NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la tomsic davor » 07. 08. 2012. (11:13)

Da bolje ti je e-tec....pa kad zatreba dio trknes avionom do amerike da uzmes nesto...
tomsic davor
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la Rafter » 07. 08. 2012. (12:23)

el passo je napisao/la:Uzmeš e-tec pa smanjiš troškove dobrano

a čuj troškovi servisa su sigurno smanjeni ali sve ima svoje prednosti i mane...ja sam kao i nas većina vozio navala sa e-tec 40 i i stvarno ima snage koliko god ti treba :thumbup: ali trebalo bi staviti na papir održavanje i uštede na gorivu kroz 3 godine pa bi mogao bit pametnij što uzeti..jedino me muči kod e-teca taj interval od 300 sati bez servisa..ja neznam dali bi ga držao 3 godine bez da ga netko pogleda i promjeni svjećice barem :shifty:

ali poanta cijele priče je ako daš 50.000kn za motor pa onda ćeš mu valjda "poklonit" i 1.000kn godišnjeg troška održavanja bio on 4 takta ili moderni 2-taktaš i da za odabir motora ne treba gledati 200kn uštede na godišnjoj razini... :thumbup:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la stipe76 » 07. 08. 2012. (13:40)

Rafter je napisao/la:Stipe mislim da su troškovi godišnjeg održavanja ipak malo veći od 100e :D :thumbup:

Osim plaćanja veza tu su ipak malo veći troškovi:

Servisa motora 500-700kn materijal + 500-700kn ruke ovisno gdje se nalaziš i kojeg servisera uzmeš i naravno koji motor uzmeš(gledajući da moraš to radit u ovlaštenom radi garancije motora)-prvi servis je nešto jeftiniji

Dizanje i spuštanje( ovisno kako to radiš ali kako sam shvatio ti ćeš ga držati na trajleru doma po zimi pa možda ga budeš i izvlačio na trajler preko rampe :problem: ) ali dizalica se svejedno plaća i do 600kn za gore-dole

Podvodni dio: 2-3 kantice kopera cca 400-600kn + razrjeđivač + brusni papir+sitan materijal =cca800kn + tvoje ruke

Godišnji porez na plovila cca 200kn ovisno o snazi motora + obavezno osiguranje opet ovisi o snazi motora ali oko 350kn

Ovo govorim okvirno i sa nekim realnim cijenama bez da se negdje "snađeš" tako da to na kraju košta do max 3.000kn + godišnji ili privremeni vez osim ako ga nećeš negdje vezati na "divlje" :thumbup:

Sve šta si napisao stoji...samo svako od nas gleda što jeftinije proć pa se koriste razne akcije, poznanstva, popusti pa ipak ta cijena dođe daleko manje od 3000, ali svakao bi se skupilo bez snalažljivosti i bolje od 3000kn.
Servis moraš napraviti (dok ti je pod garancijom), osiguranje moraš platiti sve ostalo je proizvoljno...možeš ga piturati 2xgodišnje ili 1xna godinu i pol, vezat ga možeš na divljaka, a ako imaš jaku ekipu možeš ga i na ruke izvuć van ;) :D
stipe76
Member

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la vridnjak » 07. 08. 2012. (16:21)

tomsic davor je napisao/la:900e je mislim bila nadkabina sa staklom...bez pdv-a
Ali naval ti je glupo uzimat bez nadkabine...nije to gliser...upravo mu ta nadkabina i daje nesto...

je ali sa nadkabinom ne prolazi ispod mosta u zadru.
tamo mi je vez :D
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la tomsic davor » 07. 08. 2012. (17:32)

E taj sam problem imao i ja sa dalmatinkom...dok nisam nabavio novi vez...
Na kraju sam napravio nadkabinu od prohroma koja se sklapa....samo se vadila jedna sipka po sredini dosta jednostavno...
Nadkabina ti para valja...pogotovo ako koristis barku zimi...nebi bez nje vise iso na more puskom da me ceraju...
Ako te bude zanimalo ovo montazno posalji mail pa cu ti poslati slike...
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la vridnjak » 07. 08. 2012. (21:18)

tomsic davor je napisao/la:E taj sam problem imao i ja sa dalmatinkom...dok nisam nabavio novi vez...
Na kraju sam napravio nadkabinu od prohroma koja se sklapa....samo se vadila jedna sipka po sredini dosta jednostavno...
Nadkabina ti para valja...pogotovo ako koristis barku zimi...nebi bez nje vise iso na more puskom da me ceraju...
Ako te bude zanimalo ovo montazno posalji mail pa cu ti poslati slike...

uuufff, polako stari , triba najprije kupit brod :D
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la dddinko » 09. 08. 2012. (21:13)

Pozdrav ljud,
Ovo što je Rafter napisao je ono što me zanimalo, THX. Ok plus minus, ovo ono, ali to su cifre. Možda ak netko zna kasko osiguranje, koliko to košta čisto za info?
... izgleda da nema šanse da mi stane u garažu ni po dužini :) tako da bi tu još bio i suhi vez (Zadar-Biograd) što je u najboljoj varijanti još cca 500-600 eura.

al još ne odustajem :) nadam se da cu imati još pitanja al za sad hvala svima! :)

D.
dddinko
New Entry

Tip plovila: još ništa :) ... al biće

PostPostao/la antep » 02. 10. 2012. (21:48)

dok sam ovo lito tražio brod za kupnju.. naletio tako i na navala 19.. informativno idem zvati čovika.. prepoznam po nick nameu na njuškalu da je to brod od čovika koji je puno pisa i hvalio navala u početku ove teme... i na kraju mi kaže da je u početku bio komercijalni direktor firme koja radi Navala.. i njegov je naval bio na sajmovima.. Rijeka i dr...

eto.. to se zove propaganda na forumu.. ja stvarno bio popušio priču :lol:

al generalno, primjećujem da je dosta ljudi u kratko vrimena prodalo ili hoće prodati Navala.. ne znam zašto.. mislim da bar taj brod nije neka nepoznanica
antep
Member

Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la stipe76 » 03. 10. 2012. (13:45)

mislim da je dotični gospodin bio zaposlen naknadno, po isporuci njegovog Navala. Šta se tiče "komercijalnog diretora" više bi pasao naziv voditelj prodaje jer bez gazdinog blagoslova nije imao neku autonomiju u odlučivanju što je i razumljivo. "Direktor" bi po meni imao puno više samostalnosti u odlučivanju
Bilo je par Navala na prodaju...za 2 (uključujući dotičnog) razlog nije bio vezan za kvalitetu/nekvalitetu broda, nego sasvim druge prirode (ako izvori ne lažu ;) )
stipe76
Member

PostPostao/la antep » 03. 10. 2012. (14:18)

pretpostavljam, brod mi se čini ok izrade. ljudi su u stvari dali velike novce.. kriza stegla.. brod na prodaju
antep
Member

Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la stipe76 » 03. 10. 2012. (15:54)

antep je napisao/la:pretpostavljam, brod mi se čini ok izrade. ljudi su u stvari dali velike novce.. kriza stegla.. brod na prodaju

ako gledam kroz svog Navala, kvaliteta ne bi bila razlog prodaji
stipe76
Member

PostPostao/la tomsic davor » 03. 10. 2012. (22:58)

Prodano ih je skoro 70 komada za godinu dvije od kad ih prave...
Tako da ako se koji i prodaje nije strasno...mora nekom da se i ne svidi...
Kupe ljudi i arvora pa ga prodaju za godinu dvije... :D
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 04. 10. 2012. (07:03)

Ne mora uvijek biti kvaliteta razlog za prodaju..mnogi kupe neki brod jer im se pruži povoljna prilika iako taj brod nije ono što su htjeli,pa ga kasnije prodaju.. :|
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Rafter » 04. 10. 2012. (08:53)

ovdje mislim da je stvar financijske prirode i ništa drugo...koliko ja znam taj naval ima jako puno opreme po meni čak i previše i ne vjerujem da bi se prodavao da nije u pitanju održavanje istog
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la Kapo » 04. 10. 2012. (10:10)

Pustite covjeka na miru. Sigurno da ima svoj dobar razlog zasto je odlucio prodati plovilo i tu bi jednostavno (a nadsve i pristojno) trebao biti kraj price
i kojekakvih praznih nagadjanja...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.