MERCURY 40 EFI

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: MERCURY 40 EFI

PostPostao/la zorica » 22. 01. 2012. (14:56)

Slusaj normalno de ce pogledat motor koji kupuje ako je polovni, a ovaj to je. Ali da je puno 450 sati u tri sezone... Ne znan bas. Ja bi puno temeljitije pregleda motor koji je u tri godine ucinija 30 uri nego trsta ili petsto. 80 posto takvih vlasnika ofrlje ili nikako odrzava motor. Nazalost kod kupnje polovnih motora jedina vodilja velikoj vecini su radni sati, a to je samo jedan od aspekata dobre kupnje i to jedino vidimo, a ono virtualno tipa promjena, ulja , cinkova, filtera..... Itd .itd. Pa onda i tip plovila na kojem je motor visija, jeli brod pituravan redovito jer nije isto kad motor gura gliser pun trave ili namazan dva puta godisnje. E sad ako znas da je ovo drugo sve odradjeno kako triba, radni sati ti i nebi tribali bit presudni za kupnju.
Eto.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Kapo » 22. 01. 2012. (15:27)

zorica je napisao/la:Slusaj normalno de ce pogledat motor koji kupuje ako je polovni, a ovaj to je. Ali da je puno 450 sati u tri sezone... Ne znan bas. Ja bi puno temeljitije pregleda motor koji je u tri godine ucinija 30 uri nego trsta ili petsto. 80 posto takvih vlasnika ofrlje ili nikako odrzava motor. Nazalost kod kupnje polovnih motora jedina vodilja velikoj vecini su radni sati, a to je samo jedan od aspekata dobre kupnje i to jedino vidimo, a ono virtualno tipa promjena, ulja , cinkova, filtera..... Itd .itd. Pa onda i tip plovila na kojem je motor visija, jeli brod pituravan redovito jer nije isto kad motor gura gliser pun trave ili namazan dva puta godisnje. E sad ako znas da je ovo drugo sve odradjeno kako triba, radni sati ti i nebi tribali bit presudni za kupnju.
Eto.

Slazem se,malo sati cesto dovodi i do malo odrzavanja(sistem : ne treba to jos servisirati), mada radni sati ne bi trebali biti presudni u ocjeni motora,ali ako vlasnik moze ponuditi na uvid servisnu knjizicu,racune servisa gdje se lijepo vidi sto je i kad mijenjano i radjeno na motoru...to je onda sasvim druga prica i slika o onome sto se kupuje.
Uostalom,da li cete radje kupiti auto sa servisnom knjizicom gdje se tocno vidi godisnja kilometraza,itd, itd, ili bez,samo na lijepu rijec....dileme nema....isto je i sa brodskim motorima.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la kizo81 » 03. 08. 2012. (10:27)

Kolika je potrošnja tog motora?
kizo81
New Entry

PostPostao/la el passo » 04. 08. 2012. (12:15)

kizo81 je napisao/la:Kolika je potrošnja tog motora?

Bolje ti je formirati pitanje na način da navedeš plovilo na koje bi stavio navedeni motor, pa se možda javi neko ko ima sličnu kombinaciju i odgovori ti precizno. Šta ti znači da ti sad neko napiše da troši 20 l ? Apsolutno ništa !
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la kizo81 » 05. 08. 2012. (12:26)

Na gumenjaku
kizo81
New Entry

PostPostao/la el passo » 05. 08. 2012. (13:42)

:lol: bravo !
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Raketa » 15. 08. 2012. (23:50)

Na mojoj barci - gliser težak jednu tonu - troši 3 litre na sat na minimumu, 10 litara na sat na putnoj brzini, 15 litara na sat na ful gasu
Raketa
Member

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.