Mješanje intonka !??

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Mješanje intonka !??

PostPostao/la Pape » 19. 07. 2012. (21:58)

el passo je napisao/la:
Ajde ivane teško ti nebilo sažmi svoje spoznaje i onako ugrubo napiši koju stručnu. Malo si me zaintrigirao

...šta te ima zaintrigirat, to šta Ivan piše, ima logike da malo promozgaš...

ivan3 je napisao/la:
Bilo bi zanimljivo nac neke podatke ili istraživanja sta se dogada kad mikro organizmi probiju kroz intonak/"intonak" do antiosmotske zaštite itd itd... :problem:

...cila nauka za svatit o čemu piše i o čemu govori ...ti je u ovoj jednoj njegovoj rečenici...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la ceko » 19. 07. 2012. (22:41)

Opet se radi nauka od banalnih stvari.. Je.enti, ni ovi u hempelu toliko ne mozgaju oko tih boja. ista im je baza, samo je pigment drugi, ča sad ne vridi? A i ti udica nađeš crikvu di ćeš boga molit - ode su u stanju zakomlicirat i smjesu za palačinke :crazy: ..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la el passo » 19. 07. 2012. (22:43)

Pape jebi ga, pa nisu svi toliko pametni i pronicljivi kao ti. Ivan to zna pa mi je objasnio u 4 oka da me ne sramoti javno.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la ceko » 19. 07. 2012. (22:45)

Pazi da mi nebi u tri.. Pa da ti bude još jasnije.. :lol:
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 19. 07. 2012. (23:20)

el passo je napisao/la:Pape jebi ga, pa nisu svi toliko pametni i pronicljivi kao ti. Ivan to zna pa mi je objasnio u 4 oka da me ne sramoti javno.

...ae...šta'š, jebaji ga...

...pisa san ja o tome i prije Ivana...pa su isto umirali od smija...al čovik dođe sad do istog zaključka i saznanja od stručnije strane...pa opet udri u smij, pa si mi ovako sa svojim postom baš doša na itac, pa da objasnin da ipak čovik baš i ne piše pizdarije...

...to šta si naša se uvriđen, šta san reka da promozgaš, a usput ti još jedanput i objasnija o čemu čovik piše...a ča ću ti ja...ipak nisi intelekt ka ja kako si mi gore napisa, pa eto svačan i uvažavan tvoju ispriku unaprijed....

aj sad laku noć svirači...odo ja u penziju....

:lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 19. 07. 2012. (23:30)

Zaboravite sve dosad viđeno i čitajte knjige održavanja naftnih platformi i brodova naftnih kompanija i službi za spašavanje i traganje,eheheheee..

jedno je piturat naftnu platformu,a drugo brodić od par tisuća eu..,kao i popravljat motor nekome kome nije problem platit masu novaca,pa mu prominiš sve živo ,ili nekom riješit kvar upotrebom mozga...

ako se i dogodi što,uvik s enađe netko tko zagrize za kakav krš od broda te ga obnovi...,to je najgore što se može desit u rijetkim slučajevima,osim otpadanja kakve flekice kopera...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la el passo » 19. 07. 2012. (23:40)

Pape je napisao/la:
el passo je napisao/la:Pape jebi ga, pa nisu svi toliko pametni i pronicljivi kao ti. Ivan to zna pa mi je objasnio u 4 oka da me ne sramoti javno.

...ae...šta'š, jebaji ga...

...pisa san ja o tome i prije Ivana...pa su isto umirali od smija...al čovik dođe sad do istog zaključka i saznanja od stručnije strane...pa opet udri u smij, pa si mi ovako sa svojim postom baš doša na itac, pa da objasnin da ipak čovik baš i ne piše pizdarije...

...to šta si naša se uvriđen, šta san reka da promozgaš, a usput ti još jedanput i objasnija o čemu čovik piše...a ča ću ti ja...ipak nisi intelekt ka ja kako si mi gore napisa, pa eto svačan i uvažavan tvoju ispriku unaprijed....

aj sad laku noć svirači...odo ja u penziju....

:lol: :lol: :lol:

Da, samo šta je tebi malo teško pojmiti da nekome ne treba čitati između redova nego jednostavno piše ono šta piše. No bitno da jo onaj kojem je pitanje upućeno shvatio kako treba
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Pape » 19. 07. 2012. (23:47)

lupis je napisao/la:Zaboravite sve dosad viđeno i čitajte knjige održavanja naftnih platformi i brodova naftnih kompanija i službi za spašavanje i traganje,eheheheee..

jedno je piturat naftnu platformu,a drugo brodić od par tisuća eu..,kao i popravljat motor nekome kome nije problem platit masu novaca,pa mu prominiš sve živo ,ili nekom riješit kvar upotrebom mozga...

...e da oprostite, moran dat još repliku na ovo...

...nekin čudom (prije čudom neimaštine, pa čudom zvanim...mujte je), pituravali su ljudi intonkom svih ovih godina iz škvera, a opet nisu pročitali knjige održavanja naftnih platformi i brodova naftnih kompanija i službi za traganje ...(bez ehehehe...)...

...vidiš da su neki i bez mozga i razmišljanja uspili zaštitit brodić od samo par ijada eura i to vrhunski... :mrgreen: ...tako da ta teorija da nisu, pada u vodicu sa punoglavcima....

...eeehehehe... prrrrrr.... :P
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 19. 07. 2012. (23:53)

el passo je napisao/la:
Da, samo šta je tebi malo teško pojmiti da nekome ne treba čitati između redova nego jednostavno piše ono šta piše. No bitno da jo onaj kojem je pitanje upućeno shvatio kako treba

...pa da, dokaza si i ti da čitaš šta piše... :lol: :lol: :lol: ...al najbitnije je da si ti svatija da čoek ne piše pizdarije....

...aj ne bum više...moderatori... :wave: i ... :Other14: .... na strpljenju...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 20. 07. 2012. (06:05)

Pape je napisao/la:
ivan3 je napisao/la:
Bilo bi zanimljivo nac neke podatke ili istraživanja sta se dogada kad mikro organizmi probiju kroz intonak/"intonak" do antiosmotske zaštite itd itd... :problem:
...cila nauka za svatit o čemu piše i o čemu govori ...ti je u ovoj jednoj njegovoj rečenici...

Bilo bi interesantno, samo toga nema - to se neće dogoditi ako izmiša crnu i plavu. Ako za te dvije godine pitura u važu ne stisne (znači da bude OK po tom pitanju) i ako ne odreagira jedna sa drugom (zbog eventualnog različitog kem. sastava) - mora bit OK..

Zdravi i veseli bili! ;) :lol:
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la sinitram » 20. 07. 2012. (06:47)

ebenti misa koje ste vi munje... :lol:
Mi smo na brodovima misali boje iste baze razlicitih pigmenata i nisam primjetija nikakve razlike.
U zadnjem skveru su nam pituravali tankove sa epoxi bojama, kad je skoro nestalo sive boje udrili su pituravat sa misavinom sive i crvene! Show teski!
Ja sam umra od smija kad sam to vidija ali kaze tip iz hempela da je to regularno skroz.
Nakon godinu dana jos pitura stoji,grije se na 80 stupnjeva, svaki dan benzina i dizel u njima, a pregledavamo tankove svaki misec. Boja je jos kao nova.
Tako da mislim da se intonak moze misat bez problema, samo ako je baza ista.

A ako niste sigurni ili sumnjate, 200 kunica u zep i kupit novi intonak i gotova stvar. Ili multi kolore ka sta je reka lupis.
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la sinitram » 20. 07. 2012. (07:00)

ivan3 je napisao/la:Ali eto igron slučaja san ima priliku se podrobnije upoznat sa svin tin skupa priko faksa, pa priko dodatnih konzultacija, posjeta nekin poznatin brodogradilištima, višesatnih razgovora sa dipl. inžinjerkon kemije ( :angel: ) samostalnog istraživanja i googlanja... puno toga.

Ivane, i meni je to interesantno ali sve je to za kuac! prosa sam i ja to na faksu ali sam skuzija da je to sve mlacenje prazne slame..
ivan3 je napisao/la:Pa se čovik malo zamisli, vidiš taj brod košta, taj motor košta, a sjebat to radi par stotina kuna godišnje...

Pretpostavljam da ne navigajes ali da ti vidis sta se radi po brodovima pa bi u nesvist!
Napravit stetu na brodu od posade u pola godine vise od pola miljuna dolara i firma kaze da im se isplati jer se ustedi na placama vise nego sta ce se dignit premija za osiguranje!! :o
Danas skoro pa nema firme di se ne gleda u cenat, zastita broda piturom im je skoro pa na posljednjem mistu, rastizu se vrime dokovanja do boli.
Ukratko, sve te skripte i znanje ostavi za neka bolja vrimena jer danas ti sigurno nece tribat!
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la josme » 20. 07. 2012. (07:12)

ivan3 je napisao/la:Ali eto igron slučaja san ima priliku se podrobnije upoznat sa svin tin skupa priko faksa, pa priko dodatnih konzultacija, posjeta nekin poznatin brodogradilištima, višesatnih razgovora sa dipl. inžinjerkon kemije ( :angel: ) samostalnog istraživanja i googlanja... puno toga.

:thumbup:
Ja bih samo nadodao o majstorima i stručnjacima npr:
Treba promjeniti svječicu na motoru...dakako da možeš sam...ali...majstor kaže: "ni slučajno jer neznaš toplinsku vrijednost svječice...ne odgovaraju svječice različitih proizvođača a mogao bi i ukrivo zavidati...nego dođi do mene ja ću ti jeftino za par sto kunića zavidati novu i oriđiđi.." ;)
Tako je i za mješanje intonka(svi sve znaju)...dok mješaš od istog proizvođača je OK ali ne mješati od različitih proizvođača jer su i različiti sastavi...a pigment nema veze...i u jupol se mješaju razni pigmenti(boje) dok ne dobiješ nijansu
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 20. 07. 2012. (07:56)

Pape je napisao/la:
...nekin čudom (prije čudom neimaštine, pa čudom zvanim...mujte je), pituravali su ljudi intonkom svih ovih godina iz škvera, a opet nisu pročitali knjige održavanja naftnih platformi i brodova naftnih kompanija i službi za traganje ...(bez ehehehe...)...

...vidiš da su neki i bez mozga i razmišljanja uspili zaštitit brodić od samo par ijada eura i to vrhunski... :mrgreen: ...tako da ta teorija da nisu, pada u vodicu sa punoglavcima....

...eeehehehe... prrrrrr.... :P

je...,ovi što su piturali "ostacima" iz škverova su sigurno čekali da im taj "ostatak" bude istovjetan prošlogodišnjem,da im odgovara 100% po tipu broda,i još bi ogulili onu pociđenu boju uokolo kante kako bi ppažljivo pročitali uputstvo za upotrebu...,eheheheheheeeeee

nikako nisu uzeli prvo što im je bilo do ruke,niti su radili napamet... :mrgreen:

ovo je sve u rangu rasprave koje gume na auto stavit.....,naravno sve 4 iste šare...,tako kažu da je najsigurnije....,navodno moreš proć i kroz crveno neće ti bit ništa....

brodi vam u zadnje vrime više propadaju od atmosferalija,oblaka punih svega i kiselih kiša ,oni koji nisu pod tendom,nego zbog pomišanog kopera...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ivan3 » 20. 07. 2012. (10:47)

@sinitram Drugi put prije nego kreneš odgovarat, molin te pročitaj ćemu odgovaraš. To šta si ti napisa san i ja napisa, doduše bez priče o tankovima, tankeru itd itd, ali suština je ista
ivan3 je napisao/la:
Mišanje različitih pigmenata je jedno, a ova ostala kemijanja su nešto drugo.

@pape Reka san ti ja, bacanje biserja prid svinje...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.