vez za brod

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: vez za brod

PostPostao/la lupis » 12. 10. 2012. (15:23)

borro je napisao/la:Ma ne ležim na parama, al važnije je imat dobar vez za brod (mislim na bolji brod tipa galeb, grašo, primorka itd, a ne na pasaru baš tipa elan 401) nego garažu za auto.

a jel... :geek:
Da ti preseliš na more,a auto ostaviš u KA u nekoj uličici i da se njime koristiš samo vikendom i za vrime GO..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la malub1 » 12. 10. 2012. (17:41)

Ja se u potpunosti slažen s onin šta je napisa Pape,međutim... da je glad u Splitu za kvalitetnim vezovima pa i onima za brode duže od 8 m nenormalno digla cijene vezova i to je činjenica.
E sad šta je tu je.Imaš brod tražiš vez pa plati i mirno spavaj ili na svaku buru garbinadu ili tremuntanu tči do broda i gledaj je li sve u redu.Svatko ima izbor samo kakav?
To svak odlučuje za sebe.
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la zore70 » 12. 10. 2012. (17:45)

malub1 je napisao/la:Ja se u potpunosti slažen s onin šta je napisa Pape,međutim... da je glad u Splitu za kvalitetnim vezovima pa i onima za brode duže od 8 m nenormalno digla cijene vezova i to je činjenica.
E sad šta je tu je.Imaš brod tražiš vez pa plati i mirno spavaj ili na svaku buru garbinadu ili tremuntanu tči do broda i gledaj je li sve u redu.Svatko ima izbor samo kakav?
To svak odlučuje za sebe.

Ja bi ovdi doda da nema izbora,na žalost,jer vezova nema više ni u starim jeftinim lučicama a popunjeni su i divlji vezovi,bar na mistima di ja znam..

Ljudi koji imaju sriću vezat brod jeftino i sugurno često niti nemaju pojma koliko dobo su prošli ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la fan » 21. 10. 2012. (11:26)

Ljudi pozdrav,
može li mi neko malo razjasnit situaciju s vezovima u Splitu?
Namjeravam kupit dalmatinku, pa me zanima kako i di je držat?
Po mogućnosti cilu godinu u moru?

Ovdi se samo spominje "kupovina" veza u lučicama, odnosno kupovina prava na njegovo doživotno korištenje. Trenutno nemam love za takve pothvate :oops:, pa me zanima kako iznajmiti vez za cilu godinu u nekoj od lučica. Mislim da sam lani vidija u spinutu da se može iznajmit vez za cilu godinu i ispadne nekih 360,00kn misečno(brodica do 6m). Neko mi je reka da triba bit član lučice za iznajmit vez?
fan
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la antep » 21. 10. 2012. (20:35)

moje mišljenje je da triba dobro pripaziti s "kupnjom" veza.. odnosno generalno ne davati ogromne svote novca za "kupnju" jer vez naprosto nije moguće kupiti. pomorsko dobro je u vlasništvu RH i jedino se može dati u koncesiju, odnosno korištenje, a daje ga, ovisno o trajanju koncesije, vlada, odnosno županija - u većini slučajeva, ovisno o trajanju koncesije. kad će koja od "divljih" lučica ići u koncesiju pitanje je politike i spleta okolnosti kada će to nekome u županiji pasti na pamet, odnosno kada će biti potaknut na takvo razmišljanje od strane nekakvog poduzetnika. "kupnja" veza u lučicama koje su trenutno pod koncesijom je također rizik jer je pitanje, kao što je to Pape reka, koliko još ostaje koncesije koja je u tijeku.. a nova koncesija znači i nova pravila..

sve u svemu, pravno gledano, jedna velika pravna praznina, odnosno pravna nesigurnost, a s druge strane moramo negdi vezati brodove.

mislim da je u Dalmaciji situacija još i dobra, osim Splita, kako je na sjevernom jadranu, di je pod koncesijom sve šta vridi..

ako eventualno nastane spor oko veza koji nije u lučici koja je pod koncesijom, odnosno ako netko veže brod na "vaš" vez, naprosto vrijedi zakon jačega, jer vas zakon ne štiti.. nemate se kome obratiti a ne uživate niti sudsku zaštitu, niti vlasništva, niti posjeda, jer niste vlasnici... , uostalom, pravno gledano, vez je svačiji jednako pod jednakim uvjetima...
antep
Member

Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la zore70 » 21. 10. 2012. (20:44)

fan je napisao/la:Ljudi pozdrav,
Mislim da sam lani vidija u spinutu da se može iznajmit vez za cilu godinu i ispadne nekih 360,00kn misečno(brodica do 6m). Neko mi je reka da triba bit član lučice za iznajmit vez?

Pođi vidit ovu godinu pa ćeš shvatit da za mjesečnu vezarinu već možeš uzet manje auto na kredit :shock:
I tendencija je rasta..

Nisan posve siguran ali jedna mušterija mi se nekidan žalila da je u Spinutu komercijala za Istranku 580 kn..plus sve ostalo šta nosi komercijalni vez

Za doć u poziciju korisnika za kom. vez moraš se svakako učlanit u društvo,uredno podmirivat članarinu(to i zakon traži) i onda imaš donekle neku beneficiju da možeš u tekučoj godini na početku uplatit cilu godinu vezarinu pa ti onda daju neki popust za vriću love koju ostaviš..

Imaš i nekih jeftinijih lučica,upitno je oćeš li se uspit ugurat a bome ima i još skupljih..
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la antep » 21. 10. 2012. (20:47)

mislim da je dobra inicijativa da općine i gradovi sudjeluju u natječajima za koncesije za izgradnje novih vezova, jer je to jedini način da cjena veza ne bude astronomska, već da samo pokrije troškove izgradnje i održavanja...

konkretno imamo dobar primjer u Šibeniku, mjesni odbor (iako mjesni odbor nema pravnu osobnost pa mi nije jasno kako je dobio koncesiju - predsjednik mjesnog odbora mi nije zna objasniti) je u postupku prikupljanja projektne dokumentacije.. cjena veza na pontonu bi trebala biti oko 7.000,00 kn za brodove do 8 m, radit će se 60 vezova na pontonu (cijena pontona je 27.000,00 eur + sidrenja + oprema) tako da će se izbiti za troškove gradnje, naknadno mjesečna vezarina za održavanje...
antep
Member

PostPostao/la antep » 21. 10. 2012. (20:50)

zore70 je napisao/la:

Nisan posve siguran ali jedna mušterija mi se nekidan žalila da je u Spinutu komercijala za Istranku 580 kn..plus sve ostalo šta nosi komercijalni vez

..

u Spinutu mi prijatelj plaća 1.350,00 kn mjesečno (samo liti) za brod od 9 m... dosta, ali nema izbora
antep
Member

PostPostao/la MURTERINJO » 22. 10. 2012. (04:26)

može li mi neko malo razjasnit situaciju s vezovima u Splitu?
Namjeravam kupit dalmatinku, pa me zanima kako i di je držat?
Po mogućnosti cilu godinu u moru?

Ovdi se samo spominje "kupovina" veza u lučicama, odnosno kupovina prava na njegovo doživotno korištenje. Trenutno nemam love za takve pothvate :oops:, pa me zanima kako iznajmiti vez za cilu godinu u nekoj od lučica. Mislim da sam lani vidija u spinutu da se može iznajmit vez za cilu godinu i ispadne nekih 360,00kn misečno(brodica do 6m). Neko mi je reka da triba bit član lučice za iznajmit vez?

Ja san na komercijali u Spinutu (ali ne za dugo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )brod 6 metara puna cijena mjesecnog najma ti je 606 kunica,ako platis pocetkom godine do neznam kojeg datuma svih 12 miseci u komadu onda ti je 4300 ako ti je brod vani ondak ti je jos 10% skuplje i naravno u tu cijenu ti nije ukljuceno ama bas nista.
MURTERINJO
Member

Tip plovila: Leidi 660

PostPostao/la Thomy » 22. 10. 2012. (08:24)

antep je napisao/la:mislim da je dobra inicijativa da općine i gradovi sudjeluju u natječajima za koncesije za izgradnje novih vezova, jer je to jedini način da cjena veza ne bude astronomska, već da samo pokrije troškove izgradnje i održavanja...

konkretno imamo dobar primjer u Šibeniku, mjesni odbor (iako mjesni odbor nema pravnu osobnost pa mi nije jasno kako je dobio koncesiju - predsjednik mjesnog odbora mi nije zna objasniti) je u postupku prikupljanja projektne dokumentacije.. cjena veza na pontonu bi trebala biti oko 7.000,00 kn za brodove do 8 m, radit će se 60 vezova na pontonu (cijena pontona je 27.000,00 eur + sidrenja + oprema) tako da će se izbiti za troškove gradnje, naknadno mjesečna vezarina za održavanje...

Koji to mjesni odbor u Šibeniku ima koncesiju :?: :?: :?: :?:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la antep » 22. 10. 2012. (08:42)

jadrtovac. vezovi bi tribali biti gotovi u svibnju :?:
antep
Member

PostPostao/la Thomy » 22. 10. 2012. (08:57)

:thumbup:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la COGI » 22. 10. 2012. (11:44)

antep je napisao/la:jadrtovac. vezovi bi tribali biti gotovi u svibnju :?:

Za ideju :thumbup:

Koliko ja znam Jadrtovac je poprilično daleko od Šibenika....

:thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la antep » 22. 10. 2012. (11:52)

al je područje grada Šibenika. u gradu i nemaš vezove osim onih par na rivi u docu, ostaje mandalina, brodarica...
antep
Member

PostPostao/la malub1 » 22. 10. 2012. (13:06)

A mi šta smo nekad išli u Jadrtovac u rezervu? Imamo li i mi stečeno pravo na vez?
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.