Najlonske vrećice u moru!

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Najlonske vrećice u moru!

PostPostao/la DenisRi » 08. 07. 2012. (10:15)

Evo panulan ja niki dan pa se pomalo spušta sumrak,kad ono BUM,udre neki vrag ispod barke,pogasi se motor...Ma ča more sad bit sad mi najlipše panulavat u sumrak....upalin ja motor u leru radi ko zvr ,stavin u brzinu,idemo mi ali neko sporo,nije to to,škuro je već ne vidi se baš,srića bili smo blizu lučice pa ajde idemo se vezat pa da vidin ča je.I tako vezali se mi,dignen ja propelu vanka a ono vrićica neka,a joooj kako san spuštal sve sa neba,pa prokleti judi,ja neću papirić spravin va smeće,učim dicu ne bacaju u more niš,se nosimo doma ili bacimo u lučici va kontejner,pa ja ne znam kamo misle ti judi...ajmo se pohitat va more pa ćemo vozit slalom..ccc...ne znam je ki imal slična iskustva ali odsad oči me bole od gledanja spreda prove,srića motoru ni bilo niš,ali!!!Sad sam ga sredil,pa da mi ga ča ovako shebe pop... bi.Neznan sam pogodil mesto za ovu temu,pa molim dmina da prehiti drugamo ako treba.
Lip pozdrav.Mirno more....

Ne hitat smete va more!
riba ribi grize rep
DenisRi
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Istranka

Re: Najlonske vrećice u moru!

PostPostao/la Pape » 08. 07. 2012. (12:50)

...ala brale, koa boa, nemoj bavat, doet ekipu....

...dođi vamo kod nas, pa'š vidit šta je to po moru...kese su još mila majka šta ovde sve pluta...evo jučer na more i sa mora...mislija san zvat Keruma da pošalje ralicu isprid mene...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la niksa » 08. 07. 2012. (12:57)

Pape je napisao/la:...ala brale, koa boa, nemoj bavat, doet ekipu....

...dođi vamo kod nas, pa'š vidit šta je to po moru...kese su još mila majka šta ovde sve pluta...evo jučer na more i sa mora...mislija san zvat Keruma da pošalje ralicu isprid mene...

Što si prešo na halucinogene.... :wtf:
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la Pape » 08. 07. 2012. (13:00)

niksa je napisao/la:
Što si prešo na halucinogene.... :wtf:

...ma uzeja najobičniji normabel od 2mg...

...šta je ol se puno vidi?!...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la sans-ego » 08. 07. 2012. (13:38)

Vrecice, plasticne boce, sandale, filteri za ulje, kasete... sve to je nista prema paletama, drvetu i trupcima koji polupotopljeni plutaju po otvorenom moru...pa nema nista opasnije. Mozes vikendicu sagraditi od toga da skupljas..a netko i je ..cu staviti slike kad nadjem.

Umjesto boravisne takse bi bilo bolje uvesti eko-vinjete, pa od njih financirati ciscenje mora...to bi svatko platio i to rado. A sad, svega se nakotilo po Jadranu.. tako i tih "svinja" koje ostavljaju trag iza sebe od boca, omota od sladoleda, kutija od cigareta, vrecica...treba samo upratiti trag turistickih brodova.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la Pape » 08. 07. 2012. (14:33)

...bilo je i krepanih napuvanih krava po moru...frizera od 250l koji plutaju jedva 20cm ispod mora, dovoljno da ih ne vidiš...paleta, trupaca da se doslovno moš nasukat, pa guma, štramaca od bračnog kreveta...ceradi od po 50m2...pa moga bi nabrajat satima na šta san sve naliča, zamlatija brodon ili proša kraj toga na mm....

...evo nema niti misec i po da mi je bija ronioc na brodu jer san zamlatija komad debla di je jedan komad grane stršija ko disalica ...a deblo je bilo 20cm ispod mora...a za kese odkad znan za sebe zadijen za njih...ako na panuli nisi uvatija bar dvi-tri...znači da nisi ni panulava... ne kažen da ne znaju bit zajebane i inapravit dosta štete po pogonskim djelovima broda...bilo mi ih je u vanbrodskim čak i do radilice i u cilindru...ali kad zamlatiš komad željezničkog ili škverkog praga usrid noći na moru...brajo lako šta srce ti ode u mali prst od noge...nego ljudi su išli šoto u par minuti radi takovih stvari...

...a jučer kad san bija na more...tramontana...kesa, boca, kanturina, sića, daščurina, komada mriža sa plutima, onih plutajučih plastičnih konopa...i da sad sve ne nabrajan, pa pomišano sa borovim iglicama, liščem i purićem osušenim....kala gas i slalom je bija goli kua šta san izvodija onih 2 milje do porta...da ti se zamota oko propele ovi konop i zabloka propelu, a ti na 3/4 gasa...a pogotovo meni na ovi motor... pa ni ja neman pojma šta bi to bilo... :crazy:

...tako da na kesu se još i nasmijem....da je ružno, ružno je...al ko je po moru stalno...taj se nagleda kesa i kesa, na panulu "keruma"...pa i "emezeta", "bauhausa", "brika" i svih ostalih lanaca koji imaju svoje kese, navata se... tako da je to postalo "normalna" pojava... još najbolje makina na štapu piva na emezeta onu veliku kesu...misliš odma...a minimalno tunj od 280kg... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la malub1 » 08. 07. 2012. (15:35)

A tek kamionske gume i tu itamo poneki kontejner kad opadne s kojeg brodića u prolazu
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la COGI » 08. 07. 2012. (16:48)

Ja bi uveja pod obaveznu opremu "SIĆ ZA ŠKOVACE",naravno veličina primjerena veličini broda.O da i kontrola kad se vratiš sa mora.Uvik ima nešto za u koš (sić),ako je prazan.....kazna.Jo da ovo pročitaju oni u Saboru.....bilo bi love(za njih,naravno) :o :shock: ;) :thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la emils » 08. 07. 2012. (17:12)

Sić za škovace i je dio obavezne opreme...
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Pape » 08. 07. 2012. (17:14)

...ma nije samo do brodi, ostavlja se i po plažama svašta, baca se sa kraja isto svašta u more...ili ostavlja tik uz kraj...malo mora i more to povuće na sebe...

...prije mi je bija gušt plovit noću, al bogami u zadnje vrime nije mi svejedno....a osin smeća, pa i sinjala ima bar 5 puta više...negdi uz kraj pa i 300m od kraja vozit noću...da ti se kosa digne na glavi...pa di su oni noću neoznačeni brodi....pa ne jedan ko nekad...nego na desetke... :crazy:

...a onda noću kad vidin, odnosno čujen i vidim mu samo svitla, lika sa gliserom od -5-6m pa noću, pa piči tuta forca 25-30kt ...pa i više....smrznen se samo gledajuč ga...bez obzira šta znan da je budala...samo čekam kad će oni smrzavajući...BOOOOOM!!!

...tako da ....kesa.... pa kažen van, čak se i nasmijem...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la COGI » 08. 07. 2012. (17:36)

Pa valja početi od nečega,makar od sića za škovace.Poanta je da naš svit (a isvi drugi) samo kad ga se dobro opali po džepu sve razumi i svega se pridržava.E,pa živile kazne (u ovom slučaju), :clap: :thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la el passo » 08. 07. 2012. (19:33)

Pape je napisao/la:...bilo je i krepanih napuvanih krava po moru...frizera od 250l koji plutaju jedva 20cm ispod mora, dovoljno da ih ne vidiš...paleta, trupaca da se doslovno moš nasukat, pa guma, štramaca od bračnog kreveta...ceradi od po 50m2...pa moga bi nabrajat satima na šta san sve naliča, zamlatija brodon ili proša kraj toga na mm....

...evo nema niti misec i po da mi je bija ronioc na brodu jer san zamlatija komad debla di je jedan komad grane stršija ko disalica ...a deblo je bilo 20cm ispod mora...a za kese odkad znan za sebe zadijen za njih...ako na panuli nisi uvatija bar dvi-tri...znači da nisi ni panulava... ne kažen da ne znaju bit zajebane i inapravit dosta štete po pogonskim djelovima broda...bilo mi ih je u vanbrodskim čak i do radilice i u cilindru...ali kad zamlatiš komad željezničkog ili škverkog praga usrid noći na moru...brajo lako šta srce ti ode u mali prst od noge...nego ljudi su išli šoto u par minuti radi takovih stvari...

...a jučer kad san bija na more...tramontana...kesa, boca, kanturina, sića, daščurina, komada mriža sa plutima, onih plutajučih plastičnih konopa...i da sad sve ne nabrajan, pa pomišano sa borovim iglicama, liščem i purićem osušenim....kala gas i slalom je bija goli kua šta san izvodija onih 2 milje do porta...da ti se zamota oko propele ovi konop i zabloka propelu, a ti na 3/4 gasa...a pogotovo meni na ovi motor... pa ni ja neman pojma šta bi to bilo... :crazy:

...tako da na kesu se još i nasmijem....da je ružno, ružno je...al ko je po moru stalno...taj se nagleda kesa i kesa, na panulu "keruma"...pa i "emezeta", "bauhausa", "brika" i svih ostalih lanaca koji imaju svoje kese, navata se... tako da je to postalo "normalna" pojava... još najbolje makina na štapu piva na emezeta onu veliku kesu...misliš odma...a minimalno tunj od 280kg... :lol: :lol: :lol:

Pa kud ti voziš. Po tome najbolje bi ti došo kakav ledolomac :crazy:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Pape » 08. 07. 2012. (23:04)

el passo je napisao/la:
Pa kud ti voziš. Po tome najbolje bi ti došo kakav ledolomac :crazy:

...pa po moru...ol brodom mogu po šinama?...

...sad odkad škver ka ne radi je mila majka...kad brod ide sa navoza u more pa potegne za sobom mali milijun tih dasaka, pragova, sr@**a.... ispod sebe...pa sutra dan...znalo bi bit da ne bi bilo metra di ne pliva koja daščurda...a inače su kupili oni po moru, al ko će to sve pokupit...strava bi bila usrid bila dana vozit, a kamoli noću...

...a vozilo se i oko Visa, bilo je i tu po moru svačeg...jednu noć san bubnija u nešto, stanem...dovatim lampadinu...kad ono kutija sa štekama duvana...podignen bateriju da vidim malo oko sebe i broda...na desetke kutija sa štekama Marlboro duvana je plivalo oko mene...od svih kutija samo možda 15-20 šteka je bilo suvo....cilo lito čibija mujte....volija bi da su kutije bile u kesama ili vričama...bilo bi još za dan danas.... :mrgreen:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la 4ever » 09. 07. 2012. (08:48)

Dobro je da znam pape ,dalekozor u ruke :lol:

Zna li bit I onih smisnih paketa :D
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la ninjutsu » 09. 07. 2012. (09:17)

Dok sam imao gliser s vanbrodskim motorom vrečica se lijepo omotala oko pete od motora, zatvorila usis mora i nakon nešto vremena smo stali (pametan motor ima zaštitu) ali nije baš ugodno jer nikad neznaš kad se to može desit.

Na istu temu; u Kvarneru je najbolje kad voziš prema Cresu nakon bure i porinuča u 3. Maju. Ima gredica ko u priči . Ko se grije na drva ..... Super stvar je i to da plutaju cca 5 cm ispod površine tako da je ne vidiš , nego čuješ :evil:

Treča stvar (provjereno); Čovjek je kraj Meraga (Cres) naletio na bačvu od 200 l (punu nečega?) koja je isto tako plutala ispod površine cca 15 cm. Uredno mu je otvorila dno i spas je bio da je bio blizu kraja i uspio nasukati brod na plažu; inače by-by...

Živjela ekologija :sick:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !!
ninjutsu
Member

Tip plovila: Quicksilver 875

Sljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 50 gostiju.