Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
primorac je napisao/la:Sjeća li se itko PRUGASTOG JEDRILCA - da nije ovo njegova reinkarnacija ???
Strici je napisao/la:Naš je konjic prefinjen. Al ipak nije iz Finske, siguran sam. Možda je u nekom srodstvu sa MOP-om, ili ih je ista učiteljica učila. Ma siguran sam da pasa sprema u bijelim rukavicama.
morski konjic je napisao/la:a robijev post sam shvatio da sam ja lud..
Dade je napisao/la:Gospodo draga,nisam hteo da pametujem nego sam Vam opisao stari Madjerski recept koji se zove;sher testa shilo ili kako se vec pise a u prevodu znaci smudj u pivskom testu. Recep sam dobio i prvi put probao od ribara Juhasa iz
Kopackog rita koga sam sreo prilikom ribolova na uscu Vemeljskog rukavca u Dunav na 1392 km Dunava davnih 70-tih.
Sto se salate od luka tice ide dobro uz pecenu ribu. Sto se tehnologije i majstorstva tice apsolutno uvazavam primjedbu.
Gaso je napisao/la:Svaka priprema odnosno sastojci trebaju bit prirodni, zato i ja Vegetu ne koristim i kockice.
Ali da ču sad brinuti o tome, koliku su gradele štetne itd...., to je glupo, i naši prijednici su žderali sve živo i živjeli su 100godina.
Ja ču i dalje pripremat gradele, da napravim vatru iz loze(korjen), pa da pečem kestanj na jelovini itd...., jer nije isto dali sve pečeš u idealnim uvjetima, recimo u pečnici sa ventilatorom, pa tako i pizza nije ista u elektični pečnici. Koliko svega ostalog stranja pojedemo i popijemo, nisu gradele ništa prema tome.
Pa da ču sad čitat sve živu, ko neka žesnka, šta pojest, kolko kalorija, ...., ma hvala za takav život.
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.