NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la škarik » 04. 10. 2012. (11:28)

Nisam uspio pročitati svih 65 stranica s ove teme.... ukratko, da li ima koji Naval 19 u Splitu ili okolici da je u moru.....? Fala unaprid
škarik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la antep » 04. 10. 2012. (14:01)

ja ti znam za jednog u Zablaću, to ti i nije baš blizu...
antep
Member

Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la enzoenglez » 04. 10. 2012. (16:27)

tomsic davor je napisao/la:Da bolje ti je e-tec....pa kad zatreba dio trknes avionom do amerike da uzmes nesto...

Možda Hondu, Suzuki ili Yamahu, ipak je Japan bliže :lol:
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.
enzoenglez
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la antep » 04. 10. 2012. (20:17)

Kapo je napisao/la:Pustite covjeka na miru. Sigurno da ima svoj dobar razlog zasto je odlucio prodati plovilo i tu bi jednostavno (a nadsve i pristojno) trebao biti kraj price
i kojekakvih praznih nagadjanja...

naglasak nije bio na tome šta ljudi prodaju navala.. to je iznimka.. već na činjenici da ljudi hvale brodove koje prodaju i od kojih žive, a forum je izvrstan oglasni prostor. uostalom, pročitajte ponovno početke ove teme. taj gospon mi je reka da je on od početka sudjelova u projektu navala, tako da nije točna informacija da je pristupio firmi naknadno..
antep
Member

Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la mrfiction » 12. 10. 2012. (14:05)

Koliko ja znam, dvije brodice Naval 19 su prodane nakon što su korištene dvije sezone po znatno većim cijenama nego što su kupljene (jedna u Opatiji, a druga na Cresu). U ova gruba recesijska vremena to je ravno dobitku na lutriji. Kupiš brod, auto ili nešto drugo, koristiš to dvije sezone i zaradiš euriće, jer si imao sreću kupiti nešto po pred premjernoj cijeni. Cijeni na kojoj su se proizvođač i dobavljači „spustili do gaća“ i nije im ostalo ni za „toplu vodu“. I tu postoji rizik, da se Naval 19 nije pokazao dobrim, sigurno ne bi izvukao ni uložen novac. Na Navalu 19 od pred premijere do danas uklonjeni su svi sitni nedostaci tj. tzv. dječje bolesti (dorađeni su spojleri, kabina i nadkabina sa kontaštampom…), a kvaliteta materijala i izrade nije bila upitna ni prije samo što Naval 19 danas izgleda kompaktnije i savršenije nego na pred premijeri.
Tako se nešto desilo brodovima Sciallino tj. prvi kupci zaradili su nakon par godina korištenja do pedeset posto na razlici u cijeni. Kupiš auto i odmah si izgubio deset posto, nakon dvije godine i do četrdeset posto…

Da ne gatate u kavu, ja sam također bliski suradnik firme Gata Port koja proizvodi brodice Naval Fisherline i znam da im nije lako u ova vremena i trude se stajati iza onoga što su dogovorili i proizveli. Od 70 proizvedenih brodica ni za jednu nije bilo reklamacije (brod nije puknuo, prevrnuo se na jakom maestralu kako su prognozirali neki koji ga nisu probali). Ali zato i postoji ovaj forum da svako da svoje mišljenje i pomogne drugima pri kupnji broda.

Normalno je da kupci prodaju svoje brodove nakon nekog vremena iz razno raznih razloga (veći brod, brži brod, bolji, skuplji, jeftiniji brod ili je jednostavno se ostao bez posla ili mu žena ne da…). Samo je malo njih imalo sreće guštati se i napraviti posao izvući uloženo i nešto zaraditi (kako bi se narodski reklo „i ovce i novce“).
mrfiction
New Entry

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la tomsic davor » 12. 10. 2012. (16:28)

enzoenglez je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:Da bolje ti je e-tec....pa kad zatreba dio trknes avionom do amerike da uzmes nesto...

Možda Hondu, Suzuki ili Yamahu, ipak je Japan bliže :lol:

Ne ali za yamahu djelovi stignu za 2 3 dana...a to u sred ljeta znaci...a za evinrude lik je morao sam naruciti iz usa posto su ga ovi serviseri zavlacili 3 mjeseca...
Ne govorim o kvalitetu motora nego o brzini i blizini servisera....
tomsic davor
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la genije » 13. 10. 2012. (07:56)

Ja sam narucivao dijelove iz usa za svog eteca i uzeo sam normalnu postu te su mi dosli za 7 dana. Ima i brza opcija ali je skuplja. Vjerovatno dijelovi mogu doc brze nego ht express iz zagreba :-)
Prijatelj koji ima jamahu isto narucuje s te stranice jer su djelovi jedostavno jeftiniji nego u nas.
genije
Member

Tip plovila: Quicksilver 700

PostPostao/la volta » 14. 10. 2012. (01:10)

škarik je napisao/la:Nisam uspio pročitati svih 65 stranica s ove teme.... ukratko, da li ima koji Naval 19 u Splitu ili okolici da je u moru.....? Fala unaprid

Ima jedan u Trogiru na Čiovu odmah kod ulaza u ACY, nekih 50-tak metara od restorana Čelica (brod-restoran)!
volta
Member

Tip plovila: VEN-590

PostPostao/la brodić » 14. 10. 2012. (17:39)

"Ima jedan u Trogiru na Čiovu odmah kod ulaza u ACY, nekih 50-tak metara od restorana Čelica (brod-restoran)!"
Nikidan san iša u acija i baš san malo gleda toga navala-ma divota jedna, skladan, uredan, ajme, al tomšić davor je nekidan napisa da je potrošnja 13-14 lit na sat pri brzini od 15 čvorova šta me malo zateklo, ima li koji drugi vlasnik da to potvrdi ili pobije
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la brodić » 14. 10. 2012. (17:51)

brodić je napisao/la:"Ima jedan u Trogiru na Čiovu odmah kod ulaza u ACY, nekih 50-tak metara od restorana Čelica (brod-restoran)!"
Nikidan san iša u acija i baš san malo gleda toga navala-ma divota jedna, skladan, uredan, ajme, al tomšić davor je nekidan napisa da je potrošnja 13-14 lit na sat pri brzini od 15 čvorova šta me malo zateklo, ima li koji drugi vlasnik da to potvrdi ili pobije

Ispravak, ja san falija- tomšić Davor je u temi gurges 545 napisa ovo:
"Mislis da ce trosit vise?
Meni naval sa 50 ks trosi 9 10 pri 13 14 do 15 milja...
Ova 25-ica na duplo laksu barku nece prec 6 sigurno...ne znam sto vam je to toliko nestvarno"

Jel to ta potrošnja, jel ko uspija manje s nekon igron propelama?
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la Rafter » 14. 10. 2012. (20:02)

Do nekih 15 cv ti je do 10l na sat sto ti je oko 0,6 - 0,7 l/nm ...neznam sta bi ti manje od toga :?:
Honda koju ja imam do 4500 okr smanjuje mjesavinu pa tako i nesto manje trosi 13-14cv = cca 8l
A sto je tice potrosnje stvar je uvjek bila jednostavna...koliko natocis toliko ces i potrosit...jos ako imas malo "tezu" ruku na gasu ces prije "spaliti" benzin...
A najmanje ce potrosit ako ga budes vozio 4-5 cv i nema problema :thumbup:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la tomsic davor » 15. 10. 2012. (07:10)

0.5 pri 4 5 cvorova do 0.8 po milji na 16 17 cvorova...za brod od tonu to ti je ok potrosnja...
Putna 13 14 do 15 oko 0.7 ili nesto malo manje u idealnim uslovima....mozda da je neki motor od 70 ks...recimo yamaha od 70 ks je par kila teza od ove 50-ice...
Mozda bi se on mogao voziti oko 0.6 po milji...mozda
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la veliki amater » 15. 10. 2012. (11:51)

tomsic davor je napisao/la:0.5 pri 4 5 cvorova do 0.8 po milji na 16 17 cvorova...za brod od tonu to ti je ok potrosnja...
Putna 13 14 do 15 oko 0.7 ili nesto malo manje u idealnim uslovima....mozda da je neki motor od 70 ks...recimo yamaha od 70 ks je par kila teza od ove 50-ice...
Mozda bi se on mogao voziti oko 0.6 po milji...mozda

Eto i meni se pokazala takva potrošnja. :thumbup:
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PostPostao/la đirandula » 15. 10. 2012. (17:52)

škarik je napisao/la:Nisam uspio pročitati svih 65 stranica s ove teme.... ukratko, da li ima koji Naval 19 u Splitu ili okolici da je u moru.....? Fala unaprid

Ako te još zanima ima ti jedan u Dugom ratu, odma iza restorana Bracera na izlazu iz Dugog rata prema Omišu, ima jedna mala lučica sa nekoliko kaića nekoliko metara od magistrale sve vidiš i iz auta! ;)
đirandula
Senior Member

Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

PostPostao/la škarik » 16. 10. 2012. (08:46)

Fala ekipa : Claping5:
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: pećine i 5 gostiju.