tu emulziju ali ima po klipnjači i radilici te emulzije možda da nabavim staro ulje pa ispirem sa tim dok se ne isperem i onda usišem svo to staro ulje a normalno kad sastavim motor promjena filtera i novo ulje sa izmjenom za 25 satai ?
Meštar kaže naftom mene strah da ležajevi nebi prolupali da nema posljedica kakvih ?!
Eto slike na 1 se vidi puknut dio cilindra ako se malo bolje pogleda izgleda da je vareno prije a na dvojci isto izgleda kao vareno Svaka sugestija dobro došla na kojoj se unaprijed zahvaljujem.
Svako dobro vam želim