gre je napisao/la:Netko je pita zašto spojler.
Proizvođač je preporučija motor od 30 ks (koliko sam skuzija), međutim to je malo.
Malo je jer ukoliko se nađu dva čovika i oprema onda brod ide cca 15 nm i prova stoji visoko u zraku tako da nemožen normalno sidit nego se tribaš držat da nebi skliznija prema krmi. Kad si sam na brodu onda je ok i prova se spusti i imaš cca18 milaj što je super.
E sad kad bi se stavija spojler mislim da bi on omogućija da brod prije izglisira i da bi se prova više spustila (sa dva ili više ljudi).
Šta vi mislite?
Jel bi spojler posluzija u ovu svrhu?
Ja sam pitao a ti očigledno nisi pročitao što sam napisao u drugom postu?
josme je napisao/la:....Cijeli trup je prerađen iz deplasmana u poludeplasman...deplasmanci koriste spojler da dobiju poludeplasmansko ponašanje brodice..prema tome ovoj brodici spojler NIJE potreban jer sada cijeli trup ima funkciju spojlera..osim ako netko ima namjeru stavljati motor jači,veči i teži od max.predviđenog..
.
I da dodam Ven 501 fly-cabin nije gliser nego samo dobro prerađen kaić (Istranka) i svako drugo pretjerivanje i dodavanje nečega,nakaradilo bi brodicu.Gre ...da li si probao tu brodicu..trebaš je probati pa ćeš znati da ne treba te pizdarije raditi i bacati novac jer opet... nećeš imati gliser nego kaić...jer iz tvojih riječi zaključio sam da bi ti tu htio imati gliser...neće ići..nikada od tovara... pastuh.