VEN501 fly-kabin >close up<

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: VEN501 fly-kabin >close up<

PostPostao/la josme » 25. 09. 2012. (07:44)

Mijo ne ljuti se..nije napisano u kontekstu vrijeđanja(čitaj pažljivo i sa smajlićima)..Cijeli trup je prerađen iz deplasmana u poludeplasman...deplasmanci koriste spojler da dobiju poludeplasmansko ponašanje brodice..prema tome ovoj brodici spojler NIJE potreban jer sada cijeli trup ima funkciju spojlera..osim ako netko ima namjeru stavljati motor jači,veči i teži od max.predviđenog..
btw.a nisam tebi ni napisao prethodni post nego se post odnosi na "gre"pa prema tome od njega očekujem odgovor...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la MICO » 25. 09. 2012. (12:03)

Mijo, baš mi je drago, da si zadovoljan. :clap: No napiši malo više o toj potrošnji. Koju max. brzinu si postigo i koja ti je prosjećna brzina?
Pozdrav! :wave:
MICO
New Entry

Tip plovila: ELAN 15 CC, Tohatsu MD 50 B2 EPTOL

PostPostao/la mijo » 25. 09. 2012. (20:12)

josme je napisao/la:Mijo ne ljuti se..nije napisano u kontekstu vrijeđanja(čitaj pažljivo i sa smajlićima)..Cijeli trup je prerađen iz deplasmana u poludeplasman...deplasmanci koriste spojler da dobiju poludeplasmansko ponašanje brodice..prema tome ovoj brodici spojler NIJE potreban jer sada cijeli trup ima funkciju spojlera..osim ako netko ima namjeru stavljati motor jači,veči i teži od max.predviđenog..
btw.a nisam tebi ni napisao prethodni post nego se post odnosi na "gre"pa prema tome od njega očekujem odgovor...

ne ljutim se nego malo je jugo bilo u zraku sve u redu samo san se tija oglasit da ne ode tema di ne triba. :D
Pametan može bit lud,a lud ne može bit pametan.
mijo
Member

Tip plovila: Prince 495 open Yamaha F40/60HETL

PostPostao/la mijo » 25. 09. 2012. (20:16)

MICO je napisao/la:Mijo, baš mi je drago, da si zadovoljan. :clap: No napiši malo više o toj potrošnji. Koju max. brzinu si postigo i koja ti je prosjećna brzina?
Pozdrav! :wave:

ima na prije postavljenim postovima o max brzini a negdi potrosnja oko 6 litara nas dvoje i mali plus ptrljaga i malo žešči režim znači nisam je uopće štedija negdi prosjek po gps 15-16nm brzine
mijo
Member

PostPostao/la josme » 26. 09. 2012. (07:15)

mijo je napisao/la:
josme je napisao/la:Mijo ne ljuti se..nije napisano u kontekstu vrijeđanja(čitaj pažljivo i sa smajlićima)..Cijeli trup je prerađen iz deplasmana u poludeplasman...deplasmanci koriste spojler da dobiju poludeplasmansko ponašanje brodice..prema tome ovoj brodici spojler NIJE potreban jer sada cijeli trup ima funkciju spojlera..osim ako netko ima namjeru stavljati motor jači,veči i teži od max.predviđenog..

ne ljutim se nego malo je jugo bilo u zraku sve u redu samo san se tija oglasit da ne ode tema di ne triba. :D

: Laughing3: :thumbup: A onda si trebao:
:Drink27: :Drunk33:
josme
Old Senior Member

PostPostao/la gre » 26. 09. 2012. (08:55)

Netko je pita zašto spojler.
Proizvođač je preporučija motor od 30 ks (koliko sam skuzija), međutim to je malo.
Malo je jer ukoliko se nađu dva čovika i oprema onda brod ide cca 15 nm i prova stoji visoko u zraku tako da nemožen normalno sidit nego se tribaš držat da nebi skliznija prema krmi. Kad si sam na brodu onda je ok i prova se spusti i imaš cca18 milaj što je super.
E sad kad bi se stavija spojler mislim da bi on omogućija da brod prije izglisira i da bi se prova više spustila (sa dva ili više ljudi).

Šta vi mislite?
Jel bi spojler posluzija u ovu svrhu?
gre
Member

Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la josme » 26. 09. 2012. (09:51)

gre je napisao/la:Netko je pita zašto spojler.
Proizvođač je preporučija motor od 30 ks (koliko sam skuzija), međutim to je malo.
Malo je jer ukoliko se nađu dva čovika i oprema onda brod ide cca 15 nm i prova stoji visoko u zraku tako da nemožen normalno sidit nego se tribaš držat da nebi skliznija prema krmi. Kad si sam na brodu onda je ok i prova se spusti i imaš cca18 milaj što je super.
E sad kad bi se stavija spojler mislim da bi on omogućija da brod prije izglisira i da bi se prova više spustila (sa dva ili više ljudi).

Šta vi mislite?
Jel bi spojler posluzija u ovu svrhu?

Ja sam pitao a ti očigledno nisi pročitao što sam napisao u drugom postu?
josme je napisao/la:....Cijeli trup je prerađen iz deplasmana u poludeplasman...deplasmanci koriste spojler da dobiju poludeplasmansko ponašanje brodice..prema tome ovoj brodici spojler NIJE potreban jer sada cijeli trup ima funkciju spojlera..osim ako netko ima namjeru stavljati motor jači,veči i teži od max.predviđenog..
.

I da dodam Ven 501 fly-cabin nije gliser nego samo dobro prerađen kaić (Istranka) i svako drugo pretjerivanje i dodavanje nečega,nakaradilo bi brodicu.Gre ...da li si probao tu brodicu..trebaš je probati pa ćeš znati da ne treba te pizdarije raditi i bacati novac jer opet... nećeš imati gliser nego kaić...jer iz tvojih riječi zaključio sam da bi ti tu htio imati gliser...neće ići..nikada od tovara... pastuh.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la gre » 26. 09. 2012. (10:00)

Jesam vozio sam se na ovom brodu dosta puta i sam ga upotrebljava i tako...
Jesi li ti?
Ovo za poludeplasman deplasman i ostalo ja jako dobro razumim i to mi je jasno. Nemislim ja dobit gliser...
Problem je u tome što kad se vozi 15 ak nm brod stoji samo sa zadnjom 1/3 u moru i onda prova gleda u nebo. i trebaš se držat da ne sklizneš na motor.
Sa spojlerom sam mislija dobit to da se prova spusti, tako da se možeš normalno vozit.
gre
Member

PostPostao/la josme » 26. 09. 2012. (10:19)

Za normalno voziti ne treba ti motor od 30 ks dosta ti je i od 20 ks.Zašto voziti kaić 15 nm ?..zašto ne 10 nm??zašto se moramo kurčiti na moru,a svi gledaju i kažu"vidi budale"Ako želiš glisirati onda kupi gliser pa juri i ići će ti sasvim normalno..ovdje možeš staviti i spojler(vidi gurges) ali će ti se opet dizati prova..prova je prelagana za te pizdarije ali to izgleda nitko ne shvaća..ove brodice u startu nisu bile koncipirane za brzine veće od 10 nm..i sve prerade i dorade su išle u svrhu poboljšanja maritimnih sposobnosti a ne u svrhu glisiranja.Tražiš od kaića da ide preko 15nm i da drži more kao zaljepljen..on je prelagan..ovo ti je isto kao da od gumija tražiš iste sposobnosti :wave:
btw.vozio sam i isprobao sve od Istranke i prerada,sve od Graše i dr,dalmatinke i Primorke,jedrio,da ne nabrajam....i čak sam kao mali naučio i plivati..a prije toga sam naučio ronjati...
josme
Old Senior Member

PostPostao/la gre » 26. 09. 2012. (10:34)

josme,
imam osječaj da se žestiš bez potrebe.
Ovo moje -jesi li ti vozija- bilo je vise ka jesi li proba da znas o čemu pise.
Mislim stvarnio, očeš da ja napišem kako sam bija na tankeru od 300 metri
Zašto misliš da je kurčenje voziti se 15 nm?
Mislim da je PD odličan koncept di se ne vozi deplasmanskom brzinom a opet se nemora investirati u konjicu i brod i gorivo...
Očito je da ovaj brod nije pogođen sa 30 ks, mislim da bi na njemu idealno bilo stavit 50 ks. A kako su mahom svi stavili 30 ks osim par izuzetaka sa 40 ks, mislio sam da će se s spojlerom spriječiti ovo kopanje krme odnosno dizanje prove.
gre
Member

PostPostao/la slot » 26. 09. 2012. (11:06)

a kakva je situacija bilo bi dosta i 15ks....ja kad vozim 2 osobe i nešto opreme uvijek tempiram da vozim 12nm(22-23km) a sad jeli kopa ili ne, baš me briga,najbitnije da dođen do blizu blitvenice za cca uru vrimena,kad sam sam onda vozim 15-17nm i dođem na isto odredište za cca 45min.a na koncu to su male šešule za naše đitice po akvatoriju i nevidim svrhu stavljati 50ks.možda bi 40ks baš bilo idealno ali kad san ja kupova pentu moja je bila jeftinija za 8000kn od 40 ks,za 2500 kn može se pojačati za tih 10 ks ,uvaliti veće dizne i proširiti karburator za 1mm ili kupiti neki polovan za manje novce...40 ks bi bilo idealno ako je na brodu pretežno 3 ili više osoba ,a za pretežno 1-2 osobe dovoljno je 30 ks.
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la gre » 26. 09. 2012. (11:12)

@Slot
Šta je razlika između 30 i 40 ks (yamaha) samo u karburatoru.
Ima li kakvio riješenje u smislu povečanja konja ako je injekšn
gre
Member

PostPostao/la mijo » 26. 09. 2012. (12:19)

sve to stoji šta je napisano ja san brod uzeja za svoj gušt otići na kupanje s boljon polovicon i malim, a ujedno da se ne gegan cili dan na moru nego da za nekih sat vrimena mogu u našem arhipelagu doć di me volja i s guštom. šta se tiče konja mislim da bi mu optimala bila 40/60 yamaha(bez ikakvog reklamiranja uzeto za primjer) ali s tim motorom raste i potošnja goriva pa s današnjom situacijom kakve su cijene triba računat(ja san ovo lito potrošija oko 400 litara goriva).a šta se tiče spojlera ne znam jel ako puno roniš provon opet ne valja. ja kad idem na more moja draga uvik sidi na škafu i ovako i onako mu se prova propne dok ga malo ne zaletiš.šta se tiče slotove 30-ice njegovu je lako(jeftinije) dignit na 40 ks jel je to motor s karburatorom.u mene je novija pa bi tribalo malo se igrat sa strujom da bi se dobilo 40 ks.
mijo
Member

PostPostao/la tomsic davor » 26. 09. 2012. (14:18)

40 50 60 su isti motori...i tu se moze nesto dizat konjaza ali sa elektronikom...
A 30 je potpuno drugi motor...laksi i mislim 3 cilindra....
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la slot » 26. 09. 2012. (16:30)

ima samo 93 kg
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: genije i 2 gostiju.