Pozz svima!
Ukratko da se predstavim, Mario iz Trogira, 34 godine, zadnjih 12 godina radim u IT-u, ozenjen s divnom zenom i sretni tata 14 mjeseci stare curice.
S brodovima sam se sretao iskljucivo kao putnik od raznih pasara, gumenjaka, preko marry fishera i quick silvera, do raznih katamarana ili vecih motornjaka kada me neko pozove na neki đir. Sama mehanika, tehnika, a i filozofija oko broda me nije puno zanimala jer nisam bas mogao podnositi manje brodove, tj. ovi koji se vise ljuljaju (muka dojde instant), tako da sam znao da necu nikada kupovati brod. S druge strane moja zena morski vuk. Njen otac cili zivot oko broda. Nista preveliko, ali sve je sam gradio. I tako malo po malo eto i mene na brodu, i sve mi manje i manje dolazi muka.
Prije godinu dana spletom tuznih okolnosti moja zena nasljedi taj ocev brod i vez. Godinu dana brod nije diran uopce, i sada ove sezone ga kao idemo osposobiti da barem moze voziti, a na kraj ljeta i u jesen/proljece kada ga budemo izvadili vani, cemo ga srediti totalno.
Brod je neka samogradnja. Sjecam se samo da je punac govorio da je korito ili baza od Lifeboat-a (neznam jel ima kakve veze s stvarnim brodom za spasavanje, a mozda sam i krivo cuo), a sve ostalo je on sam gradio dalje, kabinu, nadkabinu, tenda i sl. Na kraju je to doslo do broda od 8.5m, s tezinom od 3,5T. Dovoljno govori da u prometnoj od broda pise proizvodjac: Nepoznat
Brod je drveni ali je kompletano plastificiran, tako da se drvo u biti nigdje niti ne vidi, i ko nezna, misli da je plastican brod. Motor je isto meni nepoznat, unutrasnji, u prometnoj pise 16 ili 18kW. Sad kada gledam slike po netu, izgleda mi slicno kao Gull 745. Po izgledu mi izgleda jako jako slican. Ona zadnja tenda fixna, kabine, nadkabine i sl. Nemam sad tu sliku, ali staviti cu je kada najdem ili je ponovo uslikam.
I sada idemo to srediti pomalo. Iskustvo s brodovima 0, iskustvo s brodskim motorima 0, iskustvo s auto motorima solidno, iskustvo u elektrici solidno (srednja elektrotehnicka
), iskustvo u tehnici prilicno, ideja za brod - milion
. Sad treba srediti taj brod do fine iskoristivosti da zena, kcerkica i ja mozemo s sigurnoscu otici ne neki izlet, ili cak neku đitu napraviti u pocetku par dana pa poslje do koliko uspijemo
Nasao sam ovaj forum i vidim da ima stvarno dosta ljudi koji se kuze i sto je bitnije, voljni su to podijeliti s drugima i pomoci. Tako da bi otvorio jednu temu pod brodovi i pomalo vas pilao s pitanjima sto/kako/zasto/koliko
pa da uspijemo srediti ovaj brod da zivi dalje i dalje...