Slote , kakvo je tvoje mišljenje o 4T Tohatsu 30 HP?
Nisam zapazio, da ju netko ima na krmi VEN501 K Fly!
Po mojim informacijama je cca 20 kg lakša od Yamahe!
Pozdrav!
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
gre je napisao/la:Netko je pita zašto spojler.
Proizvođač je preporučija motor od 30 ks (koliko sam skuzija), međutim to je malo.
Malo je jer ukoliko se nađu dva čovika i oprema onda brod ide cca 15 nm i prova stoji visoko u zraku tako da nemožen normalno sidit nego se tribaš držat da nebi skliznija prema krmi. Kad si sam na brodu onda je ok i prova se spusti i imaš cca18 milaj što je super.
E sad kad bi se stavija spojler mislim da bi on omogućija da brod prije izglisira i da bi se prova više spustila (sa dva ili više ljudi).
Šta vi mislite?
Jel bi spojler posluzija u ovu svrhu?
josme je napisao/la:Opet ću ja malo palamuditi...Prvo... spojler i platforma nije isto...može proći kod nekih gdje je spojler tako izrađen da može poslužiti kao platforma.Drugo...Ven 501fly-cabin ima karakteristično izrađeno krmeno zrcalo i nije baš jednostavno tu izraditi spojler.. postaviti flapsove da..manje se oštećuje brodica ..efekat je isti ako ne i bolji...nemojte se zaletavati u nešto ako ne poznate gradivo ...
Čim su dvojica na krmi brod se propne i dogodi se da pri večoj brzini propela povuče zrak.
ivan3 je napisao/la:Čim su dvojica na krmi brod se propne i dogodi se da pri večoj brzini propela povuče zrak.
Ova rečenica mi nikako nije jasna.
Jel može neko pojasnit kako propela povuće zrak ako se brod propne?
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.