roby je napisao/la:svi me pilaju o tome je li vergulast ili nije,brod nema kolumbu i normalno je da se nagne kad se prolazi po boku ali isto tako se i vrlo brzo vrati u početni položaj.a to šta je ekipa izvodila po sajmu nije ni za komentirat.. .pušta sam ljude da vidim dokle ide ljudska glupost pa su se tako u pojedinim trenutcima na boku u krmenom dijelu znalo nać po tri osobe od cca 100 i više kila i komentirali da im se malo puno nagea...
Ma nemoj se na to obazirati - uopce..koji se brod u toj klasi ne nagne sa tri morza od 300+ kg? Mozda onaj na traileru..
roby je napisao/la:svi koji su zadovoljni a ako netko ima i negativnih komentara neka slobodno napiše nema ljutnje...
Sada se sa slika vise vidi koncept nadkabine i mislim da bi trebao malo poraditi na uklanjanju tih teskih vrata, jer ti je prostor iza skiperskog sjedala malo neiskoristen. Na primjer - tamo bi mogao u visinu oko 1 m ugraditi i plasticni zidic-pregradu od debljine 5-7 cm i u sirini jednog vratnog krila, pa bi se to dalo i izvana i iznutra iskorisititi za naslon ledja, nesto objesiti, kutijice za pribor, mrezice za stvari, svjetlo, PP aparat itd. Od vrha tog zida do stropa natkabine nepomicno staklo s ventilacijskim otvorom u gornjem kutu i sto laksa jednokrilna staklena (ili plexi) vrata sa sto tanjim okvirom. Ova alu-balkonska ne pasu bas nikako...eto toliko. Mislim da ti to ne bi poskupilo proizvodnju ili zakompliciralo odlijev, ali bi ti olaksalo barcicu dosta i sam znas na tako malim brodima se gleda svaka kila, a i pretinaca i mjesta nikad dosta.
Drugo - kabinica izgleda svijetlo i cisto, ali mislim da bi trebao nekako spojiti konzolu i vanjski rub lezaja sa nekom npr. inox debelom cijevi na koju se opet moze svasta nesto montirati - mali klizni (gore-dolje) stolic ili uporiste za noge (korisno kad je mareta ili glisiranja) i sl. - ovako malo "konzola visi u zraku. I naravno nekako rijesiti provjetravanje kabine...
Eto, tolio sam malo primjetio..slika krme mi malo fali da bi se tamo dalo sto pozitivno iskomentirati, a vjerojatno i razmisljas o zadnjim platformama, otvaranju jedne (lijeve) strane kokpita itd. Sretno.