zdravi bili.
Moze li savjet koju proprelu bi bilo najpametnije staviti,dakle podaci su sljedeci od mog broda;to je gliser fairline mirage 29 stopa.tezina je mislim oko 5 tona.neznam tocno.sirina 3. unutra je jedan dizel toyota 4.2 136 ks,3800 o/min,na 2800 je moment najveci.u originalu su bila 2 benzinca po 130 ks. z noga je volvo penta 280 omjera 1.61:1,imam razno raznih propela sta sam probavao i vise nisam pametan sta stavit. ako stavim 14x15 motor vata full okretaje 3800,brod jedva 8 ipo milja uhvati i manovra je koma treba ga lozit sve na gas jer kad ukopcas skoro na mjestu stoji.15x17 kad stavim brod puno bolje ide,vidi se da bolje gura,na pun gas vata 3300-3400 i ide preko 10.3 milje ali to nije dakle glisiranje nego guranje,krma ukopana kao da zeli poletit al mu malo fali.ogroman val iza vuce..dali je moguce ovaj brod s tim motorom da izadje u gliserski rezim pa makar to bila minimalna brzina glisiranja cca 13-14 milja,kemijanjem propela,ili da stavim sto vecu propelu pa mozda izadje?jer mi se cini da je motor stvaro jak ali kao da ge j..propela nekad mi se cini kao da slajfa pogotovo ta mala.... sta da radim koju propelu preporucujujete?hvala