Mali problemi sa Merc 25

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Mali problemi sa Merc 25

PostPostao/la Merc25 » 11. 07. 2012. (15:00)

Hmm....imam problem na mercury 25xd 2t... mislim nije baš kvar al sam primijetio da mi u zadnje vrijeme malo teže pali prvi put...na hladno.
Na brod idem svakih 15-20 dana...upalim motor...išekam barku i provjerim vez i slično...
E sad..u zadnje vrijeme mi motor dosta teško upali prvi put...10-15 potezanja špaga ili 3-4 puta po 2 sek na motorin...nakon toga pali na zub...a na motorin ne stignem ni trepnut.

E sad..da nije do svječica ili benzine?
Benza je jako malo, 2-3 cm u rezervoaru od 25l..al je star cca 5-6 mj. pa mi je to prvo šta mi upada u oko...

I pitanje...pitao na par mjesta al svatko mi drugačije govori... Da li da uvijek potrošim sav benz u motoru ili da ga gasim bez toga?
Neki mi govore da je bolje pustit zbog membrane na pumpi (da se ne stvrdne) a drugi da potrošim jer se stvara talog od ulja u karburatoru...
Ja sam do sada svakako...i nisam zbog ijednog imao problema..
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Istranka

Re: Mali problemi sa Merc 25

PostPostao/la el passo » 11. 07. 2012. (16:55)

Može biti i pumpica goriva na rezervaru pa ne stigneš upumpati dovoljno benzine u karburator. Zato kad nakon 10-15 potezanja motor potegne dovoljnu količinu upali. Možda pumpica ne stigne upumpati gorivo radi pre male količine u rezervaru. Mogu biti i prljave svječice
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la bojaneba » 12. 07. 2012. (09:03)

Merc 25, i sam kažeš da ti je gorivo staro cca 5-6 mjeseci, a da ga ima svega 2-3 cm u tanku. No, da li si ga ikad potrošio do kraja, odnosno isprao tank ili si samo dolijevao.
Mislim da bi svakako trebao bacioti taj ostatak goriva, isprati tank i uliti svježu juhu. Može biti da pomalo već pumpaš talog koji ti je na dnu tanka, a ako je to još nisi došao do parvog "mulja" koji je na samom dnu (naravno ovo zanemari ako je tank čišćen). U svakom slučaju probaj to napraviti.

Lp.
Anaharsis, skitski filozof, oko 600 p.n.e. i njegova legendarna podjela:

"imaju tri vrste ljudi
oni koji su živi
oni koji su mrtvi
i oni koji morem plove"
bojaneba
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Primorka 630K

PostPostao/la Merc25 » 12. 07. 2012. (13:46)

Tank je čiščen prije punjenja tih zadnji 25l a i na oko se ne vidi nikakv talog... tako da je stvar samo u starosti benzina.
Ulit ču na postoječi novih 15-20 l pa če se to riješit...

Hvala na postovima.
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Tip plovila: Istranka

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.