Gurges 545

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Gurges 545

PostPostao/la Rafter » 09. 03. 2012. (22:27)

Imas u Puli gurgesa koji plove oko 3godine pa se da vidjeti u kakvom su stanju...a sto se tice izrade to je najbolje da sami prosudite.... za mene osobno sve pohvale Denisu...mora se reci da je to mala proizvodnja u kojoj koristi kvalitetne materijale(norpol) i nema zurbe sa nanosenjem slojeva vune i smole..na kraju to rezultira sa malo duzim rokom isporuke ali ja se nebi dvoumio oko kvalitete..kolega adria je kod njega opremao svog Vena flaja pa smo detaljno pregledali sve pa i vozili se kada je radjen test za BN....na kraju najbolje da dodjete i pogledte brodicu a ako dolazite obavezno se javite da popijemo stogod:) :thumbup:
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la el passo » 10. 03. 2012. (16:55)

Harko je napisao/la:Izvrsno, javljam se s molbom da podijeliš s nama svoja zapažanja o proizvodnji. Slično razmišljam, po svemu brodić zadovoljava moje potrebe i htijenja, ali sam prilično sumljičav. Prvo jer sam i ovaj koji imam kupio "po mišljenju dobro upoznate osobe" i razočaran sam kvalitetom, a nije bio jeftin. Drugo, Gurges je jeftin, pa me mnogi uvjeravaju da ta cijena može biti samo na uštrb kvalitete. I sad ti znaj. Već bih ga vjerojatno kupio prošle godine da sam siguran da je to to. Ne želim kupiti barku i onda nakon 2-3 godine raditi generalku na njoj...

Mislim da je čak u ovoj temi bilo nekog govora o razlogu niže cijene ( neda mi se sad prelistavati sve postove ). Ako se nešto nije promijenilo u međuvremenu, razlog niže cijene je u nekoj caki oko proizvodnje samo par brodica godišnje pa se zato i dosta dugo čeka na isporuku. To je vjerojatnije razlog nižoj cijeni, a ne štednja na materijalu. Ako neko zna preciznije od mene neka me ispravi
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Harko » 29. 08. 2012. (07:03)

Evo, ja sam i dalje zainteresiran za kupnju Gurgesa i velika mi je želja dobiti na uvid osobna iskustva stvarnog vlasnika, jer mislim da mi samo netko tko ga koristi duže vrijeme može prilično objektivno reći sve što je uočio.
Vidio sam ga na suhom i u moru, pregledavao na sajmu, vidio što mi se sviđa, a što ne, no najvažnije ne znam: kakav je u plovidbi, sa 2 ili 6 osoba, sa 10 ili 40 konja na krmi, svija li se paluba pod stokilašem, škripi li plastika, drži li pravac kad se dijete prošeće kokpitom u plovidbi i još puuuno pitanja o sitnicama koje čine razliku između ugodne i ne ugodne plovidbe.
Ima li nekog na forumu tko je spreman podijeliti osobna iskustva?
Harko
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Nautika 500 BK, poludeplasman + Parsun15

PostPostao/la nostromo » 29. 08. 2012. (07:13)

el passo je napisao/la:
adria je napisao/la:evo da se nadovežem, bilo sam na moru s frendom đir, mi smo išli nekih 14nm, i taman je jedan crveni gurges s 40 konja yamaha, i natkabina prošao pored nas..ide jako lijepo, ne lupa po valovima i išao je sigurno 17nm...tako da mogu reći da se dobro ponaša na moru.

Večina brodova i razno raznih hibrida se dobro ponaša po bonaci. Za donijeti zaključak kakav je određeni brod treba ga testirati u svakakvim uvjetima, a o kvaliteti će svjedočiti sretni ili manje sretni vlasnici nakon par godina eksploatacije :thumbup:

Tako je kolega :thumbup: a da ne lupa...hm-po bonaci sigurno ne :lol:
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la Harko » 29. 08. 2012. (08:35)

nostromo je napisao/la:
el passo je napisao/la:
adria je napisao/la:evo da se nadovežem, bilo sam na moru s frendom đir, mi smo išli nekih 14nm, i taman je jedan crveni gurges s 40 konja yamaha, i natkabina prošao pored nas..ide jako lijepo, ne lupa po valovima i išao je sigurno 17nm...tako da mogu reći da se dobro ponaša na moru.

Večina brodova i razno raznih hibrida se dobro ponaša po bonaci. Za donijeti zaključak kakav je određeni brod treba ga testirati u svakakvim uvjetima, a o kvaliteti će svjedočiti sretni ili manje sretni vlasnici nakon par godina eksploatacije :thumbup:

Tako je kolega :thumbup: a da ne lupa...hm-po bonaci sigurno ne :lol:

Mene osobno najviše zanima kakav je po moru od 0-2. Na jače more nemam namjeru isplovljavati, a ako me zadesi, glavno mi je da živ stignem u sigurnost, udobnost plovidbe mi neće biti važna 8-) ;)
Harko
Member

Tip plovila: Nautika 500 BK, poludeplasman + Parsun15

PostPostao/la Rafter » 29. 08. 2012. (08:36)

Harko je napisao/la:Evo, ja sam i dalje zainteresiran za kupnju Gurgesa i velika mi je želja dobiti na uvid osobna iskustva stvarnog vlasnika, jer mislim da mi samo netko tko ga koristi duže vrijeme može prilično objektivno reći sve što je uočio.
Vidio sam ga na suhom i u moru, pregledavao na sajmu, vidio što mi se sviđa, a što ne, no najvažnije ne znam: kakav je u plovidbi, sa 2 ili 6 osoba, sa 10 ili 40 konja na krmi, svija li se paluba pod stokilašem, škripi li plastika, drži li pravac kad se dijete prošeće kokpitom u plovidbi i još puuuno pitanja o sitnicama koje čine razliku između ugodne i ne ugodne plovidbe.
Ima li nekog na forumu tko je spreman podijeliti osobna iskustva?

evo kad je tema ponovno oživjela pa da probam pomoći ako uspijem....ja sam vozio njegov testni model (odnosno zadnji koji je bio i na sajmu u Splitu) sa Yamahom 25 4T...što se tiče motora mislim da snažniji motor od toga i ne treba za neko normalno korištenje...sa 2 osobe dobili smo oko 18cv bez kopera na dnu i po bonaci...što se tiče lupanja na valovima o tome neznam dali teba uopće pisati...pa to je modificirana istranka i normalno je da ce lupiti koji put ali ništa strašno...što se tiče plastike tu nema problema jer je dovoljno debela na svim mjestima i nema krckanja i uvijanja(mislim da se dodatno ojačavanje bez problema dogovori ako netko misli da je potrebno) što se tiče držanja pravca i stabilnosti i u mirovanju a tako i u plovdbi je stvarno dobar i nije baš previše osjetljiv na kretanje po kokpitu dok je u plovidbi...ja bi si obavezno uzeo i ovu verziju kraće nadkabine jer je lagana i mala a služi svrsi i štiti od vjetra...

i na kraju bilo bi najbolje da dođeš do Pule i dogovoriš probnu vožnju jer ćeš tako dobiti najbolji dojam..čekaj i lošije vrijeme pa probaj i po lošem moru..mislim da bi trebao biti zadovoljan :thumbup:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la DJT » 29. 08. 2012. (13:38)

e ovo zadnje mi je sve reklo. Hvala Rafter na prenesenim dojmovima!
DJT
New Entry

Tip plovila: bez plovila ... zasad

PostPostao/la Škrpun » 10. 09. 2012. (16:55)

danas kupia otvoreno more ima test na par stranica za cijenu piše 19.900 kn + Pdv, o samopražnjenju ništa nepiše,također piše sa yamahom od 25 na maksimumu doseže 17 čvorova.
Škrpun
New Entry

Tip plovila: Bez plovila :)

PostPostao/la Rafter » 10. 09. 2012. (21:11)

Taj koji je bio na testu sam i ja vozio i dobio s 2 osobe 17cv tako da je podatak mjerodavan glede brzine...sto se tice samopraznjenja...toga nema...ali i to se da rijesit...a kako smo vidjeli neki imaju samopraznjenje pa kao da ga nemaju :D
Meni se brodica svidja..za ribolov i kupanje je idealna..pa cak i za prespavati jednu noc bez problema :thumbup:
Rafter
Senior Member

PostPostao/la Doni71 » 11. 09. 2012. (16:09)

nikad nebi na takvu barku stavio 25 ks..do 10 ks maksimalno..ako hoću glisirati, onda se kupuje gliser..ovime se samo nabrijava potrošnja
Doni71
Member

Tip plovila: nemam plovilo..

PostPostao/la tomsic davor » 11. 09. 2012. (18:53)

Ako nisi upoznat ovo je polu deplasman...Moze ici 12 13 milja putne i trosit 5 6 litara...znaci oko po litre po milji...ako ne i manje...
Ne vidim sta je tu lose...trosi ce 10 posto vise nego da ide sa 10 ks...a ide dva puta brze...
Ja mislim da se to isplati...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la niksa » 11. 09. 2012. (19:25)

tomsic davor je napisao/la:Ako nisi upoznat ovo je polu deplasman...Moze ici 12 13 milja putne i trosit 5 6 litara...znaci oko po litre po milji...ako ne i manje...
Ne vidim sta je tu lose...trosi ce 10 posto vise nego da ide sa 10 ks...a ide dva puta brze...
Ja mislim da se to isplati...

A možeš kao Baron Münchhausen ispalit se na topovsku kuglu pa će potrošnja biti 0 litri... :mrgreen:
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la tomsic davor » 12. 09. 2012. (08:43)

Mislis da ce trosit vise?
Meni naval sa 50 ks trosi 9 10 pri 13 14 do 15 milja...
Ova 25-ica na duplo laksu barku nece prec 6 sigurno...ne znam sto vam je to toliko nestvarno
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la Bebs » 21. 09. 2012. (09:15)

Da li mi netko može reći koja je visina natkabine na gurgesu?
Visok sam 1.80 pa me zanima dal bi ja mogao stati pod "krović" :?: :ugeek:
Bebs
New Entry

Tip plovila: Za sada samo šlauf

PostPostao/la josme » 21. 09. 2012. (10:00)

Natkabine se ne stavljaju serijski već po želji kupca pa prema tome i visina se tako određuje.. :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: bananko28 i 4 gostiju.