jonhson 9.9 se davi

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

jonhson 9.9 se davi

PostPostao/la salmat » 27. 05. 2012. (15:10)

Pozdrav:

Dobio sam motor Jonhson 9.9 dvotaktni dva cilindra 1996 god u jako dobrom stanju i malo koristen ali dosta stajao konzerviran u podrumu i jucer nakon ciscenja, pdmazivanja,mjenjanja ulja u peti itd ,upaljen u bacvi,sve radi,potom stavljen na barku i ok vozi i radi sve do full punog gasa .na punom gasu koda se zagusi odnosno nemoze se zavrtit do kraja :think: ,e sad ako netko ima kakvu ideju ... ili kakva iskustva sa slicnim slobodno nek pise

Unaprijed zahvaljujem
salmat
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adriatic 7.90-Yanmar 3QM30

Re: jonhson 9.9 se davi

PostPostao/la b-ato » 28. 05. 2012. (08:16)

Nema tu puno stvari, ili je u karburatoru ostalo još nečistoće koja je došla do dize pa sprečava puni protok goriva kroz nju ili radi na jedan cilindar ( svjećica, bobina, kablovi, ožičenje...)
b-ato
New Entry

Tip plovila: Bayliner Capri Bowrider 1850, Mercury 75

PostPostao/la ritmoloco » 06. 09. 2012. (12:27)

salmat je napisao/la:Pozdrav:

Dobio sam motor Jonhson 9.9 dvotaktni dva cilindra 1996 god u jako dobrom stanju i malo koristen ali dosta stajao konzerviran u podrumu i jucer nakon ciscenja, pdmazivanja,mjenjanja ulja u peti itd ,upaljen u bacvi,sve radi,potom stavljen na barku i ok vozi i radi sve do full punog gasa .na punom gasu koda se zagusi odnosno nemoze se zavrtit do kraja :think: ,e sad ako netko ima kakvu ideju ... ili kakva iskustva sa slicnim slobodno nek pise

Unaprijed zahvaljujem

Pozdrav!
Imam prilike nabavit takvog Johnsona, pa me zanima kako Vam se čini, održavanje i ponašanje tog motora- sad kad je sezona za nama.
Unaprijed hvala!
definitivno..!.. možda !!!
ritmoloco
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan T-410, Istranka - Mercury 15

PostPostao/la salmat » 25. 09. 2012. (15:58)

Ma nemas nikakave brige motoric je toliko jednostavan i pouzdanda je to cudo jedno ,evo moj cjelu sezonu vrti bez da je ijednom zastucao samo ulje benzin i pali vozi,a to sta se nemoze zavrtit do full gasa izgleda da je nesrazmjer propele naspram velicine barke jer na maloj barcici vrti ko lud a na mojoj nece nego do malo vise od 3/4 gasa. :thumbup:
salmat
Member

Tip plovila: Adriatic 7.90-Yanmar 3QM30

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.