Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
el passo je napisao/la:Uzmeš e-tec pa smanjiš troškove dobrano
Rafter je napisao/la:Stipe mislim da su troškovi godišnjeg održavanja ipak malo veći od 100e![]()
![]()
Osim plaćanja veza tu su ipak malo veći troškovi:
Servisa motora 500-700kn materijal + 500-700kn ruke ovisno gdje se nalaziš i kojeg servisera uzmeš i naravno koji motor uzmeš(gledajući da moraš to radit u ovlaštenom radi garancije motora)-prvi servis je nešto jeftiniji
Dizanje i spuštanje( ovisno kako to radiš ali kako sam shvatio ti ćeš ga držati na trajleru doma po zimi pa možda ga budeš i izvlačio na trajler preko rampe) ali dizalica se svejedno plaća i do 600kn za gore-dole
Podvodni dio: 2-3 kantice kopera cca 400-600kn + razrjeđivač + brusni papir+sitan materijal =cca800kn + tvoje ruke
Godišnji porez na plovila cca 200kn ovisno o snazi motora + obavezno osiguranje opet ovisi o snazi motora ali oko 350kn
Ovo govorim okvirno i sa nekim realnim cijenama bez da se negdje "snađeš" tako da to na kraju košta do max 3.000kn + godišnji ili privremeni vez osim ako ga nećeš negdje vezati na "divlje"
tomsic davor je napisao/la:900e je mislim bila nadkabina sa staklom...bez pdv-a
Ali naval ti je glupo uzimat bez nadkabine...nije to gliser...upravo mu ta nadkabina i daje nesto...
tomsic davor je napisao/la:E taj sam problem imao i ja sa dalmatinkom...dok nisam nabavio novi vez...
Na kraju sam napravio nadkabinu od prohroma koja se sklapa....samo se vadila jedna sipka po sredini dosta jednostavno...
Nadkabina ti para valja...pogotovo ako koristis barku zimi...nebi bez nje vise iso na more puskom da me ceraju...
Ako te bude zanimalo ovo montazno posalji mail pa cu ti poslati slike...
antep je napisao/la:pretpostavljam, brod mi se čini ok izrade. ljudi su u stvari dali velike novce.. kriza stegla.. brod na prodaju
Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.