Mješanje intonka !??

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Mješanje intonka !??

PostPostao/la udica » 17. 07. 2012. (14:19)

...pozdrav ekipa !

...ove godine podvodni dio mog dičnog plovila je uletija u crni mile dinamic, jbga uletija važ od 2.5l za 4stoje

...puka 2 ruke i ostalo malo više od po lite, prijo da još toliko, pa još da je dodat još toliko onog modrog od prije 2 godine, bilo bi opet za još dvi ruke ;)

....e sad šta mislite mogu li te dvi hempelove boje istog imena ali različite kolure smiksat u jbmse koju boju šta ispade i iskoristit za 2 godine ! :?:

...ma šta mi vi mislite o tome , more li proć ;) :?:

...pusti mi važi po konobi pa da to ja prifrankan :!: :?:
udica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

Re: Mješanje intonka !??

PostPostao/la ivan3 » 17. 07. 2012. (14:32)

Ako su istog sastava, a drugog pigmenta ne vidin razlog zašto se nebi mogli pomišat.
Ali onaj ti stoji već dvi godine, pa će uvatit tri, a 3 godine otvorena pitura...
E to već neznan...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la som » 17. 07. 2012. (14:34)

Šta je stariji bolje radi ako se nije osušiju u važu.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la el passo » 17. 07. 2012. (15:06)

Neće se ništa desiti ako se pomiješa. Samo gledaj staviti u kantu koja nije prevelika da ostane što manje zraka unutra. Poklopac obljepi izolirkom da se dodatno osiguraš pa za dvi godine što bog da. Ko zna možda kriza prođe pa kupiš novi
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la udica » 17. 07. 2012. (15:56)

el passo je napisao/la:Neće se ništa desiti ako se pomiješa. Samo gledaj staviti u kantu koja nije prevelika da ostane što manje zraka unutra. Poklopac obljepi izolirkom da se dodatno osiguraš pa za dvi godine što bog da. Ko zna možda kriza prođe pa kupiš novi

...slažem se, ovaj modri od prije 2 godine kad sam ga promješao bio je istog viskoziteta ko i crni novo otvoreni važ, tako da ću ih i pomješat pa šta bilo, bacio ih ili iskoristio za 2 godine, jer pošto ronim pa očistim stvarno ni nakon 2 godine taj mile dinamic nije bio istrošan a ni brod obrastao, te sam i dalje ima istu brzinu na jednak br.okretaja jer ono malo travice gdje valovi zapljuskuju nakon izglisiranja bi uglavnom ostalo u zraku :thumbup:
udica
Old Senior Member

PostPostao/la kalafat » 17. 07. 2012. (18:15)

provjrena informacija u butigu od piture, NIJE preporucivo misanje dva ista intonka razlicite boje, jer kemijski sastav pigmenata koji daju boju nije isti pa dolazi do nekih spojeva itd... toliko od toga sam zapamtija jer san ima slicnu situaciju prije par god.
a i intonak star 2 godine, jos ako je otvaran nije ni to preporucivo nikako stavljat, jer intonak ima isto rok trajanja nakon otvaranja kante
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la som » 17. 07. 2012. (19:05)

E moj kalafat pa šta si očekiva da ti kažu nego da kupiš novi. Ova o različitim pigmentima je jedna od jačih stvari koje sam pročita tu na forumu.Ha ha ha. Po tome bi svi bili crveni, žuti i zeleni. Plavi koper bi mogli samo sanjati. Ja sam prije dvadesetak godina dava koper kojem je davno proša rok trajanja, za dosta godina. Nikad bolji nisam ima na brodu.
som
Old Senior Member

PostPostao/la mikula moli » 17. 07. 2012. (21:18)

ja sam tija sivi hard raceing, pa sam kontaktira direkno u hempela, rekli su mi da mogu pomisat bili i crni, i to sam i ucinija.....

mislim da se svi mille dynamic mogu medjusobno misat, ali ne i sa mille white....... jer on je drugaciji po kemijskom sastavu.......
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la ceko » 17. 07. 2012. (21:47)

Ma samo mešaj ;) - provjereno (crveni+crni :thumbup: )!
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la el passo » 17. 07. 2012. (22:24)

Kad smo kod roka trajanja ja sam ove godine na dva plovila namazao plavi slyppy bottom koji sam imao u garaži 5 god. Na vrhu je bila neka crna rijetka masa, a ostalo se nataložilo na dnu. Trebalo je 15 estak minuta dobrog miješanja da se to dobro izjednači. Viditi ću kako će biti. Za sad je ok
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la lupis » 17. 07. 2012. (22:25)

kalafat je napisao/la:provjrena informacija u butigu od piture, NIJE preporucivo misanje dva ista intonka razlicite boje, jer kemijski sastav pigmenata koji daju boju nije isti pa dolazi do nekih spojeva itd... toliko od toga sam zapamtija jer san ima slicnu situaciju prije par god.
a i intonak star 2 godine, jos ako je otvaran nije ni to preporucivo nikako stavljat, jer intonak ima isto rok trajanja nakon otvaranja kante

fala bogu da nije preporučljivo.... :lol:

zato je preporučljivo kupit u butigi novi... :evil:

ma šta je vama ljudi,naravno da se može mišat...
neznam koji je brod u pitanju,ali ako sumnjate u to da se nemogu mišat,pa što ne opituraš crnim od vodene linije recimo pola metra uokolo,a samo dno i kolumbu tim plavim...,jebga,ko će znat što je ispod ,pa nije to kosta konkordia da je bitno kako će u novinama izgledat kad se izvrne ...

kod mene je uokolo moravijin crveni,a šoto oko kolumbe je neki Internešnl koji sam dobio na škveriću od lika koji je piturao susjedni brod(a bitno mu je da mu je sve isto :lol: ) pa mu je ostalo pola latice + natopljeni rodul kojim sam opiturao list kormila..,jebo te nauka oko pituranja kopera...,e svašta...

BTW,i njemu su u butigi rekli da nije dobro koristit načetu lanjsku laticu,pa mi je svoju dobrodušno ustupio...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la som » 17. 07. 2012. (22:44)

Da je ko da kakvom kemičaru da mu prevede sastav vidio bi da su sastojci skoro pa neuništivi. Jebate ljudi su u koper mišali pokvarene antibiotike, olovni oksid, tuberite a ovi majstori nebi dva u različitoj boji. Dobro nam je kakvi smo.
som
Old Senior Member

PostPostao/la udica » 18. 07. 2012. (09:33)

som je napisao/la:Da je ko da kakvom kemičaru da mu prevede sastav vidio bi da su sastojci skoro pa neuništivi. Jebate ljudi su u koper mišali pokvarene antibiotike, olovni oksid, tuberite a ovi majstori nebi dva u različitoj boji. Dobro nam je kakvi smo.

....ova je dobra :lol: .............tuberite :thumbup: :lol:
udica
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 18. 07. 2012. (11:18)

I cidokor.. :mrgreen:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la josme » 18. 07. 2012. (12:05)

Ma samo odi u bilo koju prodavonu boja i lakova pa će ti izmješati šta hoćeš i neće reći "e to neće ići"...što više otrova u intonku to bolje a sada koliko će se on držati za oplatu..... :think:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.