tempura-tehnika koja je osvojila svijet

Tisuću načina dobre kuhinje

Moderatori/ce: tramontana, Moderatori

Re: tempura-tehnika koja je osvojila svijet

PostPostao/la porer » 11. 02. 2009. (14:47)

primorac :OK 17:

Živio expres lonac!!!

Evo jedan moj iz arhive Brankarela ;) viewtopic.php?f=51&t=1142
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la morskivrabec » 11. 02. 2009. (15:38)

Grill odnosno gradele koje svi mi obožavamo najopasniji je način pripremanja jela, jer prigodom izgaranja drva, garbuna dolazi do oslobađanja karcinogenih spojeva koje ulaze u meso - ribu, kako putem dima koji spominje primorac tako i putem slučajnog doticaja hrane s garbunom ili drvom u izgaranju.

p.s. nakon kuhane hrane meni treba opet marendat :lol: :lol: :lol:

p.s. 2 - da odstranimo s ribe i mesa sve što bi nas trebalo zabrinjavat skoro pa da bi nam svi gusti nestali. ludost je zabrinjat se time, osim ako nemaš 150 kila. i alkohol dokazano ubija stanice u mozgu, pa nije valjda da ne pobumbite žmulić vina
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la T&T DENTEX » 11. 02. 2009. (16:00)

primorac je napisao/la:Sjeća li se itko PRUGASTOG JEDRILCA - da nije ovo njegova reinkarnacija ??? :Happy45:

AMEN :clap:
slika
T&T DENTEX
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: kuster 550 cabin

PostPostao/la Strici » 11. 02. 2009. (18:43)

Naš je konjic prefinjen. Al ipak nije iz Finske, siguran sam. Možda je u nekom srodstvu sa MOP-om, zbog stila, ili ih je ista učiteljica učila. Ma siguran sam da pasa sprema u bijelim rukavicama. :lol:
Inače o gradelama ili roštilju, naravno da smo to svi čuli i znamo. Moja supruga je tu ekspert. Al nije joj se uopče sviđao svinjski vrat roštiljan u alu foliji.
Blesavo bi bilo reči, od nečega se treba umrijeti, ali ima stvarno dosta takvih "zdrastvenih apostola" koji nisu postali prestari. I ja se često malo štrecnem, no ipak se držim po starom. Promijenio sam gradele za meso. Več odavno imam one sa kanalima.
A "zdrastveni apostoli" često još prije odu; od cigarete naprimjer :shock:
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la Robi » 11. 02. 2009. (19:00)

Strici je napisao/la:Naš je konjic prefinjen. Al ipak nije iz Finske, siguran sam. Možda je u nekom srodstvu sa MOP-om, ili ih je ista učiteljica učila. Ma siguran sam da pasa sprema u bijelim rukavicama. :lol:

neka covika, je da ima malo drugaciji, "pjesnicki" nacin izrazavanja, ali svit bi bija dosadno misto kad bi svi bili isti.
nije da se uvik slazem sa onim sta napise, ali zanimljivo je citat njegovo pripremanje spize i vidit koju sliku lipo spremljene spize...
neka i MOP-a, jer kako je neko reka, pametan covik se uvik nastoji prilagodit okolini, a ludi covik nastoji okolinu prilagodit sebi, sta znaci da sav napredak dugujemo ludim ljudima. :D
meni je uvik dobrodosa pogled na stvari iz sasvim drugog kantuna od onoga sta ja smatram da je ispravno.
Robi

PostPostao/la Dade » 11. 02. 2009. (21:31)

Gospodo draga,nisam hteo da pametujem nego sam Vam opisao stari Madjerski recept koji se zove;sher testa shilo ili kako se vec pise a u prevodu znaci smudj u pivskom testu. Recep sam dobio i prvi put probao od ribara Juhasa iz
Kopackog rita koga sam sreo prilikom ribolova na uscu Vemeljskog rukavca u Dunav na 1392 km Dunava davnih 70-tih.
Sto se salate od luka tice ide dobro uz pecenu ribu. Sto se tehnologije i majstorstva tice apsolutno uvazavam primjedbu.
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la morski konjic » 11. 02. 2009. (22:51)

opet prugasti jedrilac--na što ciljate ?? morski konjic je prugasti jedrilac ?? mop mu je u srodstvu>??
izgleda da su i oni pisali recepte ali ja ih ne mogu pronaći..gdje su ??

primorac---tvoj zadnji post je i moje vjerovanje zato i upotrebljavam tempuru,zato ona i je hit ali zaludu to jer kao što kaže strici dovoljno je što pušim i tu već popuštam
poroku i ne branim svoj hram a robijev post sam shvatio da sam ja lud..

vrabec--kocke leda su u smjesi izmješane s navedenim sastojcima i njih ne ubacujemo u vrelo ulje a niti čekamo da se otope..njihova svrha je kao i u piću--da ohlade tekućinu,ukucaj na google "tempura" pa pogledaj kako to drugi rade ..

ima li to veze sa prugasto -poprečnim mišićnim vlaknima?? a ako govorimo o organima i to o onima s najviše osjetilnih točaka, a prugasto-poprečnih mišića,-- asocira vas na penis
a radi se o jeziku ??
neznam
non lo so
i dont know
nje vem
ich weist nicht
gnaar ette jur
zha,ak po tnug
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la morskivrabec » 11. 02. 2009. (23:12)

dragi i pomalo pošteni konjicu, molto si simpatico s ovim tvojim izražajem među nama grezima, ali kad te pitam za kocke leda pitam jer me zanima koju gospu imam hladit nešto što je samo po sebi dovoljnio hladno za pripravu, odnosno na sobnoj temperaturi jaje, brašno... kad kocku leda ubacim u smjesu očekujem da će se rastopit i razrijedit smjesu, pa me zanima jel ti to vadiš opet iz smjese, ako vadiš kad vadiš, jer meni u moju prosuju - tavu ne može stat 20 komada ribe pa oću li onu kocku leda držat dok prvi dio isprigam - popržim il je vadim.

zato te i ptam kako i što radiš, a to ako hoćeš objasni ako nećeš, reci: ne da mi se objašnjavat.

a ako ćeš me uputit na neke druge stranice a ne objasnit kako se to radi, a ne znam što onda pišeš ovdje recepte.

tema je recepti, a u njima onaj koji piše treba navest sastojke i kako se nešto pripravlja, a ovo da stavljaš ženici ružicu u vazicu itd. je fakat lijepo od tebe ali to nije recept za jelo nego kako smekšat ženu, pa bi bilo dobro da uz to do kraja i opišeš ono što radiš posebno stoga što vidim da se kužiš u hranu i pripremu iste

i za kraj do sljedećeg puta pozdrav u "tvome stilu":

aufiderzen
arivederči
ćao bao
josip broz dobar skroz

di end :wave:
'Ko ne zna bestimat, neka kupi parangal
morskivrabec
Korisnik baniran

PostPostao/la Robi » 12. 02. 2009. (08:43)

morski konjic je napisao/la:a robijev post sam shvatio da sam ja lud..

Morski konjic, nije mi takvo nesto bila namjera, htio sam se sarkasticno izraziti, stovise drago mi je citati tvoje postove i zanimljiv mi je tvoj pristup hrani i pripremanju hrane.
Izvini ako sam te uvrijedio, stvarno mi nije bila namjera, daleko od toga....
Robi

PostPostao/la porer » 12. 02. 2009. (09:09)

Dade je napisao/la:Gospodo draga,nisam hteo da pametujem nego sam Vam opisao stari Madjerski recept koji se zove;sher testa shilo ili kako se vec pise a u prevodu znaci smudj u pivskom testu. Recep sam dobio i prvi put probao od ribara Juhasa iz
Kopackog rita koga sam sreo prilikom ribolova na uscu Vemeljskog rukavca u Dunav na 1392 km Dunava davnih 70-tih.
Sto se salate od luka tice ide dobro uz pecenu ribu. Sto se tehnologije i majstorstva tice apsolutno uvazavam primjedbu.

Ma Dade nitko ti nije rekao da pametuješ. Samo naprijed, daj ti još recepata, stavi ih kao posebnu temu i nema frke. Inače oslića u orli smjesi i ja često pravim a dok sam živio u Novom Sadu bio je to smuđ :) I u Kopačkom ritu učio me je svemu Vidoja, sa velike pumpe ;) Ali sad smo toliko off topic da će moderatorova metla početi svake minute.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Gaso » 12. 02. 2009. (13:10)

Svaka priprema odnosno sastojci trebaju bit prirodni, zato i ja Vegetu ne koristim i kockice.
Ali da ču sad brinuti o tome, koliku su gradele štetne itd...., to je glupo, i naši prijednici su žderali sve živo i živjeli su 100godina.
Ja ču i dalje pripremat gradele, da napravim vatru iz loze(korjen), pa da pečem kestanj na jelovini itd...., jer nije isto dali sve pečeš u idealnim uvjetima, recimo u pečnici sa ventilatorom, pa tako i pizza nije ista u elektični pečnici. Koliko svega ostalog stranja pojedemo i popijemo, nisu gradele ništa prema tome.
Pa da ču sad čitat sve živu, ko neka žesnka, šta pojest, kolko kalorija, ...., ma hvala za takav život.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la Robi » 12. 02. 2009. (13:23)

Gaso je napisao/la:Svaka priprema odnosno sastojci trebaju bit prirodni, zato i ja Vegetu ne koristim i kockice.
Ali da ču sad brinuti o tome, koliku su gradele štetne itd...., to je glupo, i naši prijednici su žderali sve živo i živjeli su 100godina.
Ja ču i dalje pripremat gradele, da napravim vatru iz loze(korjen), pa da pečem kestanj na jelovini itd...., jer nije isto dali sve pečeš u idealnim uvjetima, recimo u pečnici sa ventilatorom, pa tako i pizza nije ista u elektični pečnici. Koliko svega ostalog stranja pojedemo i popijemo, nisu gradele ništa prema tome.
Pa da ču sad čitat sve živu, ko neka žesnka, šta pojest, kolko kalorija, ...., ma hvala za takav život.

po mome misljenju smisao je u umjerenosti. moze se pojesti i masno i gradele i ljuto i popit dobrog vina ili zestice, ali treba to raditi umjereno.
Robi

PostPostao/la morski konjic » 12. 02. 2009. (14:55)

smisao je u temi kao podlozi,nepresušnom izvoru ideja,hranu nalazimo čak i u okolini i njome se motiviramo pa recimo ovom slikom možemo se definirati gladnima ili se zamisliti graditeljem--(graditelj bob,možemo li popraviti,naravno da možemo..)a možemo se vratiti u prošlost ,rimsko carstvo, pa na kamenim blokovima čitati povijest poput hiromanta gledajući nečiji dlan..
slika
[
more kao naša spojnica kroz recepte (ovdje) uvodi nas u dijaloge koje završavaju novim spoznajama i građenju jedne zapostavljene vrline a to je radoznalost,u hipu se pretvaramo u majstore kuhinje,detektive,strojare,brodograditelje,književnike,novinare,metereologe,doktore,znanstvenike.....
slika
slika
temelj svega je sportski ribolov koji nas je okupio ovdje i nagon za komunikacijom do koje teško dolazimo u današnjici koja užurbana teži samo prema profitu i prema ničemu drugom nema kompromisa...zastrašujuće je pogledati dnevnik,pročitati novine i sebe tu pronalaze samo razni izdavači magazina koje su vidjeli svoju šansu prodaje nečeg nevezanog za politiku i crnu kroniku ...mada su magazini "pesca in mare" ili "more" otvoreno ili neotvoreno..,playboy,insider,iće&piće...za svaku pohvalu moramo priznati i da su dosadili..uvjek isto..kao da spavaju..
slika
[URL=http://g.imageshack.us/img4/kaleta086uu7.

veliko je osvježenje ovaj forum tj. vi na njemu i nadam se da nećete kao i "oni" dosaditi i zaspati a nakon ovih loših vremena nadam se da ćemo se često pisati u rubrici gdje su ulovi, a dotada trenirajmo tijelo i mozak a želudac nagrađujmo najboljim što mu možemo pružiti..
slika
slika
poezija i poetski način razmišljanja i kod samog ribolova donosi uspjeh a kao nagradu dobivamo kompletno uživanje jer badava nam sav novac ako u njemu istinski ne uživamo tj. u onome što nam pruža...tako i hrana i barka i ribolov i društvo...... , zato je potrebno da u svakom od nas čuči graditelj bob koji će nam izgraditi osobnost a znanje i nagrada će doći samo po sebi....
more i samo more
morski konjic
Member

PostPostao/la emils » 12. 02. 2009. (14:57)

^^^

Svaka čast!!! :thumbup:
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la lupis » 12. 02. 2009. (15:18)

:wtf: ,ma.......,he-he..... :clap:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mediteranska kuhinja

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.