Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la raptor » 03. 02. 2009. (00:18)

karamba je napisao/la:mislio sam na prijatelja sa dva po 400 ks.

Ima san i ja takve prijatelje i sa dva od 1000 ks,samo kad im nešto triba,ka vez,riba,prstaci,obotnica kad požderu zovu te da počistiš malo i slično :mrgreen: drž se ti ka i ja onih ča imaju stari torpedo i tomos 4 na krmu :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (00:18)

karamba je napisao/la: čovjek ima svoje gušte voli lovit ribu i voli komfor .

Očito da nema pojma o moru jer s 12-metarskim gliserom i takvom konjicom se ne ide na ribe!
Osim ako nema troling!

Ili dobro plaća ribu onima koji hrane maške brancinima!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Žabar » 03. 02. 2009. (00:20)

Neka ima dva po 400 ks i sretno mu bilo...

Da si i ja to mogu priuštiti,bolila bi me ona stvar za sve šta se događa danas :!:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 03. 02. 2009. (00:31)

čovjek je bio u reprezentaciji - podvodni ribolov , i jedan je od perfekcionista što se štapa tiče ,jedan od rijetkih koji zna, oče pokazat ,reč , i ne krade alate okolo po moru .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la unije » 03. 02. 2009. (08:16)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:35); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la oneeyed » 03. 02. 2009. (08:33)

E moj karamba...badava ti govorit, neki nemogu van svojih okvira i onoga što je za njih računica, gušt, isplativo...budi sritan što ne živimo u državi u kojoj bi oni normirali jer ne bi vidija broda duljeg od 7 m i motora jačeg od 50 ks i naravno da nije deplasmanac...a to što te etiketiraju ka nepoznavatelja mora, ribolova, općenito redikula, lako za to...to oni samo iznose svoja razmišljanja bez namjere da izvriđaju one kojima je gušt nešto drugo...
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la karamba » 03. 02. 2009. (08:53)

hvala na odgovoru !
polako ali sigurno mi nažalost neke stvari postaju jasnije .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (10:04)

Tko god je do svoje imovine došao znanjem, mukom i radom a ne otimačinom,muljanjima i prodajom djedovine itekako ga je briga i zna koliko što košta!

"Ne znam i nije me briga" moto je onih koji su olako došli do perja,to je u rijetkim slučajevima na pošteni način!

Ne znam šta se pojedinci iznova pjene,kad god ponestane argumenata ili čuju nešto što im se ne sviđa upliću se stvari koje nemaju veze s materijom,a interesantno kako isti mjenjaju svoja stajališta po potrebi!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la Jablan » 03. 02. 2009. (10:13)

Ja sam primjetio da raptor a osobito lupis svaki post skreću s teme i pišu o politici, neimaštini i sličnim temama koje more hrvatski nam puk.
Ne moren reć da nisu ponekad u pravu ali bilo bi lijepo da koji post preživi bez "politike"!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

PostPostao/la oneeyed » 03. 02. 2009. (10:17)

Drugim riječima pošten svit se vozi u deplasmancima a ovi drugi su ili lopine ili berlavi. To je taj "argument" jel da?
"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la unije » 03. 02. 2009. (10:26)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:34); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (10:34)

Jablan je napisao/la:Ja sam primjetio da raptor a osobito lupis svaki post skreću s teme i pišu o politici, neimaštini i sličnim temama koje more hrvatski nam puk.
Ne moren reć da nisu ponekad u pravu ali bilo bi lijepo da koji post preživi bez "politike"!

U pravu si Jablane,ali što mogu kad su neke stvari povezane!
Neću se sad vadit,ali ipak u ovoj temi nisam prvi počeo,uputio sam kritike na račun plovila a neki likovi su onda to povezali s politikom,ja samo nastavljam!

Za Raptora imaš pravo,taj čovik ne more bit modrator,za moderatora treba postavit nekoga tko je neopterećen,"ne zna i nije ga briga"
za probleme,netko tko će sve nepoćudne kritike i sve ča ima veze sa stvarnim životom jednostavno obrisat,a dotične grintavce udaljit!

Zato moderator mora bit netko mlad,neopterećen životnim problemima i iskustvom,netko tko cijeli dan razmišlja jedino o ribariji,da nije nadrkan od posla i problema...
Još da ima veze i poznanstva sa ljudima koji imaju velike i skupe barke,pa da nam objektivno prenese dojmove s prijateljskih krstarenja na nama nedostižnim i nedosanjanim plovilima,....znaš ono...,da nam malo uljepša život!
I
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la Jablan » 03. 02. 2009. (11:04)

Je, svi smo opterećeni stanjem, neimaštinom, politikom i lopovlukom a mogu reći da sam ja osobito jer me je država oštetila kao nikog od vas ovdje(vjerujem)!
Ali Johnny je još 80-rekao "kakav narod, takva vlast"......i mislim da to sve govori.

Mene kod betine zanima to o čemu se već pisalo a to je panulavanje!

Najme razmišljam ako bi panulao sa pomoćnim vanjskim motorom po većem valu motor bi bio malo u moru, malo van mora pa mi se to ne čini kao dobro riješenje. Ako bi se pomoćni motor stavio na krmenu platformu možda bi bio dovoljno uronjen u more da ne izlazi van, ali opet more bi ga tu zalevalo.
S druge strene može se ugraditi troling što automatski povlači i ugradnu argole. No tu se onda previše troši glavni motor pa opet nije idealno riješenje.

Ima li tko iskustva kako se brod ponaša ako je vanbrodski motor fixiran a upravlja se kormilom?
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Senior Member

PostPostao/la karamba » 03. 02. 2009. (11:39)

lupis , onog audija si kupio poštenim radom a ???
,,
mene najviše smeta što administratori nisu postavili prioritete i njih zaštitili , činjenica je da one teme koje mene interesiraju(a vjerujem i mnoge druge) su potpuno odbačene radi zna se koga , skoro svaki ribar koji je pridonosio gledanosti se povukao , barem ja , ljepo sam lovio ovih zadnjih par dana mjeseci ali mi ne pada na pamet da ikad više objesim sliku ili nešto napišem , teme kao što su orada luben s mora na forum i sl. preskačem jer sto klikova a ubudale , a tako nije prije bilo ali dobro kako je tako je , na ovoj temi sam radi betine jer mi se brod stvarno sviđa i interesira me to što i jablana prvenstveno a ovi forumski komentari tko je lopov a tko nije su u najmanju ruku smiješni , a vrjeđanje mojih prijatelja koji su izuzetno kvalitetni ljudi , s vaše strane a da ga upoznali niste su u najmanju ruku žalosni produkt !(vređanjem mojih prijatelja je isto kao i vređanje mene samog a to mi u životu netreba)
bilo je ljepih trenutaka ovdje a bilo je i onih drugih ,
čestitam , mene ste uspjeli potjerat !
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 03. 02. 2009. (11:56)

Već sam napisao negdje Jablane,ali ne za Betinu nego za Maestral 700...

Imam pomoćni smješten na krmenoj platformi u lijevom kantunu iste,i nosač motora je u odnosu na uzdužnu os broda montiran pod 90 stupnjeva,znači idealno!

Kada je pomoćni motor u položaju kao da voziš ravno,a upravljaš na glavni timun,moj brod se u lijevo jaaaako teško okreće,ide ali za se vratit na isto mjesto sa panulom trebaš zaokret ima veliki radijus.
U desno se okreće bez problema!

Kod Betine stanje može bit jedino gore,zbog drugog tipa dna broda!

Da se pomični montira na sredinu krme okretao bi se ravnomjernije sigurno,ali tu treba pazit na list glavnog kormila da u tom okretanju ne zvekne po pomoćnom motoru!

Teoretski možeš ti i sa pedalinom panulat,ali ni pedalina ni Betina nisu najsretnija rješenja!

Ko voli panulu i ko samo o njoj sanja,sve veće od M700 i skuplje,je propala investicija!

Ja sam ove zime paulao po prvi puta s ovim brodom,i to s glavnim motorom je "ceremonija",pa sam pokušao s glavnim motorom..
U početku mi je izgledalo brzo,to je brzina od 2,5-3 čvora,ali mogu ti reć da sam lovio lignje isto ako ne i bolje,sad dali je u pitanju nešto drugo to je teško reć a li se sigurno može ulovit liganja u pristojnoj količini i s glavnim motorom i 2,8 čvora!

Sad,dali je zdravo davit motor od 150 ks na minimumu,i dali takav motor uopće može tako sporo vozit ne znam!
lupis
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: brankojurlin, Busola, Google [Bot] i 5 gostiju.