Raptor, broda osobno još nisam testirao, tako da u vezi panule neznam kako če bit, sad samnavikao, na moju drvenu, sa kojom na minimumu lošije manevriram, nego sa vanbrodskim, koji sam prije koristio na plastičnoj pasari, ali nekako sam se navikao na kormilo i unutarnji, pa prilagodim panulanje.
Za pomočni ču koristiti Hondu 6 4T, koju imam sad viška, pa neču kupovati drugog. Jest istina, da ima 27kg i nije to motorčič od 14kg, pa ču trebat pazit kod montaže na krmo, u slučaju da če bit na ogradi, da mi ne padne u more.
Manevrirat ču pokušat sa autopilotom na dalinske komande, mislim da bi i na kormilu trebao bit dovoljno okretan brod, ali za parangal, koji inače ne koristim, sigurno nije.
Argolo neču ni koristiti. Ako neče bit dovoljno okretan brod, onda ču razmisliti da pokušam manevrirati sa produženom ručicom za vanbrodski, pa bi onda manevrirao samo vanbrodskim. Mislim da ču ipak odlučiti manevrirati sa produženom ručicom, bez autopilota, jer mi u svakom slučaju treba gas, jer sam sad navikao, da podižem panulo tako da dodam gas na motoru, rijetko vadim panulo, ali možda ču i to promjeniti. It ču panulat 2x sa b700, pa če bit sve jasno, pa ču vam kazat iz 1. ruke. Krmena platforma je nekih 20cm iznad mora, znači da nije u dodiru sa razinom mora, tako da sumnjam da bi motor zalilo, kao kod drugih brodova, kdje je krmena platforma spojler, odnosno u dodiru sa vodom, tamo se često događa sa na valovitom moru zaljiva motor, to me kod b700 ne plaši.
Vidjet čem, ako če mi smetat motor pozadi, prvo zbog manevriranja u luki, vezat ču ga provom naprijed, pa vjerojatno i neče. Kad je motor pozadi, cjeli brod če imat još najamje 1m iza krme(podižen vanbrodski i krmena platforma).
Ako če mi to smetat, stavit ču ga vertikalno na ogradu, kad neče bit u upotrebi, pa ču ga stavit na platformu samo kad ču panulat. Na krmi ču imat fiksnu cjev za gorivo, pa ispred i jedan filter, te fiksni spremnik, za vanbrodski u klupici. Vidjet ču kako stoji motor, kad če bit brod u moru, pa onda odlučiti šta dalje uraditi, ne sviđa mi se da ima vanbrodski motor petu non-stop uronjeno u more, jer sam taj problem imao i kod Suzukia 2.5, kad je motor bio podižen, peta je povremeno bila uronjena u more, dok su cinkovi bili uvjek iznad mora, pa mi motor počeo lagano korodirati, zato sam ga skinuo i stavio u provu.
Ako Žanko može panulat sa b600 i vanbrodskim pozadi, a koristio je kaič i vanbrodski cjelii život, ako se on nekako prilagodijo panulanju sa vanbrodskim na b600, onda mislim, da i ja neču nebi trebao imat puno problema. Razmišljao sam da bi imao trollling, ali na kraju sam odlučio, da mi je puno jednostavnije imat vanbrodski, pa da ne nabijam satove na glavnom motoru.
Normalno da nema nekog idealnog univerzalnog broda, ali ovaj bi trebao bit tako za kupanje-sunčanje, pa možda i za koju panulo, nije bila nabavka tog broda samo za panulo. Ionako mislim da su brodovi 4-5m zakon za panulo, pa tako i parangal, ali opet želja svakog od nas je imat i jedan krevet za prespavat gore, pa neka kabinica, a svi bi željeli i na pošte 20Nm daleko, pa si onda zakompliciramo život, pa se brzo dože na brodove od 7-8m
Ustopredba nekih drugih deplasmanskih brodova sa b700 nije na mjestu, pa tako i cjeni i dugim stvarima, kod b700 dođe samo motor sa ugradnjom praktično 20.000€, tako da su svake usporedbe deplasmancov i PD bez veze. Možete uspoređivati PD brodove u tok klasi, pa onda cjene unutar te klase.
Moje drvene ja neču teglit, ona mi je za okolo otoka zakon, pa mi ne treba druga brodica, ima i gore sve što mi treba, nemam jedino hladnjaka, ali to rešim tako da imam torbu sa izolacijom, kdje stane 6 piksni pive od 0.5l, vadim ih iz hladnjaka, i pored tih piksni stavim smrznuto plastično bocu od 0.5l, sa vodom, pa mi onda to hladi cjeli dan bez problema, tako da mi ni hladnjak ne treba.
Karamba, neznam koliko bi trošio, to sam ja sve kazao bez ikakve osnove i iskustva, nego samo iz specifikacija motora, trebam to isprobat, pa če bit sve jasno. Panulat ču u svakom primjerom vandbrodskim Hondom 6 4T.
Amiklic, sve što si nabrojao, da ne valja, večinom su želje svakog kupca i ni jedna B700 nema to isto, kad naručiš kažeš kdje bi ti sve to imao, recimo krmeno svjelto, razvodna ploča, .... A ono oko kreveta, je da se spoji onaj krevet kdje je stol, sa prednjim, pa imaš 3.5m dužine i 80cm širine, ako napraviš drvenu stjenu, što su jedni vlastniki uradili, onda ne možeš spojiti ove krevete, u stvari svaki vlastnik radi praktično od kita dalje po željama.