ĐITAŠI

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: ĐITAŠI

PostPostao/la seagull2 » 12. 06. 2012. (07:32)

som je napisao/la:
seagull2 je napisao/la:vela garska na hvaru je dobra pozicija ,zasticena od svega,nudi svakakve guste,sa bajbotom se moze i do hvara po provistu,vodu,malo turisticki,paklenjaci su blizu,a i moze se pjeske priko brda tko voli malo prirode,a i cista je vala nije fanag jedino izjutra koji tondin zna poc u dno vale :) ima tu i koji kolpomorto za zaronit osigurat se.. e da ima i mala kucica u koju se da zagradelat a i oladit malo od sunca

Vidi se da nisi dugo bia tamo. Nema više ništa osim bova i restorana.

Molim?? stvarno? nemogu j..virivat,evo zasto nije losa ova tema,jos bi se i uputija tamo...a bija san zadnje ima 3 god.dakle u medjuvremenu je vela garska gotova...nazalost,bila mi je medju omiljenima..Oduzest ce nam cilu obalu evo mi glave necemo imat di za koju godinu.
seagull2
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Sciallino 23 yanmar 4lh-hte 142 ks

PostPostao/la seagull2 » 12. 06. 2012. (07:41)

DSC02227.JPG

solta-strascinska uvala,jako nam se svidja po svojoj tirkiznoj boji mora i bistrini,divlja,najbolje sidrit skroz u dno vale za stabla jer na pocetak zna odrebativat se valovi od katamarana i jahtasa pa dize zivce
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
seagull2
Member

Tip plovila: Sciallino 23 yanmar 4lh-hte 142 ks

PostPostao/la Trogiranin » 12. 06. 2012. (19:15)

Dobra vala za prispavat i okupat se u proputovanju za dalje je i Lučice na otoku Braču. Doduše puna plutača, ali zato zapadni krak uz obalu zauzimaju manji brodovi usidreni sidrom s prove, a krmom vezani u kraj. Uveče navrati i momak iz obližnjeg restorana sa gumenjakom koji će rado odnit kesicu sa smećem i donit ujutro friški kruv ako želite. Odlično zaštićena i dosta velika sa više krakova, tako da možete nać zaklon bez obzira koji vitar puše.

slika
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Trogiranin » 12. 06. 2012. (19:30)

Jedna od meni najdražih uvala Tatinja na Šolti. Otprilike po sredini otoka sa južne strane. Prekrasna uvala i uglavnom pusta sa par kućica u kojima i liti rijetko koga ima. Sa južne strane Šolte, te time i manje posjećena od "nautičara" koji se rađe drže u "plićem" i uvjetno rečeno sigurnijem moru, ali zato i punom gužve i šušura.
Uvala sa tri kraka od kojih je idealan za sidrenje i kupanje zapadni. U dnu uvale uz južni bok na dubini od par metara postoje i dva velika betonska bloka, pa se može i zaronit i dodatno se osigurat ako se eventualno sprema loše vrime. Vjerovatno postavljeni od nekih ribara jer su jako dobro i promišljeno locirani. Ima i lipih arbuna uz hrid koja se nalazi na ulazu :D - pitajte Tg-boya ako mi ne virujete !

slika

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 12. 06. 2012. (19:44)

Također na Šolti po meni jedna od najsigurnijih uvala na Jadranu. Šešula ! Prva uvala na koju nailazite kad prođete Maslinicu i krenete ka jugu vani na otvoreno more. Uvala je bukvalno bazen. Zaštićena od svih mogućih i nemogućih vjetrova . Vani može biti svo nevrime koje možete zamislit, ali je zato unutra u krajnjem dijelu ka u bazenu. Uvala nije nešto posebno za kupanje, ali za zaklon i miran san je za mene broj 1. Ima i mali restorančić u njoj, čak i par bova. Zna bit velika gužva pogotovu kad su prognoze nepovoljne jer se u nju sklanja većina ribara i ljudi od mora sa našeg lokalnog akvatorija, no za nas "male" se uvik može ubost misto za u miru spat.

slika

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la tg-boy » 12. 06. 2012. (20:26)

koji tuljani
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la lvky » 12. 06. 2012. (20:28)

greenpeace :mrgreen:
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PostPostao/la zoka » 12. 06. 2012. (20:33)

Ako nevolite gužvu i želite mirno spavati, izbjegavajte Šešulu četvrtkom.Tada se skupi gomila
jedrlilca sa mlađarijom i tulum traje do jutra.
http://www.theyachtweek.com/croatia/cro ... ern-route/

seagull2, a iza tvojih leđa na prvoj slici, ona baja sa lipon plažicom i gavunima ko srdele! :thumbup:
Prekrasna vala.Ja se obično vežem ispod one kuće što je izgorila!
zoka
Old Senior Member

Tip plovila: MERRY FISHER 610,YAMAHA F80

PostPostao/la Trogiranin » 12. 06. 2012. (20:45)

E Zoka podsjetija si me na njih. Bilo je mislim pridprošle godine. Kad su počeli uplovljavat bilo je jaaaaako zanimljivo. Umra sam od straha da će nas potopit. Brat bratu 60 brodi . Ovi moji su skupa s njima partijali - prvi Tg-boy !!! Ko ih hebe ja san spava ko beba. Iskreno nigdi ne spavam tako mirno ka u Šešuli, valjda zato šta sam od pamtivijeka tu. Ka mulci smo još davnih dana sa kvarnerplastikom od 4,60 i tomosakijem starijim od najstarijeg išli na ribarske noći u Maslinicu, a spavali smo u Šešuli. U Maslinici je uvik bila neka mareta ako ništa od brodi u prolazu.

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 12. 06. 2012. (20:53)

Nečujam je dobar, ali brate gužva za popizdit. Kakve sam sriće kad god sam bija uvik oko ure od obida se pojavi neki nadobudni i počne se sidrit al baš ono uz mene . Dobro nisam jednoga lika prije četiri godine ubija i utopija. Bili smo ja i boy i pridlani, ali samo po dana i prispavali tu noć kad smo se vraćali sa Brača.

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la Kapo » 12. 06. 2012. (21:13)

Bio sam 2 dana u Nečujmu pred 2 god,na điti prema Hvaru,super vala,Splićani se zabiju skroz do kraja i vežu se krmom za kraj,sve jedan do drugoga,pa udri po pivi i bevandi...svi ko jedan !!. Je li još tamo onaj potopljeni brod ? Čujem da su i naplatne bove stavili od prošle godine (??)
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Trogiranin » 12. 06. 2012. (21:31)

Brod je još uvik tamo, a bila je i jedna potopljena jedrilica prid onom malom kućicom isprid bivšeg dioklecijanovog ribnjaka u dnu vale, ali ne mogu naći njezinu sliku. Neznam da li su ih izvadili ove godine, a nemam informaciju ni za bove. Doduše tih bova i naplate će biti sve više i više . Lani su na Velikom Drveniku išli sa gumenjakom i naplaćivali i u uvali Mali Porat južno od mista i trajektnog pristaništa. Nema nikakvih bova ni ništa, nikakve koncesije i sl. Ni restorana pa da je neki ugostitelj postavija par bova na svoju ruku, ali su ovi iz lučke uprave uredno obilazili strance. Do nas nisu dolazili.

slika
slika

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la Kapo » 12. 06. 2012. (21:45)

Da,to je taj brod...lijepo se prisjetiti ... :thumbup:
Pred 2 godije je bio relativno friški pod morem pa su neki stranci još po njemu i skidali konope...naši turisti...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la bofa » 12. 06. 2012. (23:32)

Evo jedna lijepa vala blizu Jelse, uglavnom juzna strana Hvara me odusevila

slika
bofa
Member

Tip plovila: Sibenik 800 VM MR706LS

PostPostao/la bofa » 12. 06. 2012. (23:40)

Bol - Jelsa

slika
bofa
Member

Tip plovila: Sibenik 800 VM MR706LS

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.