...čekaj, čekaj...jel ga radi za sebe ili za prodaju?...
...uglavnom, jedino šta bi minja (al još dok je brod bija ka model) je krma. sve ostalo je ok. pa čak i to šta je malo falija pa su mu visoke bande...i neka su, moje mišljenje...bolje da su....al amo se sad ostavit ja bi ovako ja bi onako. to je boljka našeg tržišta. zato nam ni jedan brod nije isti. nema tu serije od recimo 2010-2012 pa su iz te godine ti i ti motori, takova oprema, isti timuni (pod morem) iste propele, uglavnom isti svi glavni sklopovi i pogonski dio. to šta san ja stavija ovo kuvalo ili ono, ti imaš đi-pi es ja neman i sl. ne ulazin u to...nego brod i pogon i osnovna oprema...je takova i točka. nego šta se kod nas dešava...dođe lik i kupi brod...e sad ja ne bi yamara, ja bi nannija, ili bi možda perkinsa, scama ili možda torpeda 18/24... ili ću stavit poluosovinu od FAP-a, e list timuna u obliku srca, romba, ribice...pa propela trokraka šesterokraka, patak...ja bi klupu onde, ne bi vamo, otvori mi još 35 portela više, e šta će mi rezervar od 200l, stavi ga pod provu, krmu, u bandu, e ja bi prozore ovakve, onakve, vrata na kabini, klizna, e roto vrata, e da se otvaraju na kipu....pa u p. taterinu šta se sve ne izmišlja...a da ne kažen da neki u proizvodnji bi tili prikrojit 90% broda...
...šta oću reć...Roby napravi brod kako misliš da će se najbolje prodavat, ponudi dva, tri motora različite konjaže, probaj izabrat kvalitetnu opremu šta si mislija nudit i da je uvik ista, na istom mistu s istom instalacijom i načinom ugradnje i to je to. sve šta se naknadno traži od ove neobavezne opreme, neka se ugovori odma, i onda je jedna cijena, čim dođu naknadno a ti pri kraju sa brodom...odma tuci x3 cijenu jer češ se i x3 izjebat za to ugradit....ili nek ugrađuju sami...i ako stižeš izbacuj osnovnu varijantu da ima sve za plovidbu i čim neko kešne...za pet minuti je u moru...i nek piči....i jedino tako moš radit u pozitivi i bit efikasan....čim pustiš da te hebu sa svakom pizdarijom...ode masu vrimena koje neš naplatit nikad i samo se troškovi stvaraju...izludit ćeš, a nofaca sve manje i manje, a i ne stižeš ništa... i na kraju ne triba se brinit za kupce, brod je takav kakav je, cijena je ta za to...i...
oš-neš....bangladeš....
...samo je tvoja stvar čime češ kupce privuć...očeš kvalitetom ili možda cijenom, ili možda estetikom....ili sve to troje...poslovna odluka je na tebi...
...eto moje skromno mišljenje...sve najbolje ti želim s ovim projektom....