Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (12:25)

karamba je napisao/la:lupis , onog audija si kupio poštenim radom a ???
,,
mene najviše smeta što administratori nisu postavili prioritete i njih zaštitili , činjenica je da one teme koje mene interesiraju(a vjerujem i mnoge druge) su potpuno odbačene radi zna se koga , skoro svaki ribar koji je pridonosio gledanosti se povukao , barem ja , ljepo sam lovio ovih zadnjih par dana mjeseci ali mi ne pada na pamet da ikad više objesim sliku ili nešto napišem , teme kao što su orada luben s mora na forum i sl. preskačem jer sto klikova a ubudale , a tako nije prije bilo ali dobro kako je tako je , na ovoj temi sam radi betine jer mi se brod stvarno sviđa i interesira me to što i jablana prvenstveno a ovi forumski komentari tko je lopov a tko nije su u najmanju ruku smiješni , a vrjeđanje mojih prijatelja koji su izuzetno kvalitetni ljudi , s vaše strane a da ga upoznali niste su u najmanju ruku žalosni produkt !(vređanjem mojih prijatelja je isto kao i vređanje mene samog a to mi u životu netreba)
bilo je ljepih trenutaka ovdje a bilo je i onih drugih ,
čestitam , mene ste uspjeli potjerat !

slika

...ali ipak osvrt:

Cilj kritika nije da se netko povuče sa foruma i nastavi po svom taracat i kljaštrit,nego da razmisli o svojim postupcima!
Ti koji su se povukli jer nemaju argumenata u svoju obranu neće ti pomoć nekim korisnim savjetom,jer bi tada radili protiv sebe!
A svi znamo više manje kako izgleda 10 kila liganja na hrpi!Za to ne trba ilustracija!

Ti cijelo vrime nešto grintaš i njurgaš,plačeš,pišeš peticije,žalbe i kritike...,a mi svi skupa ćakulamo općenito o najobičnijim pojavama za koje svi znamo da postoje!
Kad se spomene prelov osječaš se prozvan,kad se spomene prodaja isto si pogođen,sad ćakulamo o novopečenim tajkunima opet si se negdje našao!

Pazi,i ja kao i ti imam prijatelje,ovakve i onakve,ali prijatelje!
I jebe se meni živo što će netko na forumu mislit o tome,a ne znam ni kako taj izgleda!
Isto tako,boli me ona stvar za tvoja ili bilo čija podjebavanja na temu moje barke i motora i na moj stil na moru!
Ja zbog toga neću podvit rep i oprostit se s forumom(po sedmi put)!

Postoji bezbroj plovila,i sličnih i različitih,isto kao i bezbroj iskustava i mišljenja!
Sad bi svi trebali pohvalit neki brod jer to je to,košta 60.000 eu i ima motor od 150 ks,ide 20 milja,šta tu može bit loše?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Homer » 03. 02. 2009. (12:40)

Evo recimo moj frend koji je uzeo Betinu 700 odlučio se (99%) za Scam od 140 KS i ugraditi će trolling ventil. Kažu da se svako toliko u tijeku panulanja mora isključiti trolling ventil i zavozit brod na većim okretajima, što i nije problem. Mene interesira kako zapravo funkcionira trolling ventil - pretpostavljam da motor radi na minimumu, ili ne?
Vjerojatno je tada i potrošnja motora mala, ali problem nastaje u nabijanju sati rada glavnog motora!
Homer
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la Jablan » 03. 02. 2009. (13:03)

Hvala Lupis, to me je zanimalo!

Ako bi stavio motor na sredinu mislim da bi previse smetao. Stalno ga vadit i stavljat na mesto isto nije rješenje jer je težak, vruće ti je i neda ti se!
Postavit ga onako kao što je na slici(na trupu broda) izgledalo mi je super, ali je Gaso podsjetio na problem kada je brod na vezu, i onda ga opet moras vadit itd.
Ne znam, mislim da na brodu moras imat pomocni motor a glupo je da stoji neiskorišten a da trošiš skuplji motor koji i nije za te brzine pa kontam kako iskoristiti taj pomoćni za panulu.

Onda sam razmišljao da je montirat na krmu nosač motora(onaj šta može vertikalno gore-dolje) pa na platformi napravit otvor(rupu) kroz koju bi prolazila peta motora i propela ali mislim da bi ta rupa prilično kočila brod kod glisiranja?
Ima li tko kakvu ideju?

Jasno mi je da taj brod nije rađen za panulu ali ima on svojih drugih prednosti...da ne nabrajam!

Karamba, bilo bi mi žao da se više ne javljaš na forum i žao mi je ča više ne stavljaš slike jer sam siguran da svi na ovom forumu najviše uživaju i cijene kad vide sliku lipe ribe i čuju komentar pravog meštra!!!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

PostPostao/la Gaso » 03. 02. 2009. (13:26)

Platforma je 20cm iznad mora, nije to ko spojler, znači nema veze sa glisiranjem, ako napraviš rupo ili ne.
Ako je brod za panulo ili ne, to ču odmah vidjeti, kad isprobam, jer ipak mislim da bi trebao imat toliko iskustva sa panulom, da ču znat šta valja i ne valja.
Ako Žanku valja za panulo valj B600, neznam zašto nebi meni b700, a to što drugi komentiraju, koji prije Žankove knjige nisu znali šta je panula, pa ni sad nisu ulovili ništa vrijednijeg, čak sumnjam da upošte panulaju, a ovi su sad najpametniji, koji brod valja za panulo. :lol:

Homer, troling ti ne radi na minimumu motora, nego treba podič okretaje na nekih 1200 okretaja, pa ti onda smanji okretaja na propeli.

Uff, jeste išli u off-topic potpuno i to za sumo 60.000€, neki normalan automobil, ili 15m^2 stana.
Ko misli da je premalo plačen ima vrlo jednostavnog rješenja, otvori obrt/firmo, pa radi koliko i šta oče, pa neka prodava svoje znanje, to uvijek kažem svakome ko misli da za svoj rad premalo zaradi.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la oneeyed » 03. 02. 2009. (13:34)

Lupis spominješ stalno argumente...čovik bi očekiva da znaš razliku između argumenata i vrijednosnih sudova, ali ne...ti si najobičniji bukač od kakvih se blag svit mora sklanjati...žalosno u što se ovaj forum pretvorija....moja potpora karambi
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la josip » 03. 02. 2009. (13:41)

Znači tko želi biti pošten treba samo kupit ISTRANKU staru 25 let, a svi ostali su nepošteni ili manje pošteni eeeee , pa taj KARAMBIN je možda pošteniji od svih nas skupa zajedno i sa tobom . Stari hrvatski recept, tko ima više od mene nije POŠTEN, treba mu povečat porez, lupit neku kaznu preko veze, pa će neki ovdje malo mirnije moć spavati s osmjehom na licu.Ova tema je ok ali pun mi je k...c POŠTENJA :!: :!: :!:
josip
Old Senior Member

PostPostao/la Jablan » 03. 02. 2009. (13:45)

Gaso, a koliko sam procitao nisi uzeo trolling ili nisam dobro čitao?

Ne znam da li se ovo odnosilo na moj komentar glede broda i panulanja?
Ja nisam htio reci da se s brodom ne moze panulati već da nije idealan za to i objektivno nije jer je lakse panulati sa brodom od 5m ili još i bolje s pasarom.
Ako ikada budem kupovao brod biti ce nesto tipa Betine700 ili marry fishera!
Po meni ti brodovi nisu idealni za svaku vrstu ribolova, ali opet ako kupis neki radni brod onda taj nije idealan za familiju drustvo i visednevne izlete. Sve ovisi tko sto zeli.

Sta se tice krmene platforme, zar nece ona doci do mora kod glisiranja?
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (14:05)

problem je što je napisano previše postova kritike a sve do jedne su izmišljene bez ikakvog tumačenja , tipa ,brod nije nešto??? , jer je svjetlo na krivom mjestu??? , jer je pod prenizak??? , jer je fency???, jer nije za panulanje???(kao da je netko probao)!!,jer nema 2 veza???,troši puno????.

istranka-pičuljan , koji je bolji ?
mislim da je istranka , košta 500 € troši 0,8lit ,ne-ide 5nM ,je da je malo demode ali opet imaš 120 000€ razlike za gorivo ,koliko je to vožnje ?, bit če i za praunuke goriva .
je,je u pravu ste ,bit če da su se svi vlasnici PD preračunali.
da matematika,

tako je ! , treba sve zabranit.
gradovi se nesmiju vrjeđat a vjetrovi smiju , bravo , imate još kakav dobar savjet ?

He-he..,meni je već pomalo smiješno da neki nikako da pogode poantu...

Oneeyoneed,...tvoj se je idol već nekoliko puta pogrdno i nisko očitovao o brodovima starije koncepcije,koji ne mogu brže od 7 milja,o dizel-motorima koji seru ulje na sve strane...
Sva sreća da je psihološki profil vlasnika takvih barki "uredan",to su ljudi koji se ne pale na takve provokacije,znaju što imaju i zašto,ne trebaju nikoga u to uvjeravat niti im služi brod za izgradnju neke slike o sebi!

Kad je karamba napisao da su takvi brodovi olupine nisi se javljao,sad ti kritike smetaju!
Nisam se ni ja javljao,možete M700 i slične nazivat olupina,prdac,tukac,kanta....,ma jebe se meni iskreno,ako je to nečije mišljenje neka misli tako!
Meni brod služi za razonodu,za ribolov,parangal,panula,tunja,za otić s familijom na kupanje bez straha da će netko past u more za vrijeme vožnje ili da ćemo se stiskat i sudarat po brodu!
A nikako mu nije namjena da cijelo selo priča kako mi je brod lip,skup i brz,te za stjecanje novih "prijatelja"!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 03. 02. 2009. (14:20)

Homer je napisao/la:Evo Gaso info za tebe: danas je isporučena jedna Betina 700 u kitu i to točno jedan mjesec ranije od ugovorenog termina!
Podatak za nevjerovat ali istinit! Danas ako stignem ću je ić i pogledat! Tko zna možda i tvoja zaplovi ranije od predviđenog! ;)

Ovaj brod u kitu, koji je isporučen u Pulo, ovaj je bio namjenjen za drugoga, nego on nije platio akontacije, kad bi trebao, pa je zato bio isporučen drugom u kitu, nije bilo to planirano nego slučajno.

Jablan, nije se ono odnosilo na tebe, nego na druge koji mislim, da nemaju baš puno iskustva sa panulom. I sam sam panulao prvo elan pasarom, pa onda mojim drvenim. Siguran sam da ču moč i sa B700, u stvari uvijek treba se prilagoditi brodu i onda se može i panulat.
Nisam odlučio za troling, baš zbog razloga, da ne nabijam satove na glavnom motoru, jer tako treba samo češče servisirati motor, a vanbrodski trebam u svakom slučaju imat na brodu, pa ču ga tako i iskoristiti za panulo. Osobno mislim, za kod panule nije toliko problem, neko kod ribolova tunjom, recimo kantare i slično, kad si napravim vez, to sigurno neču moči sa tom brodom, ostalo ipak mislim da bi išlo.
Evo filmiča, kako se može efektivno panulati B600 i vanbrodskim motorom:
http://www.youtube.com/watch?v=n7gLDwRR ... 1&index=28
Vjerojatno, da bi imao drveni od 7m i motor od 40ks, koji ne ide ispod 2.5 čvorova na minimumu, onda bi to bio idealan brod za panulo :lol:
Zadnja izmjena: Gaso; 03. 02. 2009. (14:27); ukupno mijenjano 2 put/a.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la porer » 03. 02. 2009. (14:22)

ajme :Other54:

Di ste vi otišli???
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (14:23)

Jablan je napisao/la:Gaso, a koliko sam procitao nisi uzeo trolling ili nisam dobro čitao?

Ne znam da li se ovo odnosilo na moj komentar glede broda i panulanja?
Ja nisam htio reci da se s brodom ne moze panulati već da nije idealan za to i objektivno nije jer je lakse panulati sa brodom od 5m ili još i bolje s pasarom.
Ako ikada budem kupovao brod biti ce nesto tipa Betine700 ili marry fishera!
Po meni ti brodovi nisu idealni za svaku vrstu ribolova, ali opet ako kupis neki radni brod onda taj nije idealan za familiju drustvo i visednevne izlete. Sve ovisi tko sto zeli.

Sta se tice krmene platforme, zar nece ona doci do mora kod glisiranja?

E ovo je primjer posta čiji je autor hladne glave,objektivan i razumi razliku između kompromisa i osnovne namjene!
Ja sam imao prije drveni brod od 7 metara i 3 tone težine,s torpedom od 18/24!
E to je brod za panulu!Ne mora bit 5 metara!Može i 7,ali da si na čisto što želiš i čemu daješ prednost!

Nekoga tko je na moru 7 dana na godinu lako će se pridobit na svoju stranu s mišljenjem kako je Betina fantastičan brod za ribolov,
nas par tukaca koji smo i danas išli provjerit kako nam barke stoje na jugu će to bit malo teže!

Kod brodova od 7-8 metara dužine zaboravite na to da ćete svakiput pomoćni motor stavljat i micat s nosača!
On je tamo gdje je,a to je na mjestu gdje može sigurno uskočit ako glavni crkne ili ako imaš najmjeru panulat s njim!

Ako je pomoćni montiran na fiksni nosač kao na onoj tamnoplavoj betini,platforma će doć do mora ali ne i motor jer će bit polegnut u koso!I ono riješenje je dobro!Jedino platforma treba imat čvrtoću da se ne uvija kad se vozi na pomoćni,jer ipak će se gurat 3-4 tone!Montirat pomoćni centralno na platformu je isto riješenje,i to bolje nego da je bočno,treba samo pazit na list glavnog kormila.
Izgubit će se nešto mjesta na platformi,ali ona služi ionako za izać iz mora a ne za objedovanje na njoj!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 03. 02. 2009. (14:32)

Homer je napisao/la:Evo recimo moj frend koji je uzeo Betinu 700 odlučio se (99%) za Scam od 140 KS i ugraditi će trolling ventil. Kažu da se svako toliko u tijeku panulanja mora isključiti trolling ventil i zavozit brod na većim okretajima, što i nije problem. Mene interesira kako zapravo funkcionira trolling ventil - pretpostavljam da motor radi na minimumu, ili ne?
Vjerojatno je tada i potrošnja motora mala, ali problem nastaje u nabijanju sati rada glavnog motora!

Trolling ventilom kad je uključen poveća se prijenosni odnos kopče, pa za istu brzinu treba dodati više gasa (povećat broj okretaja). Upravo i služi za to da se motor ne okreće na minimumu dulje vrijeme, što je jednako štetno kao i pun gas...

Također sam pristalica panulavanja sa manjom pentom na krmi. Glavni motor se ne pati bez veze, a penti treba dat nešto gasa da pokrene (nesrazmjerno) veći brod. Ako je dvotaktna, što bih preporučio svakom, svakih 10 min dodaš gasa da dobije malo više ulja. Ako se radi o Tomosu, napravi se vanjski auspuh u vodu, i deri kume
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la unije » 03. 02. 2009. (14:36)

...
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:33); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la porer » 03. 02. 2009. (14:44)

Ja ne kapim koji je vama qr@c? Pa čovjek ima šoldi, želi baš to i basta.
Imam poznanika zubara koji ima nešto bijesno janneau 13 i nešto metri. Dođe s tim lovit sipe s nama. Lijepo mi je poći i đir s tim brodom, popit koju s njim. E sad, plaća li on porez ili ne neka brine država a ne forum ribolovnamoru u temi betina 700 jebemti, ča ste pukli svi skupa?
Šta bi svi trebali imat istu životnu filozofiju? Meni treba drvenjača i torpedo da budem kuntenat, njemu janneau i trinajst metri, moj bivši gazda talijan nezadovoljan je s peršingom od 26 metri, jebiga ko će sve pomiriti? Dok me ne diraš ne smetaš mi i gotovo!
Zadnja izmjena: porer; 03. 02. 2009. (14:45); ukupno mijenjano 1 put/a.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (14:44)

Gašo razlika između B600 i B700 je ista kao i između M600 i M700!

Za moj pojam nema pogođenije domaće plastične barke za bilokakav sportski ribolov na ne previše udaljenim poštama od M600!
Motor tije dovoljan od 20-tak ks,ne treba ti pomoćni za panulu,troling.skup i jak motor,imaš natkabinu za se sklonit od par kišnih kapi,imaš kabinu,imaš lako upravljiv brod koji za dvi osobe opet nije premali!
A M700 je nešto drugo,zar ne?

Na onom filmiću sam primjetio(a jebi ga) one šarnire ili pante (kako ko to već zove) ne podu,odma do ona 4 zubaca lijevo!
Ne znam čemu služe i nije ni bitno,mene bi zanimao osjećaj kad se malim prstom bose noge opizdiš u to kakav je to osjećaj i iskustvo?
Koliko zvijezda je tada vidljivo:samo Veliki i Mali medvjed,još poneko sazviježđe ili čitava fakn galaksija?

Porer,evo ..
Kad sam iskal barku po raznim portima,vlasnici m700 su neš vjerovat svaki drugi pa neki doktor,odpedijatra do zubara i šta ja znam..
Nemožeš reč da nemaju love!I da nisu gospoda i bez broda!
Nemaju oni što kome dokazivat,imaju onaj komad papira na latinskom i to je dovoljno!Sve ostalo su gušti!
lupis
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.