Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
lupis je napisao/la:a di da "rastu"?...,he he pa ni to črv va črišnji he he ,lako njemu bušit i živit....,razjebali su "ljudi" cjelu obalu sa bespravnom gradnjom koja će se legalizirat naknadno...,šta je to u usporedbi s par odvaljenih grota koje bi se ionako same urušile pod naletima valova za 5-10 godina...,ova ekipa oko Vira i sličnih mjesta more tuć prstace do besvjesti nikad time neće napravit veće sr@**e nego su već napravili..
riberer je napisao/la:lupis je napisao/la:... stina ko stina,neće ona nestat,nego će samo iz krupnije prijeći u sitniju granulaciju..
Postoji ipak mala razlika ... stijena je jedno, a pijesak je nešto drugo.lupis je napisao/la:... moraš priznat da ribe nemaju ništa protiv da im netko zabruma svim onim crvima,račićima i puževima koji isplaze iz neke grote,komada betona,ili nekog drugog poroznog tijela koje je bilo duže vrime pod vodom..,naravno da nije namjera opravdavat ,ali što se riba tiče njima paše da im se "prekopa"..
Upravo suprotno, ovo je vrlo kratkotrajna gozba. Nakon što prođu "štemeri" i nakon jednodnevne ili maksimalno dvodnevne gozbe riba, ostaje pustoš. Svi oni "račići i crvići" nepovratno su izgubili svoje staništa, a time nestaje i čitava životna zajednica koja je tu bila nastanjena, pa riba na duže vrijeme izgubi izvore hrane, stalne i bogate izvore hrane i mjesta za mriještenje.lupis je napisao/la:...štite se prstaci a ne grote..
Ne vjerujem da je zakon donesen radi prstaca, dovoljno je malo razmisliti ... da prstaci "rastu" negdje drugdje i da se njihovim vađenjem ne uništava obala i sve ono što uz to ide ... i dalje bismo ih jeli
lupis je napisao/la:žao mi je što ne shvaćaš....,ili ne želiš shvatititi...
ceko je napisao/la:Ja uvik dobro vidim prstaca kada neko vrijeme gledam u macu.. Na dnu je bitno da nema ježinaca. A prije je bilo bolje, mada se i sada iznenadim..
ceko je napisao/la:Ja uvik dobro vidim prstaca kada neko vrijeme gledam u macu.. Na dnu je bitno da nema ježinaca. A prije je bilo bolje, mada se i sada iznenadim..
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.