mercury mariner 5ks - 4 t

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: mercury mariner 5ks - 4 t

PostPostao/la Merc25 » 04. 08. 2012. (11:27)

Kod 2t - pri navedenom dolazi do promjene omjera smjese, ako je gornji lezaj...a ako je doljnji onda ulazi voda u motor te moze biti svasta...od nepaljenja do proplupavanja lezajeva i blokade motora...

kod 4t - kad propusti doljnji ulazi voda u karter, razrjeđuje ulje te ostecuje lezajeve, cilindar i klip.Zbog nadtlaka u karteru vidi se kako ulje curi...bez obzira sto ima ulja smanjeno je hlađenje pa je moguce da zariba koji lezaj...
Gornji semering neki ni nemaju nego je rijeseno drugacije...ali ako on ode gubi se pritisak ulja..ulje moze prskati van...ozbiljnijih ostecenja u pravilu nema...osim ako ne ostanete bez ulja al tad se gecina motora senzorski gasi...
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Istranka

Re: mercury mariner 5ks - 4 t

PostPostao/la Merc25 » 04. 08. 2012. (11:30)

paron je napisao/la:
Merc25 je napisao/la:
bananko28 je napisao/la:
primorac je napisao/la:Četverotaktnog motora? Semering na radilici? :?:

što se čudiš? :?

Evo i ja se čudim....

znaci semering pusta..u motor?!?a gdje je tu ulje pod pritiskom?!?!?al ajd nek pusta zrak...al onda ne pusta...nego pod potlakom uvlaci u karter...kakvim potlakom?? kod 4t motora?al ajd ako motor nije zaribao bez ulja mozda se i desi... pa zrak promijeni omjer zrak/gorivo u smjesi...pa se motor zaguši/ugasi ?
e sad, nije mi jasno, to prije ili kasnije nego se ulje iz kartera izlije...ili kroz ulje?
ili isto...kako dodje taj zrak do voda iz karburatora u cilindre? kroz prstenove?
Hmmm...malo skakljivo pri ergonomiji 4t motora...hmm...

al bit ce da je netko pobrkao 2t i 4t....

Ovo je 4t motor i ima odušnik ( cijevčicu) od kartera do usisa zraka u karburator. Tako da loši semering nebi trebao utjecati na podtlaK jer ga nema.
[img][img]http://forum.ribolovnamoru.com/gallery/pic.php?mode=small&pic_id=1033[/img][/img]

Ok...ali onda to sto se gasi i nije najveci problem.... :sick:
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Istranka

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.