Dva frenda isla na samice(odavno je to bilo) i na pola puta im se ugasila penta. Vlasnik kaica je najeskavao tunje a ovaj drugi vozio. I sad vlasnik(inace prilicno nervozan lik) kaze ovome drugome:
- ''Ca je sada?''
- ''Bice svicica zajebava, ocistiti cu je''
- ''Baci je u more!!''
- ''Ma cekaj, ocistiti cu je''
- ''BACI JE U MORE KAD TI GOVORIN!!''
I ovaj sto ce, baci je u more. Vlasnik njemu:
- ''Odi ispod prove, desno ti je kutija i unutra imas svicice pa vidi ka je dobra''
I ode ovaj, trazi i trazi ali nije nasa svicice. Zao mi je sto nisam bio sa njima da cujem te psovke ali vjerujem da je neki rekord pao dok su veslali nazad.
Prije par godina sam probao nauciti loviti sa stapom i frend iz Slavonije mi pokazao malo kako se to baca i tako. Inace kod mene jako mali broj ljudi lovi stapom, prije 5-6 godina mislim da nitko nije ni lovio. I sad, meni stari da mu pokazem kako se to baca jer ni on nikad nije vidio. Isli smo bacati sa kraja, plitki teren, blago pada. Dobro, bilo je smijeha dok je naucio ali vrhunac je bio kad je meni nesto zapelo par metara od kraja. Inace, imao sam neki puni stap, u dva dijela, nesalomljiv(bar sam ja tako mislio do jednog trenutka) i krenem ja vuci a stari stoji do mene, malo iza. I napnem ja stap par puta i ne ide. I povucem ko manijak kad vidim da je olovo(suza od 60g) zapela za neku skrapu(7-8 metara od nas) van mora i odjednom popustila i proletjela izmedju moje i oceve glave ko projektil zujajuci kroz zrak. Da je kojim slucajem to pogodilo nekoga od nas u glavu mislim da bi Hitna imala posla.
Takodjer sam jednom sudjelovao u ribarenju stapovima u kaicu, nas trojica od kojih samo jedan zna nesto o stapovima. Frenda sam udicom zakacio za vrat sa straznje strane. Srecom je on to osjetio i uspio uhvatiti olovo na vrijeme jer sam ja bas povukao onaj puni stap(nesalomljivi) i to par puta, cudjeci se gdje je zapelo. Prica je srecom sretno zavrsila jer se frendu udica samo malo zabila u kozu, mozda pola milimetra. Ali njegov pogled je bio neprocjenjiv.