Rezervar za dizelaša

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Rezervar za dizelaša

PostPostao/la franco » 02. 02. 2009. (09:53)

I ima li kakvih novitadi?
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la Trogiranin » 02. 02. 2009. (18:18)

franco je napisao/la:I ima li kakvih novitadi?

Evo Franco rješenje problema je u tijeku. Ovako će to izgledat, mali inox rezervarić.S prednje strane uljev, a odozgo desno gledano sa krme odušak koji spajam na odušak glavnog, te lijeva cijevčica koja se vidi spuštena na 10 mm od dna usis. Ali zajebalo me malo vrime malo fibra cilu prošlu sedmicu, no do kraja tjedna nadam se da će biti sve gotovo. Kompletan materijal je pripremljen samo sve povidat, uzemljenje i proba !

slika
slika
slika
slika
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la wildstar » 02. 02. 2009. (23:59)

Ne radi puno ,nemoj u more dok ja ne povatam sve lignje :D
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la Trogiranin » 03. 02. 2009. (06:42)

Još ćeš ti bižat da te ne proguta morski vir dok se budem vozija u krug oko tebe. IIIIIIJJJJJEEEEE !!!

wildstar je napisao/la:Ne radi puno ,nemoj u more dok ja ne povatam sve lignje :D

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 03. 02. 2009. (08:10)

Trpogirani daj reci molim te di če ti biti izlaz sa velikog tanka i ulaz na malome goriva ? Kako češ riješiti to bušenje/brtvljenje na plastičnom tanku ?
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Trogiranin » 03. 02. 2009. (09:38)

Trogiranin je napisao/la:Evo i mene ljudi od prijatelja koji se bavi inoxom. kemijali smo po dana . Bili do Profil inixa u splitu po lim i zavarili jedan mali tank 20x20x15 cm dakle 6 litara. Spajam ga sa dnevnim tankom cijevi promjera 20 mm jer sam na njemu u prvobitnoj verziji bio probio rupu na dnu i stvio kuglični inox ventil za škorlat eventualno nakupljenu vodu i šporkicu ali će mi ona sad super doć da preko nje punim dnevni slobodnim padom. Usis sa glavnog prebacujem na dnevni promjer cijevi 8 mm koja je koso odrizana i spuštena do dna dnevnog tanka. Usis glavnog tanka sa kojeg je motor do sada vukao gorivo blindiram, a odušak sa dnevnog ću spojiti na odušak glavnog sa jednim " Y " spojem promjera 16 mm kojeg sam pronašao u Danga u Splitu. Kad sve to posložim slijedi proba a i neka sličica ako sve bude šljakalo .Inače hvala svima na trudu i ovo je u biti ista stvar kao kod majstora Gaše sa njegove zadnje skice. POZDRAV SVIMA !

slika
Malo je teže vidit na ovoj sličici ali to ti je na dnu tanka u gornjrm desnom uglu slike.Ventil je tu montiran prije ugradnje tanka, jer je bio predviđen za drugu eventualnu potrebu ali sad je dobro došao i u nivou je sa uljevom u ovaj mali dnevni čije je dno niže 10cm od dna glavnog tako da nema šanse da bude zraka u dnevnom.Povrat goriva ne mijenjam i on ostaje i dalje na glavnom uostalom i radi same kondenzacije koja je manja u plastičnom rezervaru a koja djelomično nastaje i radi zagrijanog goriva koje se vraća iz motora.

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 03. 02. 2009. (09:50)

slika

Ovdje ti se malo bolje vidi. Na ventil dolazi redukcija sa nareza na gumu za gorivo i to je to.
Plastični tank sam probušija dok je bio nov i čist.Skinija sam bija onu gornju revizisku portelu di su spojevi i di se montira davač pa zavida od inoksa element ka za izljev vode od sudopera ili od wc-a ili od kaljužne pumpe. Odgovarajućeg promjera u mom slučaju od po cola sa narezom do kraja i izvanka velika podloška i matica da možeš sve stegnuti isto kao i kroz trup broda šta se radi sa sikom iznutra i izvanka kao dodatno osiguranje radi brtvljenja da ne bi curilo pošto je na dnu rezervara.

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 03. 02. 2009. (10:28)

veri najs !!!
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la zore70 » 12. 04. 2009. (23:18)

Trogiranine,jeli uspila akcija?
Moran ti skrenit pažnju,iz vlastitog iskustva nažalost,da će te ti plastični tankovi stalno pratit i patit jer nisu predviđeni za ugradnju kako je u tebe rješeno.Oni ti nemaju pregrade,pljuskače unutra a bilo koje bušenje rupa na njima je potencijalno curenje.Sikaflex,silikoni i slična sredstva ne drže dugotrajno na ttoj vrsti plastike pa se pazi..
Osim toga događa se često da dijelovi tih brtvila rastopljeni prođu kroz filtere i naprave dar mar u sistemu visokog tlaka goriva pa se dobro pazi.
Jesi zadovoljan motorom?Jedan moj prika ga je ovi tjedan kupija di i ti u Splitu..

Ugodna plovidba i svake pohvale na uređenju motornog prostora. :D
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la kalafat » 07. 08. 2012. (13:00)

ima ko informaciju ko radi inox tankove za dizel split, trogir okolica a da nije damor i bramar???
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la Trogiranin » 08. 08. 2012. (05:29)

Salona Var, a i Meme u Trogiru će ti zavarit sve šta ti padne na pamet od inoxa, aluminija, gize ... al ga neš dočekat nikad, a možda ni tad ... :lol:

Trogiranin
Old Senior Member

PostPostao/la kalafat » 08. 08. 2012. (06:35)

Trogiranin je napisao/la:Salona Var, a i Meme u Trogiru će ti zavarit sve šta ti padne na pamet od inoxa, aluminija, gize ... al ga neš dočekat nikad, a možda ni tad ... :lol:

a koji je Meme
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la Trogiranin » 08. 08. 2012. (08:37)

Imaš PP . :wave:

Trogiranin
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.