riberer je napisao/la:Bila su to neka druga vremena
istina. al ubilo bi njega i ovo gusenje i onih rasprava koje odu u konstruktivnom i zanimljivom smjeru.
riberer je napisao/la:Ima ljudi koji na kavezu žive ... više od mjesec dana ... zar doista misliš da su svi "ograničeni"?
neznam odakle ti takav, u svakom slucaju nelogican zakljucak. nisam takvog stava. al kad smo vec kod toga, ima i onih sto cili zivot love ribu, popravljaju vodoinstalacije, zastupaju stranke po sudu, a i dalje nemaju pojma. tako da dužina staža nije garancija. njemu je misec dana za uociti nesto vise nego nekom tupanu 5 godina.
riberer je napisao/la:Dok je I kada forum bio prepun emocija, jedino izvjesno je bilo ... njegov skori kraj.
istina.
riberer je napisao/la:Kada je (barem) pokušao zavladati razum, uvedena su neka pravila (i život je prepun pravila, naslijeđenih ili nametnutih, svejedno) i forum je još uvijek na životu. Pravila (... mi smo takav narod, divlji i neobuzdani, ne želimo nikakve pravila: "Šta ćeš ti meni?") su ili promijenila navike pisanja ili udaljile one koji su imali namjeru pisati na "svoj" (forumu neprimjeren) način, ali i udaljili one koji nisu uspjeli shvatiti razlog njihova uvođenja ... na žalost. Mislim da nismo tražili previše ... samo određenu kulturu u ophođenju i minimum poštivanja sugovornika ...
sve istina
osim onog dijela da ste tražili "samo" kulturu i minimum ophođenja. ima puno situacija u kojima se namecu kruta pravila kojima je prakticna svrha - forum radi foruma.
tako da mi nije jasno zasto je u temi slike i ulovi "bravo" on topic a npr "na kojoj je dubini kod vecine ulova u tom mjesecu bio termoklin" off topic. valjda zelis kruto sistematizirati sadrzaj na mjesta gdje po naravi stvari ide, al time ubijaš gušt foruma.
neko zlonamjeran bi reka (ja necu) da zelis pretvoriti forum u
sistematiziranu enciklopediju kakva je primamljivija sponzorima. dobrom zeljom za naizlged kvalitetnim forumom ponekad ubijaš draž i želju ljudi koji mu mogu puno dati, pa time zapravo puno vise gubis.