Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la primorac » 03. 02. 2009. (14:58)

porer je napisao/la:Ja ne kapim koji je vama qr@c? Pa čovjek ima šoldi, želi baš to i basta.
Imam poznanika zubara koji ima nešto bijesno janneau 13 i nešto metri. Dođe s tim lovit sipe s nama. Lijepo mi je poći i đir s tim brodom, popit koju s njim. E sad, plaća li on porez ili ne neka brine država a ne forum ribolovnamoru u temi betina 700 jebemti, ča ste pukli svi skupa?
Šta bi svi trebali imat istu životnu filozofiju? Meni treba drvenjača i torpedo da budem kuntenat, njemu janneau i trinajst metri, moj bivši gazda talijan nezadovoljan je s peršingom od 26 metri, jebiga ko će sve pomiriti? Dok me ne diraš ne smetaš mi i gotovo!

Baš tako... Ne diraj me, ne diram ni ja tebe, svoje novce troši kako hoćeš. Ovdje je tema Betina 700, pa pišimo (pišite o temi).
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la porer » 03. 02. 2009. (15:07)

lupis je napisao/la:Porer,evo ..
Kad sam iskal barku po raznim portima,vlasnici m700 su neš vjerovat svaki drugi pa neki doktor,odpedijatra do zubara i šta ja znam..
Nemožeš reč da nemaju love!I da nisu gospoda i bez broda!
Nemaju oni što kome dokazivat,imaju onaj komad papira na latinskom i to je dovoljno!Sve ostalo su gušti!

Šta hoćeš reći da nitko ne bi trebao kupiti veći ili luksuzniji brod od M700 ma koliko imao para a nakon kupovine da treba kod tebe na tečaj kako guštati s njim?
BTW, ako si me mislio zadiviti diplomom (diplomama) nije ti uspjelo ;)
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (15:17)

Ne,nisi me razumio!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Gaso » 03. 02. 2009. (16:18)

Lupis, krmena platforma je nekih 15cm dulja na B700 ko na B600, onaj filmič sam stavio toliko, da se vidi da i sa pentom može panulat. Da je to sad B600 ili b700, koncept kreme i platforme je potpuno sličan.
Ja ču isto imat jednaki nosač ko na ovoj B600, vjerojatno ču i motor imat stalno tamo. Samo kažem, da trebam vidjet u moru, dali je peta motora uronjena kad je motor podikgnut, kad brod ide puntom brzinom. Platforma tad sigurno nije u dodiru sa morem, ni kad brod ide punom brzinom.
Bezveze mi sad objašnjavat, jer ču vidjet to na licu mjesta, kad če bit brod u moru. Pa imao sam gotovo na svim brodovima od 5m po dva motora na krmi, a tu možem nosač motora još uvijek podiči za 10cm, pa je problem rješen.
Možda se nismo razjumeli, smeta motor na nosaču sa strane platforme(ona betina na testu u NBN), a ne nosač na krmeni platformi, ko na ovom filmiču. Sa strane smeta, pošto motor na nosaču udara u susjedne brodove na vezu, ali opet zavisi kakvi su vezovi, kod mene u širinu nema gotovo ništa mjesta, jer su brodovi sasvim skupa.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la wildstar » 03. 02. 2009. (16:51)

m 600 to je bila brodina ima sam ga bez kabine stara gradnja naknadno rađena drvena paluba i kabina tenk na moru ko da je cili drveni.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (17:58)

http://www.youtube.com/watch?v=X1PWT_VDfyE

....nedam da u-ži-vaaaaaš...!!!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la primorac » 03. 02. 2009. (18:03)

wildstar je napisao/la:m 600 to je bila brodina ima sam ga bez kabine stara gradnja naknadno rađena drvena paluba i kabina tenk na moru ko da je cili drveni.

Probaj novu gradnju.....
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la wildstar » 03. 02. 2009. (18:23)

Dobar je i novi samo me to više ne interesira ,nemam puno vrimena za ić na more na duže pa ću uzet nešto brzo.Sa ovim starim sam bija profi ribar.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la unije » 03. 02. 2009. (19:55)

unije
Korisnik baniran

PostPostao/la porer » 03. 02. 2009. (20:46)

Veselo :Happy31:

BTW, pozdrav moderatorima, imate ovdje već zavidan čopor zaštićenih ličkih medvjeda kojima je dozvoljeno svašta (što oni u krizi 40-tih obilato koriste).
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la unije » 03. 02. 2009. (21:19)

unije
Korisnik baniran

PostPostao/la DAMIR » 14. 02. 2009. (12:17)

Evo ovako ćemo mi to riješit. Danas sam vidija pritužbe o ovoj temi,malo sam prelista na brzinu jer neman vrimena čitat post po post do kraja. Neću sad ništa ni brisat ni ključat,ali...svaka uvredljiva ili na bilo koji način omalovažavajuća riječ ili rečenica na nečiji račun povlači za sobom odgovarajuće mjere.
Ja ovo stvarno ne mogu razumit. Uvik se nađe neki mudrac koji je popija svu pamet ovoga svita i stalno nekome nešto botunaje!
Sad šta je bilo-bilo je,ali ostavite se ćoravog posla i gledajte svoja iskustva razmjenjivat bez skakanja u oči jedan drugome. Za osobne razmirice i neslaganja imate opciju privatnih poruka. Korisnici ovog foruma ovde dolaze čitat i pisat o temama koje ih zanimaju a ne nečija naklapanja i svađanja.
Nadam se da će ovo doć do moždanih onima kojima je upućeno.
DAMIR

PostPostao/la panulaš » 26. 03. 2009. (11:59)

Mog Galeba ste vidjeli na forumu.
Uglavnom samo panulavam. Ugradio sam stražnju komandu gasa, troling i argolu.
Imam Yanmara 75 KS. Čitao sam dosta o trollingu i kažu da nije štetan za motor ako se pravilno koristi.
Sa trollingom idem oko 0,5 milja i pokazao se izvrstan. Nije loša stvar niti kad uletiš u neku zgužvanu marinu.
potrošnja zanemariva.
Gdje staviti pomoćni motor nisam pametan. Kako god okreneš smeta. Meni koristi samo za nedajbože ono najgore.
Mislim da je troling za ove brodove (Galeb,Betina,Grašo,Damor) najbolja stvar za panulu, a i nije neka cijena (300EU)ako se usporedi sa svim troškovima gradnje (minimum 40000EU) uz pristojnu opremu.
Slažem se da je za panulu dovoljan i brod od 4-5 metara sa vanrodskim motorom, možda i najpraktičniji. Za lijepih dana se znam i sa takvim zaletiti na lubine, ali Galeb je zakon za jake bure i kiše ili dalje pošte.
Nažalost okusio sam cijenu opremanja Galeba.
Isto vrijedi i za druge slične deplasmance ili kako ih nazvali od 7 metara. Samo kit verzija i motor dođu oko 22-23000 EU, da o ostalom ne govorim. Vreća bez dna. Mislim da se samogradnjom ne može bog zna što uštediti, da ne govorim o z....s majstorima.
Ipak drago mi je vidjeti svako malo ljude kao npr Trogiranin koji uz puno truda i odricanja slože lijepi brodić za sebe i familiju. I da je što više takvih na forumu.
Svaki vrijedan čovjek u životu i zaradi, stvar je samo gdje želi potrošiti šolde.
Nema do lubina iz karina
panulaš
Member

PostPostao/la Jablan » 30. 03. 2009. (22:17)

Evo imao sam prilike voziti se na jednoj Betini 700, pa da malo podjelim moje dojmove o tome brodu!
U prvom redu htio bih reći da mi je to najljepši brod kod nas u ponudi u kategoriji 6-8 metara.

Uglavnom se diskusija vodila o kutiji motora u kokpitu i kako panulati s tim brodom!
Pa sad kako panulati s tim brodom ne znam jer nisam probao, ali pozicija samog panulaša na brodu je odlična, drugim riječima ona limun krma je jako dobro rješenje za takav ribolov!

Kutija motora u kokpitu...........puno je bilo diskusije da li je korisna ili ne? Ja mogu reći jednu stvar: u kokpitu ima dovoljno mjesta, toliko da kada se sjedne na stražnje klupice i ispuže noge ne može se njima doći do kašuna(iako na slikama djeluje drugačije)! Tako da mjesta zaista ima.
Da li je taj kašun u kokpitu dobro riješenje ili ne, to ostavljam svakome da sam ocjeni!
Upravo zbog tog kašuna(motora) vani, u kabini je po mome mišljenju dobiven idealan prostor. Najme cijeli prostor u kabini (osim komandne ploče i wc-a) može se pretvoriti u ležaj. Nikakvih nepotrebnih ormara i sličnih suvišnih gluposti nema. Duž cijele kabine s obje strane je dovoljno široka polica na koju zaista može stati bilo šta!
Stabilnost broda je odlična, takva da smo nas troje prešli na jednu stranu a brod to nije ni osjetio!
Kvaliteta izrade(koliko ja znam o tome, a ne znam puno) je bolja od nekih ostalih brodova koje sam imao prilike vidjeti. Trup je rađen iz 12 slojeva!
Uz motor nani 150ks dođe 52 000 EUR što je i najbolja cijena u odnosu na konkurenciju u Hrvata!
Brod ima pravi mediteranski duh, po meni za neki ozbiljan ribolov nije, ali nije za to ni rađen a šta se tiče kvalitete stekao sam dojam da je brod za cijeli život!
Evo kad pročitam šta sam napisao vidim da sam ga ishvalio kao da je moj ali to je utisak nakon ……
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la Gaso » 30. 03. 2009. (22:53)

Idem u petak po B700 :D
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.