Nautika Fortis 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Nautika Fortis 590

PostPostao/la fic » 26. 06. 2012. (21:18)

Ovo je super brodić,po super cijeni,samo nastavi tako roby :clap: :thumbup:
Jedan vikend na moru vrijedi više nego cijeli godišnji ...
fic
Member

Tip plovila: arimar 470+Honda bf50

PostPostao/la COGI » 26. 06. 2012. (22:00)

Da ponovim:Roby,niko taj brod ne vidi tvojim očima,samo ti.Zato nastavi kako si počeja,držim ti palčeve,sritno.... :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :wave:
Mijenjam korišteni eurodiesel
Tko uči,taj i nauči,kad tad
Iskustvo se ne uči,ono se stiče
Čovik se uči cili život,a umre ka neznalica
COGI
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka,V.P. 12.5 KW

PostPostao/la Lando » 26. 06. 2012. (22:59)

Dobro , hoće li doć koja slika na red ?
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la brodić » 27. 06. 2012. (07:25)

Roby di se može doć povirit i kad?
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la VLADIDA » 27. 06. 2012. (08:30)

[quote="roby"] Znam da je lijepo imat izlaz na krmu al to je neizvedivi jer bi trebalo radit kompletno nove kalupe i vjerujte poprilično papirologije šta se tiče proizvodnje a to mi u ovom trenu ne pada na pamet.ko kupi neka proba al onda više za ništa ne garantiram jer raspilavat brod zbog prolaza nema smisla ...

OK, odgovorio si jasno da ne može biti jasnije :thumbup:
VLADIDA
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Pape » 27. 06. 2012. (08:31)

COGI je napisao/la:Da ponovim:Roby,niko taj brod ne vidi tvojim očima,samo ti.Zato nastavi kako si počeja,držim ti palčeve,sritno.... :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :wave:

...čekaj, čekaj...jel ga radi za sebe ili za prodaju?...

...uglavnom, jedino šta bi minja (al još dok je brod bija ka model) je krma. sve ostalo je ok. pa čak i to šta je malo falija pa su mu visoke bande...i neka su, moje mišljenje...bolje da su....al amo se sad ostavit ja bi ovako ja bi onako. to je boljka našeg tržišta. zato nam ni jedan brod nije isti. nema tu serije od recimo 2010-2012 pa su iz te godine ti i ti motori, takova oprema, isti timuni (pod morem) iste propele, uglavnom isti svi glavni sklopovi i pogonski dio. to šta san ja stavija ovo kuvalo ili ono, ti imaš đi-pi es ja neman i sl. ne ulazin u to...nego brod i pogon i osnovna oprema...je takova i točka. nego šta se kod nas dešava...dođe lik i kupi brod...e sad ja ne bi yamara, ja bi nannija, ili bi možda perkinsa, scama ili možda torpeda 18/24... ili ću stavit poluosovinu od FAP-a, e list timuna u obliku srca, romba, ribice...pa propela trokraka šesterokraka, patak...ja bi klupu onde, ne bi vamo, otvori mi još 35 portela više, e šta će mi rezervar od 200l, stavi ga pod provu, krmu, u bandu, e ja bi prozore ovakve, onakve, vrata na kabini, klizna, e roto vrata, e da se otvaraju na kipu....pa u p. taterinu šta se sve ne izmišlja...a da ne kažen da neki u proizvodnji bi tili prikrojit 90% broda...

...šta oću reć...Roby napravi brod kako misliš da će se najbolje prodavat, ponudi dva, tri motora različite konjaže, probaj izabrat kvalitetnu opremu šta si mislija nudit i da je uvik ista, na istom mistu s istom instalacijom i načinom ugradnje i to je to. sve šta se naknadno traži od ove neobavezne opreme, neka se ugovori odma, i onda je jedna cijena, čim dođu naknadno a ti pri kraju sa brodom...odma tuci x3 cijenu jer češ se i x3 izjebat za to ugradit....ili nek ugrađuju sami...i ako stižeš izbacuj osnovnu varijantu da ima sve za plovidbu i čim neko kešne...za pet minuti je u moru...i nek piči....i jedino tako moš radit u pozitivi i bit efikasan....čim pustiš da te hebu sa svakom pizdarijom...ode masu vrimena koje neš naplatit nikad i samo se troškovi stvaraju...izludit ćeš, a nofaca sve manje i manje, a i ne stižeš ništa... i na kraju ne triba se brinit za kupce, brod je takav kakav je, cijena je ta za to...i...
oš-neš....bangladeš....

...samo je tvoja stvar čime češ kupce privuć...očeš kvalitetom ili možda cijenom, ili možda estetikom....ili sve to troje...poslovna odluka je na tebi...

...eto moje skromno mišljenje...sve najbolje ti želim s ovim projektom.... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la dimulius » 27. 06. 2012. (09:32)

slazem se sa Papon.

Prodajes relativno jeftin brod i to ti je glavni forte. Drz se toga. Ponudi dvi tri opcije i pichi.

mos mislit da bi ove strane proizvodnje opstale kad bi udovoljavale svakoj pizdariji svakog kupca.
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la sans-ego » 27. 06. 2012. (13:21)

dimulius je napisao/la:slazem se sa Papon.

Pape je dobro napisao, za uspjesno plovilo je potreban balans cijene, estetike i kvalitete, a za odrzivu izradu racionalizacija produkcije. No do toga se dolazi s vremenom.

dimulius je napisao/la:Prodajes relativno jeftin brod i to ti je glavni forte. Drz se toga. Ponudi dvi tri opcije i pichi.
mos mislit da bi ove strane proizvodnje opstale kad bi udovoljavale svakoj pizdariji svakog kupca.

Strani proizvodjaci imaju sluh za trziste baziran na istrazivanju trzisita prije nego izbace modele - tocno se zna sto je "in" od sezone do sezone i sto je vjecno trazeno (npr. kod fishermana prolaz na platformu - tj. slobodan prolaz do povrsine mora, cisti ravni cockpit, spremista etc.).
Malo je zalosno da su adaptacije i minorne izmjene jos uvijek zrtve regula i birokracije, dok je to u nekim drugim zemljama brzo i lako rjesivo, jer se tako stimulira mala brodogradnja...

Uostalom ako je brodograditelj trazio savjete i misljenja - onda je u redu da to podijelimo tu na forumu, tako da te izjave " nemoj slusati nikoga - samo radi" ispadaju vise negativne nego dobronamjerne kritike...

A povoljan ne-skupi brod ne mora izgledati - jeftino.
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la roby » 27. 06. 2012. (21:51)

svako popodne sam u garazi,javi se i dodji vidit
roby
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Fortis 590c, fisherman s kabinom suzuki 70ks

PostPostao/la roby » 27. 06. 2012. (22:02)

pape hvala na komentaru i trudu ,vidim da me kužiš o čemu se radi,našem čoviku niko nebi ugodija,to šta sam ja stavija malo nižu cijenu ne znači da se štedilo na materijalu ili da se fušira pri izradi. moj brod ima plan laminata ,i sa svakim odljevkom ću nastojat bit šta pedantniji u doradama a to oće li se svima svidit ne razbijam glavu.dobija sam šta sam tija narudžbi ima,svi su zadovoljni i to je to..na kraju krajeva puno renomiranije firme rade lošije brodove al im prolazi,a kad naš čovik napravi brod sto mana mu se nađe.da je na mom brodu bila naljepnica od benetoa ili koga drugog svi bi pričali da je strava i bez greške..ovako svi samo pametuju.nema veze idemo dalje :mrgreen:
roby

PostPostao/la josme » 28. 06. 2012. (07:05)

Roby ovo tvoje potpisujem od riječi do riječi.... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hrabro naprijed s proizvodnjom..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la BETON1 » 22. 07. 2012. (16:24)

super brod .cijena ok. ;) da bi bio malko veći nebi škodilo. :wave: ima ko da da kakve utiske?
BETON1
Member

Tip plovila: dalmatinka

PostPostao/la joze » 23. 08. 2012. (17:27)

ima li koja slika krme iz zraka
joze
Member

Tip plovila: Pasara 4.50m bez kabine

PostPostao/la roby » 23. 08. 2012. (20:18)

joze je napisao/la:ima li koja slika krme iz zraka

bit će za koji dan ,u kaosu sam s poslom pa ne stignem ništa još :D :D stavit
roby

PostPostao/la joze » 23. 08. 2012. (21:19)

roby je napisao/la:
joze je napisao/la:ima li koja slika krme iz zraka

bit će za koji dan ,u kaosu sam s poslom pa ne stignem ništa još :D :D stavit

samo polako.. posla sam ti PP pa vidi pa odgovori neznan jesi li vidio
joze
Member

Tip plovila: Pasara 4.50m bez kabine

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.