Jedrilica 6 m (primjer viko 20) vs dalmatinka: jedrilica je brža s istim motorom (npr 10 ks), komfornija svakako, 4 naspram 2 ležaja, ili u najboljem slučaju 3 ako ste ti i žena normalne tjelesne građe i imaš jedno malo dijete (krepali bi od vrućine, al dobro, možeš na dalmatinki spavat na luft madracu u kokpitu).
evo znaš kako izgleda dalmatinka, a ovako izgleda ta viko 20
24.jpg
HPIM0629.jpg
HPIM0625.jpg
imaš i odvojeni prostor za wc s desne strane, kopit je dovoljno prostran, krma otvorena, može se preko nje bez problema vadit riba (ipak je ovo ribolovni forum he, he), kuhinjica napravljena taman tako da ti dim izlazi vanka i da se ne usmrdi kabina...
eto, sad zbroji što dobiješ na dalmatinki, a što na ovoj jedrilici ili nekoj drugoj sličnoj.
uz to 90 posto novih malih jedrilica ima uvlačivu kobilicu pa možeš s njom i u plićak
ova mala brodica daje više komfora i od galeba, ali ne i od maestrala. Za pet stopa veća jedrilica istog ovog proizvođača (15000 eura plus pdv) sa standardnom opremom bez motora (ide vanbrodski također) komfornija je od maestrala, skontaj kokliko bi iskeširao za sređeni novi maestral
i unaprijed da rečem, ne nije reklama nemam veze s proizvođačem, nego su mi ove jedrilice prve pale na pamte jer sam ih gledao na sajmu u st prije dvije godine pa su me se dojmile koliko daju za svoju veličinu
usporedba cijene - opremljena viko 20 bez motora 10000 eura s pdv-om, staviš penticu na krmu i piči gdje hočeš
dalmatinka polovna ko svetoga petra kajgana, nova u venzora 45000 kunića, al kit, gola plastika, pa skontaj koliko ti treba dok je sredić ko ovu jedrilicu
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.