HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la dimulius » 16. 05. 2012. (13:01)

vrhunski :mrgreen: :mrgreen:
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la el passo » 16. 05. 2012. (13:50)

Pape je napisao/la:...kažu da tost uvik padne na onu stranu na koju je namazan....mačka uvik padne na noge...šta mislite, radi li ovo?... :mrgreen:

:lol: :lol: :lol:

Ma nemoj molim te. Kako tost kad je poklopljen zna na koju fetu je namazan. Vjerojatno isto ko šta termosica zna kad treba držati hladno a kad toplo :lol:
Više bi se odnosilo na fetu kruha sa nutelom
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la cuvitar » 20. 06. 2012. (08:05)

Pozdrav svima...
evo još jedan naivčina koji se uvatija na baketinu od ove teme, šta bi rekli... :P

Pročita san svih x stranica od početka, post po post, i stvarno svaka čast ljudima koji su dosta svoga truda i energije i vrimena (pa i šoldi) uložili u istraživanje HHO dodatka za motor. a oni koji se sprdaju, pa ti bi se sprdali i da neko napiše da se riba iz mora vadi, jednostavno, takav in je ispušni sustav u glavi (direkt iz guzice u mozak, zatvoreni sustav, ili po ronilački "rebreather") :lol:

osobno san dosta toga na ovu temu prostudira, čak san počeja pripremat ploče od inoksa, žena još ne da bocu od kukumari (dva su ostala, a kaže da će nan doć gosti za Božić, pa se čuva... :shh: ), i počeja san radit taj mokri generator za provat na starome golfu 2 dizel (cijena nabave - 2 litre goriva za dovuć ga doma 8-) ) i onda mi je zapelo za oko nešto drugo... kad struja prolazi kroz inox, i oslobađa se vodik iz vode, u cilome tome procesu inoks otpušta heksavalentni krom, koji je izuzetno kancerogen, pa čak i u jako malim količinama (promili). E sad... pitanje je je li iko od vas razmišlja šta s time, di to odbacit (obzirom da se taj spoj ne može nikako neutralizirat), kako se riješit kancerogenog otpada? :eh: :problem:

znan da bi ga puno njih jednostavno prolilo iz boce u zemlju ili u more, ali ja neman obraz za to... pa me zanima jel ima neko kakav pametan prijedlog?

fala!

/c.
cuvitar
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena pasara, bez kabine. Farymann 6ks, zrak

PostPostao/la zore70 » 20. 06. 2012. (09:33)

cuvitar je napisao/la:Pozdrav svima...
evo još jedan naivčina koji se uvatija na baketinu od ove teme, šta bi rekli... :P

znan da bi ga puno njih jednostavno prolilo iz boce u zemlju ili u more, ali ja neman obraz za to... pa me zanima jel ima neko kakav pametan prijedlog?

fala!

/c.

Debel obraz imaju i mnogi koji prodaju po oglasnicima generatore za lipe novce a da sretni kupci nemaju nikakva opipljiva dokaza ili garancije o uštedi i rezultatima..o sigurnosti da i ne pričamo...riga mi se kad vidim ona akvarijska prozirna crijeva..

A šta se sadržaja boce tiče...siguran san da većina od 95 % i nema pojma o nusproizvodima ,a onih 5% bi to sigurno ekološki zbrinuli
na drugom kraju sela u susjedovu vrtlu..ili kako ti kažeš u moru...možda bi koju hobotnicu istiralo iz rupe pa bi bila dupla korist..

Zato,mani se ćorava posla ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la valko » 19. 09. 2012. (12:09)

Ajde neka... sve san pročita ;)
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

Tip plovila: Antares Patrol 690

PostPostao/la zore70 » 19. 09. 2012. (20:04)

Nadan se da se nisi navuka ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la valko » 21. 09. 2012. (12:28)

Možda mi je to malo i profesionalna deformacija ali ipak mi je malo teže povirovat u ovakve stvari. Ipak, nešto se počelo vrtit i možda bude nešto od toga u budućnosti. U svakom slučaju tema je interesantna...
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

Tip plovila: Antares Patrol 690

PostPostao/la udica » 21. 09. 2012. (21:11)

...jučer san ga vidija :o pod haubom njegovog fordovog dizela u kojeg btw ulije 10 litara dizela i 5 litara starog ulja :? ............i kaže da mu sada troši 30 % manje na autoputu a po gradu i preko 40 % manje :!: ............kompa je mehaničar (brodski) i kako da mu ne virujem :?
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la zore70 » 21. 09. 2012. (22:07)

udica je napisao/la:...jučer san ga vidija :o pod haubom njegovog fordovog dizela u kojeg btw ulije 10 litara dizela i 5 litara starog ulja :? ............i kaže da mu sada troši 30 % manje na autoputu a po gradu i preko 40 % manje :!: ............kompa je mehaničar (brodski) i kako da mu ne virujem :?

Pa šta onda čekaš...u mene starog ulja na bačve,i to vrhunskog,skupog ..u prike generator i udri po gasu ;)

Ajde pa ćeš nam znat ispričat dojmove i rezultate ;)
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la Kapo » 22. 09. 2012. (12:08)

zore70 je napisao/la:Ajde pa ćeš nam znat ispričat dojmove i rezultate ;)

Kokice su spremne :mrgreen:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la zore70 » 22. 09. 2012. (13:05)

udica je napisao/la:.i 5 litara starog ulja :? ............i kaže da mu sada troši 30 % manje na autoputu a po gradu i preko 40 % manje :!: ............kompa je mehaničar (brodski) i kako da mu ne virujem :?

I baš se razmišljam ...pa mora manje nafte trošit kad je ulija deset litri nafte koje su se u rezervaru pretvorile u 15L..staro ulje nije platija i eto računice.. ;) Kako li je onima iza njega..
Mnogi voze na kancerogeno trafo ulje kojega se ima bit lako dobije kod radnika HEP-a...voziš se iza njega i imaš mukte terapiju,a on štedi :thumbdown:

U stare aute tipa mercedesi,golfovi i sl ljudi toče svašta...i istrošena hidraulična ulja iz bagera,liftova,mišaju sa biljnim uljima,kradu razrjeđivače iz škverova,mućkaju svakog vraga...i njima troši jaaaako malo nafte..

Da mi je vidit nekoga ko će u ozbiljan malo noviji auto ili brodski motor zbrljat neki takav mix..pa i HHO iz samoukih izrada koje su daleko od sigurnosti i provjere..

No dobro,kaže se da za svaku robu ima kupac i cijena ...pa eto odo i ja po kokice ;)
zore70
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 23. 09. 2012. (20:15)

HHO generatore ispitujem i razvijam oko tri godine....pročitao sam ovu temu ovdje od početka i od srca se nasmijao na neke komentare....uglavnom moja iskustva sa HHO su identična Porerovima i potpisujem sve što je napisao. Žao mi je što ljudi kupuju svašta preko interneta, sami ugrađuju a da o tome nemaju pojma i onda kada izostane rezultat HHO ispada kao neka prevara. Činjenica je da se na nekim motorima dobiju uštede i do 50% (jako rijetko), nekima od 15-30%, a na nekima nema uštede ili čak potrošnja poraste. Kod večine motora je ekotest takav da ljudi na tehničkom počnu lupkati po analizeru ispušnih plinova, jer misle da se pokvario....ne mogu očitati vrijednost CO jer je izgaranje praktički potpuno, a sadržaj kisika poraste. To povečanje sadržaja kisika kod novijih auta detektiraju Lambda sonde koje zbog toga obogaćuju smjesu i anuliraju uštedu....zato je problem dobiti uštedu kod novijih auta. Postoje razne varalice za te sonde, no kod auta novijih EURO normi to zna stvarati razne druge probleme.
Zato su za ugradnju najpogodniji stariji vulgaris dizelski motori...atmosferci ili turbaci...nije bitno, rezultati se vrte od 15-30% uštede, okretni moment do 2500 okretaja osjetno poraste, iznad tih okretaja efekta nema ili je jako mali.
Toliko za sada, ukoliko netko ima neko konkretno pitanje neka pita...i da ....nema ovdje nikakvog perpetuum mobile-a i narušavanja zakona o očuvanju energije :mrgreen:
Gec
Member

Tip plovila: Crownline Bayside 765

PostPostao/la Sanca » 12. 03. 2013. (09:23)

evo slucajno naletija na ovu temu, je da je "stara" ali dokle seze ljudska glupost.... milina. :lol:

najprije pod 1: perpetuum mobile ne postoji!!!

HHO generatori ne stvaraju misterioznu energiju vec poboljsavaju korisnost ottovog motora. danasnji motori i nisu puno napredniji od ottovih motora prije 100godina, nes ti, ide klip gori doli, kompresija, ispiranje, usis ispuh pff big deal... jedino podrucje na kojem smo drasticno uznapredovali je ubrizgavanje. cila poanta, bez obzira da li je to, indirektno, direktno, common rail, kutovi ubrizgavanja... sve se svodi da se sto kvalitetnije pomjesa gorivo i KISIK (kojeg u zraku ima 21%). Idealno bi bilo kad bi postoja sistem ubrizgavanja koji bi iz zraka na usisu odvoija atome kisika i spaja ih sa gorivom. i to, covjek pritisne papucicu gasa do pola i treba mu npr. 30ks = xx atoma goriva = 14xx atoma zraka. i onda se na svaki atom goriva pojedinacno "zaljepi" 14 atoma kisika, i onda sve to ukrca u cilindar. i eto potpunog sagorijevanja, i nasi auti trose nekoliko posto manje, jer su iskoristili 100% goriva. medjutim to je nemoguce (zasad), kao i sta je nemoguce napravit nekakav filter koji bi propustao samo kisik u motor, pa je netko "smislija" HHO. znaci cila poanta je smjesu OBOGATIT KISIKOM i na taj nacin povecati sansu da se spoje atomi kisika s gorivom. vodik u cijeloj prici ima manju ulogu, doprinosi ali nista narocito, kalorijska vrijednost = 0(tu cu se slozit s sans-egom.

Kolika je usteda? usteda je onolika koliko je motor ne ekonomican, znaci, sta losiji motor veca je usteda. npr. otvorite bilo koji katalog brodskih motora. Pozeljno je da je katalog scam ili lombardini ili bilo koji proizvodjac koji na onaj nacin izrazava specificnu potrosnju (ne kao yanmar, on potrosnju mnozi s kocionom snagom propelera), i onda nadjete okretaje u kojima motor ima najmanju SPECIFICNU potrosnju. i onda taj iznos precrtate na cijeli graf i to je to. znaci tamo gdje je motor najefikasniju sad je toliko efikasan na cijelom podrucju. ukoliko je IDI (indirektno ubrizgavanje) graf ide jos 15tak% dolje (u korist stednje jer vec i zene znaju da je razlika izmedju IDI i DI 15tak%). problem se javlja sto nije sve tako bajno, jer HHO se projektira po KOLICINI ZRAKA koju motor koristi i ne triba posebno naglasavat motor potrosi vise zraka u 1sec pri 4000rpm nego 1000rpm, pa stoga i kolicina potrebnog plina varira. znaci da za 4krpm treba 4 puta (idealizirano) vise plina nego za motor u 1krpm s time i 4x struje za proizvodnju istoga. i ako se koristi HHO projektira za 4000rpm a motor se vrti u 1000 na ispuhu ce biti 100% izgoreno gorivo i masu nepotrebnog kisika, a ulozena je energije za proizvodnju tog kisika (struja koja opet dolazi iz goriva) i to je gubitak. najveca usteda se dobije u max okretajima (al onda nema voznje u minimumu) jer je motor tu katastrofalan (ako imate putno racunalo u autu, stisnite ga trecom pa prebacite u petu zadrzavajuci istu brzinu) a u retrovizoru pomrcina. primjer neekonomicnosti je minimum, zna se zasto se "ne smije" panulavati :oops: Jos najbolja opcija je PWM (regulacija struje) i bez toga nebi nikome preporucija da radi HHO. Brodovi ne moraju imat PWM posto su uvik u istim okr al je pozeljno da se jednom precizno namjesti kolicina plina. Namjesta se tako da na ispuhu nema CO2 ini previse O2 ofkors. I inace nemojte radit ove HHO sa neta, bez ikakvog proracuna, nije to zalipit 6 ploca i pici... ima stranica sa 2-3 formule,sto m ireba, za koliko mi treba,neka zastita, i ofkors PWM.

E sad malo o tabu temama da i "fizicari" sebe pronadju:

PERPETTUM MOBILE; apsolutno je da motor ne moze raditi bez fosilnih goriva! osim ako nema dodatni izvor energije (solar, 220V...) ili ako ima uskladisten plin. Ovo nema veze sa perpetuum mobileom jer bi po tom i turbina bila perpetuum mobile (isto tako podize konjazu a smanjuje potrosnju - a u biti koristi bacenu energiju ispusnih plinova kao i HHO). hladniji zrak na usisu isto poboljsava izgaranje pa nije Per...M.. cak i ako netko zaljepi nekoliko peltiera na vruci blok motora (peltier pretvara toplinsku, neiskoristenu, energiju u elektricnu) pa na taj nacin puni ACC unjesto da trosi gorivo jos uvjek nije P.M. Ili mozda nisam u pravu, uvjerite me :wave:

bilo je prica da se voda moze natalozit u cilindrima pa izazvat hidro udar. Glupost zanemariva kolicina da bi se stvorila tolika kolicina vode, pa i da 1L ciste vode ucacujes na usis u trajanju 10-12-15 sati nista od hidro udara, ako se uopce voda stvara, puno prije izgori. onda netriba ni po kisi vozit, vlaznosta zraka...

Ventili i cela klipova cece izgorit jer ovo nije autogeno, niti su omjeri pogodjeni za razvoj tolike temperature jos uvjek imamo 78% dusika....

Moze li motor radit samo na HHO, paaaa bila je jedna snimka (prije 3god, sad je naravno ne mogu naci) na jubito, na kojoj lik sa strane proizvodi HHO i dovodi na usis. motor radi na 75% rpm i nakon 3sata crka. i sad linka na njegovu stranicu -> rastavija je cili motor i konstatira je zaribao zbog vode. isto tako naveo je podatak da je max temp motora bila 42stupnja (Tamb=30)i za razlog naveo da je niska temperatura izgaranja (nema fosilnog goriva) dovela do kondenzacije vode. Pojava kondenzacije je normalna kod svih motora dok rade "na ledeno" (znam jer zivim na uzbrdici, pa vidim sta izlazi iz auspuha kad na hladno krenu uzbrdo). Ai meni je mehanicar izbusija rupicu na dnu zadnjeg lonca - da mi je znati zasto, zasad sam napravija 280tkm sa origiggi ispuhom. Pa sad kako kome navolju...

I zadnje, povecanje potrosnje. istina je da na nekim autima dolazi do povecanja potrosnje. Zasto? "svabo" napravi najnoviju makinju i u onih par ulozenih miljona ostalo mu novaca da taj motor isproba na stolu. i koliko god ga štela, pogadja u jednom momentu dodje do xy ispusnih plinova. i to je najbolje od motora. Programira ECU i dalje je zajeb, ECU jednostavno ne tolerira da je ispuh potpuno cist a papucica gasa ima otklon, automatski podize gas (danas je sve fly by wire). onda je korisniku auta prebrzo pa digne nogu s gasa pa plin curi za nista(a trosi struju), pa onda opet po gasu... Rjesenje je privarit lambdu, mora uvijek pokazivati minimum zagadjenja i sve pet. neki ECU evi samo jave gresku na lambdi al sve radi OK, a neke opet boli qrac sta je motor cist i ne trzaju.

sans-ego je napisao/la:Ja vozim na gumama punjenim dusikom vec godinama. Uopce se ne griju i ne deformiraju, a s obzirom da je molekula dusika velika tj, ne curi kroz pore, uopce ne pada tlak u gumama i puno je udobnija voznja.

al ovi je pobjednik definitivno, da duperaje dusik jer je molekula velika :lol: :? ne griju se :o :? ne curi kroz pore :crazy: pa cujes li ti sebe?
Sanca
New Entry

Tip plovila: drvo 7m

PostPostao/la Sanca » 12. 03. 2013. (09:28)

e da i najvaznije, sta se tice ovih traktrorskih, brodskih, i ostalih hevy duty motora, nema zime nikad nigdi nisan cuja a kamoli vidija nesto negativno. bilo je i na televiziji nekidan, ne lik sa traktoron (vec) dvi godine voza i kaze da mu je pala potrosnja (ne zna se koliko) i da je to napravija s nekim lokalnim profesorom ili sl. slavonci....
Sanca
New Entry

Tip plovila: drvo 7m

PostPostao/la dimulius » 12. 03. 2013. (09:56)

dobro. Znaci ti si stava da ta skalamerija zvana hho generator radi?
Odlicno.
A razlog zasto je svi nemaju instaliranu je ???

Ovo mi lici na pricu o lijeku protiv celavosti...
hvale ga samo oni koji ga prodaju...
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.