Torpedo 18/24

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Torpedo 18/24

PostPostao/la albatross » 01. 11. 2012. (20:49)

Pozdrav

potreban mi je prirucnik za torpedo 18/24 u pdf formatu

unaprijed zahvaljujem :D
Samo more nosin ja u duši, samo more mazi me i guši,
samo s morem sritan san i bija, samo moru ja se ispovidan.
albatross
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: primorka 7,63 torpedo 18/24

PostPostao/la riberer » 01. 11. 2012. (21:11)

... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la albatross » 02. 11. 2012. (20:39)

riberer je napisao/la:Priručnik

Zahvaljujem

pozdrav
Samo more nosin ja u duši, samo more mazi me i guši,
samo s morem sritan san i bija, samo moru ja se ispovidan.
albatross
New Entry

Tip plovila: primorka 7,63 torpedo 18/24

PostPostao/la Meduza » 13. 11. 2012. (14:33)

Eto desilo se da sam jucer bio na moru krenem doma idem upalit motor dignem oba dekompresora zavrtim motor dok mi se lampica od ulja ne ugasi pustim prvi dekompresr tok..took...toook... pustim drugi cuje se samo metalni udarac i motor pomalo tok.tok..tokk ... sam na jednom cilindru :? . Reko ajde samo da stignem u kraj i stigao na jednom cilindru 900-950 obrtaja 4,5milje ajde super reko dosao u kraj pocela kisa al mi vrag neda mira reko da vidim sta se desava skinem poklopac ventila voda izmjesana sa uljem reko super sutra cu nastavit, opet dok sam se vracao u porat temperatura u granicama normale pritisa 3-4bara ajde dobro reko.Danas ujutro skinem glave imam sta i vidjet puko cilindar malo bolje gledam jedan pa drugi vidm već mi se čini kao vareno kontaktiram meštra kaže ovo u životu nisam vidio, a ja sam izgeleda toliki maler da ono sto majstori, a koji tvrde da su dosta toga rastavili i sastavili po pitanju torpeda nisu vidjeli nemam komentara.
Sad sam u nedoumici mjenjat košuljice, a usput bi promjenio prstenove na klipu jer pritisak ulja je ok pa mislim da su ležajevi dobri.Klipovi su standard u njemu, samo nisam siguran dali da mjenjam klipove ili samo prstenove.Nabavit polovni Torpedo opet neznas sta si kupio i vise neznam sto ? Ujedno mislim da bi samo cilindre i prstenove mogao odradit bez da vadim motor van. Očekujem mišljenje vaš iskusnijih po tom pitanju i unaprijed se zahvaljujem.

Pitanje dodatno sa čime da isperem unutrašnjost motora od emulzije vode i ulja ne mogu skinut portele jer mi nosači ne dopuštaju mislio sam skinut klipove pa isisat sa elekričnom pumpom tu emulziju ali ima po klipnjači i radilici te emulzije možda da nabavim staro ulje pa ispirem sa tim dok se ne isperem i onda usišem svo to staro ulje a normalno kad sastavim motor promjena filtera i novo ulje sa izmjenom za 25 satai ?
Meštar kaže naftom mene strah da ležajevi nebi prolupali da nema posljedica kakvih ?!

slika

Eto slike na 1 se vidi puknut dio cilindra ako se malo bolje pogleda izgleda da je vareno prije a na dvojci isto izgleda kao vareno

Svaka sugestija dobro došla na kojoj se unaprijed zahvaljujem.

Svako dobro vam želim :wave:
Pozdrav i svako dobro mirno more i puni siči !
Meduza
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka 590 - Torpedo 18/24

PostPostao/la Maestral700 » 13. 11. 2012. (14:40)

Nisam neki meštar od motora (bolje čitaj nikakav) čekajmo Zoru da da mišljenje ali se meni čini da je
kod tebe jedino rješenje zamijeniti glavu cilindra. Mislim da se to ne isplati a neznam dali i može variti.
Uostalom ako je jednom bilo vareno pa puklo, očekuj da će ponovo.....
Maestral700
Senior Member

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Meduza » 13. 11. 2012. (14:46)

Maestral700 je napisao/la:Nisam neki meštar od motora (bolje čitaj nikakav) čekajmo Zoru da da mišljenje ali se meni čini da je
kod tebe jedino rješenje zamijeniti glavu cilindra. Mislim da se to ne isplati a neznam dali i može variti.
Uostalom ako je jednom bilo vareno pa puklo, očekuj da će ponovo.....

Varenje ne dolazi u obzir nisam ni mislio varit,ja nisam ni prvi put vario tako sam kupio motor u brodu.E kad nisam Teraminator da bacim scan :wtf: . Dilema je bila uči u popravak ili tražit drugi motor.
PS.Nije glava več cilindar :thumbup:
Meduza
Member

PostPostao/la Maestral700 » 13. 11. 2012. (15:24)

Napisao sam glavu cilindra,misleći na kućište cilindra,svejedno......ako je motor ok, najpametnije je negdje možda naći polovne dijelove i zamijeniti...
Ako kupuješ cijeli motor opet neznaš što kupuješ ili ga otvori, pregledaj kompresiju i ostalo....mislim da bi ipak jeftinije prošao sa popravkom jer dijelovi nisu toliko skupi za njega. :thumbup:
Maestral700
Senior Member

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la ceko » 13. 11. 2012. (17:52)

Taj prvi cil. ti je rekao baj-baj.. Moraš nabavit drugi, košuljice na torpedu po meni nisu baš najsretnije rješenje, ipak su to dva tijela, a torp. 18 ionako ima malo "mesa" između kanala od vode i stjenke cil. (točno tamo di ti je puka). Nabavi druge cil. po mogućnosti koje možeš brusiti i nove klipove za njih da baš ne krpaš..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la bakan » 13. 11. 2012. (19:59)

Imas u Bosnjaka u Splitu ili u Ive commerc u Kastel Starom kupit pojacane kosuljice koje imaju gornji rub siri tako da pokriva bas taj dio kanala koji je tebi puka.Mislim da je cjena oko 400 kuna komad.Evo ti brojevi tel. pa nazovi i pitaj
BOSNJAK AUTO:374-532-strojna obrada
374-611-prodavaonica
IVE COMMERCE:230-672
231-230
bakan
New Entry

PostPostao/la Meduza » 13. 11. 2012. (20:16)

bakan je napisao/la:Imas u Bosnjaka u Splitu ili u Ive commerc u Kastel Starom kupit pojacane kosuljice koje imaju gornji rub siri tako da pokriva bas taj dio kanala koji je tebi puka.Mislim da je cjena oko 400 kuna komad.Evo ti brojevi tel. pa nazovi i pitaj
BOSNJAK AUTO:374-532-strojna obrada
374-611-prodavaonica
IVE COMMERCE:230-672
231-230

Hvala.

Dali su to košuljice za koje se buši cilindar pa se ubacuju unutra ili je to gotov proizvod ?
Meduza
Member

PostPostao/la vadaabordocazzo » 13. 11. 2012. (20:18)

Kolega, bez puno misliti promini cilindar koji je varen, i kad je već takva prilika, košuljicu na drugom i prstenove (uz uvjet da su klipovi u redu). Naravno, glave mu poravnaj i nove brtve. Za očistiti kadu, ako već nije komplikacija, najzgodnije ga je izvaditi van, ili makar podigniti u brodu da ti purtele budu dostupne. Možeš ga naliti i nafte i provrtiti ga rukom (bez palenja), pa to izvaditi, te uliti ulje i prominiti ga nakon 20-ak uri ali to je zeznuto ako vadiš ulje na mjernu šipku, a motor na inklinaciji. Uvik ulja ostane u njemu. Zato žrtvuj par sati za vadjenje motora radje. Par potopljenih se sredilo na taj način - dobro pranje naftom ili ivasolom kroz portele i pali za pola ure.
vadaabordocazzo
New Entry

Tip plovila: gajeta 6,50 sa T18/24

PostPostao/la bakan » 13. 11. 2012. (21:12)

Meduza,nisan bas razumija pitanje.To znaci nisu kosuljice od Perkinsa koje vecina stavlja jer su jeftinije upola od ovih pojacanih.Ovo su radene kosuljice,nisu tvornicke i imaju kolumbar kojim se pojacava stjenka kanala,odnosno dio na koji dolazi brtva glave.Nacrtaj debelo slovo T pa ces imat sliku te kosuljice.Cilindar se busi i to na dva razlicita promjera kako bi se dobilo misto di sidne kolumbar.Unutarnji promjer ti dovedu na miru koju zelis,tako da mozes koristit i stare klipove ako su dobri ili ako zelis standard onda kupis nove klipove.Kosuljice se posli presaju na cilindar i to je to.
bakan
New Entry

PostPostao/la neli27 » 13. 11. 2012. (23:33)

U onaj cilindar koji je onako jako puknut ne možeš ubacivati košuljicu čak ni onu koju Bošnjak radi jer nema oslonca,savjet vadi motor van jer jedino tako možeš napravit posao kako treba,od pranja motora unutra(kartera i kopće)do štelanja kompresjonog prostora jer ćeš vadit cilindre,brtva glave obavezno RENC i pažljivo stezat glave,ako negdje zapne pitaj pa če mo pomagat.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la soso » 14. 11. 2012. (07:39)

Iman ti ja dva nova novcata cilindra za prodati. 1000 kn svaki.Ostalo mi od moga torpeda kad sam ga radio ja sam na svoga ubacio košuljice jer nije mogla platit niti druga specijala,pa sam onda kupio i cilindre koje sam htio promjeniti,ali kako sve radi bez problema neću dirat ništa ,zato ih i prodajem.
soso
Member

Tip plovila: Šket 8m Torpedo 18/24 Lomac 430 tohatsu 30 2t

PostPostao/la Meduza » 14. 11. 2012. (09:48)

soso je napisao/la:Iman ti ja dva nova novcata cilindra za prodati. 1000 kn svaki.Ostalo mi od moga torpeda kad sam ga radio ja sam na svoga ubacio košuljice jer nije mogla platit niti druga specijala,pa sam onda kupio i cilindre koje sam htio promjeniti,ali kako sve radi bez problema neću dirat ništa ,zato ih i prodajem.

Može neki broj na PM za kontakt unaprijed Hvala
Meduza
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.