Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la karamba » 01. 02. 2009. (12:39)

gaso, ????
di si ?, ajde mi odgovori na ona pitanja pliz !
,,
koji je polog kod naruđbe?
,,,
i dali češ stavit radar za izbjegavanje "kanti" ?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la unije » 01. 02. 2009. (13:49)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:40); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la Gaso » 01. 02. 2009. (13:58)

karamba je napisao/la:gaso,
i mene interesira kako si zamislio montirati stalak za vanbrodski motor ?, dali bi pomočni motor montiran onako sa strane bitno gubio na upravljivosti u odnosu na motor postavljen centralno na platformi (brod ljepše izgleda ako je motor sa strane)?, i kako si zamislio da če se sve to ponašati pri panulanju ?
još me interesira potrošnja koju si naveo (15-17l/sat na brzini od 18nM) dali je ta potrošnja računata od oka ili gledano preko uređaja i dali je ta potrošnja utvrđena pri vožnji s onom petoricom stokilaša ili s jednom osobom ?
i zadnje pitanjce , kako je tonči žanko opisao test s betinom 700 u slovenskom navigatoru (mislim da je trenutno vlasnik b600) i gdje bi se taj test mogao pročitati ili dali se taj navigator prodaje i kod nas ?
i predzadnje pitanjce :D :roll: , dali bi tvoj dizel mogao piti ložaka ili to kod novih motora ne dolazi u obzir ?
hvala ;)

Dosta sam razmisljao, kako montirati pomocni, vjerojatno cu imat nosac na krmeni plastformi, onaj nosac sa strane krmene platforme nije se pokazao najboljim, posto udara u susjedne brodice na vezu, znaci moguce je samo na krmenoj platformi. Ali opet ce mi smetat motor tamo ako nece biti u upotrebi, pa sam razmisljao, da cu napravit jos jeda nosac na ogradi, pa da bi motor stajao vertikalno dok nije u upotrebi, ali trebam to vidjeti u zivo, sljedeci put cu donest i moj pomocni motor zbog dimenzija pa da vidimo sta se moze uraditi. Sa strane mislim, da motor nece nista izgubiti, ali problem je zbog susjednih brodica na vezu, zato se onaj nosac sa strane kao kod 1. betine vise ne montira. Ja su ga imat sa strane, samo dok nece bit u upotrebi, kad ce mi trebat premestit cu ga na krmenu plastforumu, trebam jos sve vidjet u zivo pa odlucit. Kako sam sve zamislio kod panulanja, pa vozit cu sa vanjbrodkom, kojeg cu fiskirati, pa cu onda na daliski upravljac autopilota voziti, a sonder mislim da bi moga vidjeti u kabino, jer jer ipak od 12". Kako cu sve funkcionirat, nemam pojma, jer tako jos nikad nisam panulao, pa se mi mozda i nece svidjeti.
Potrosnja 15-17l sat nije racunata, nego sam to procitao u specifikacijama motora, znaci nemoj me drzati za rijec, tocne podatke iz prakse jos neznam, ali ipak mislim da tu vazi ona jednacba za diesele g/KS,...., tako da bi trebalo bit tu nekdje. Zanko, je radio test na ovoj betini gore sa zelenim trupom, ima on b600, ali vec neko vrijeme(vec prije b700) narucio je Graso 23, dosta poznaje, tako Damore, Piculjane, Grase i Betine, posto povremeno premesta brodove po jadranu ako kome treba.
Za navigator neznam, cu pogledati kod nas pa ako ne druge, mozda bi bilo dobro pricekati, jer se se mozna naci netko, ko ce nelegalno scenirati tekst, pa staviti link, pa ako saznam za link stavit cu ga gore :D
Mislim, da ovaj motor nebi smeo piti lozaka, jest istina, da nema direktnog ubrizgavanja, nego indirektno, pa je sigurno jedan najjednostavnijih novih motora, jer nije ni TDI, pa tako i ne Commonrail, nego obicni sa Turbinom, mozda bi cak podnosio lozaka, ali ja svejedno nebi stavljao nista drugo nego eurodiesel.

Slazem se sa vama, da do 10nm ne treba sto drugo nego deplasmanac, pa ja imam i tog, koji je napravljen upravo za panulo, ova b700 prvenstveno nije moja, nego problem, je da kad sam ja kraj mora, koristim brod 12 sati dnevno, dok su drugi bez broda, a istina je da bi ti drugi ga koristili za kupanje, koji izlet a ne za ribolov. Ali posto sam ja vec zagrizen za ribolov, onda ce se i ova b700 opremiti tako da bi se nekako moglo i panulati, ako bi slucajno bila neki dan zelja it na postu i do 20NM. O isplatljivosti u nautici bezveze govoriti, jer je sve skupa neisplatljivo. Treba opet uzeti u obzir da je b700 ipak pola cjene rab720, znaci ko oce PD duljine 7m, ipak mislim da je b700 dobar izbor ako pogledamo ostalo konkurenciju.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la unije » 01. 02. 2009. (14:26)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:40); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 01. 02. 2009. (14:27)

Gašo,reci jesil se proba vozit na tom brodu :?: utisci i to :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 01. 02. 2009. (15:27)

Gašo,lijepo si napisao"da bi se nekako moglo panulati"!
Za panulu nećeš imat boljega od onog tvog drvenog!

Zašto misliš da će vanbrodski smetat na platformi?
Ako panulaš tamo mu je i mjesto,ako ne ko ga hebe,nema kome smetat!

Meni je pomoćni na platformi lijevo montiran,u lijevom kantunu!Nosač je pod 90 u odnosu na kobilicu broda!

Kad je gužva na moru u doba panule ja ni ne pokušavam napravit lijevo polukružno jer to traaaaaje,radijus je ogroman..,zato mi je lakše okrenut u desno!naravnoi sve govorim da pomoćni motor stoji u pložaju kao kad ideš ravno a brod se upravlja na glavni timun!

A što će bit kod tebe s obzirom da nije deplasman...???Maona kaže Unije!

I koliko tih pomoćnih imaš u planu držat na betini?Tu ti treba kao sigurna pomoćna opcija po nekom normalnom moru motor od 6-8 ks!
To nije neki gušt svako malo nosit,dizat,spuštat,nutra-van!
Drugo je hondica od 2 konja,ali to ti nije opcija ako bude kakvih problema na glavnom motoru!

Ti si Gašo barem svjestan da je taj brod kompromis između nekoliko koncepcija,ni u jednoj nije idealan!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la unije » 01. 02. 2009. (15:58)

,
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:39); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 01. 02. 2009. (16:57)

Morao bi imati mogućnost kormilarenja ako otkaže hidraulika, vjerojatno ispod onog banka u krmi ima vrh od kormila na koji se natakne argola za nuždu. Hidraulika se deaktivira ventilom ili se izvadi štift koji spaja polugu hidraulike i osovinu timuna.Drugačije ga neće registrirati.
A panulat se može s krme sa vanbrodskim, upitna je vidljivost u pravcu vožnje. Očito se pita ćaće (to se dade naslutiti iz Gašinih postova), a tko plaća on zapovida...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la lupis » 01. 02. 2009. (17:15)

Ja sam previdio da on nema vani timun,ali mi se čini da je Gašo sam rekao da će bit neka argola negdi montirana,bez toga naravno da se može zaboravit panula!

Ali sa svim tim izumima i prilagodbama,ja mislim da će Gašo vuć onu svoju drvenu misicu za sobom,ostaje samo riješit kako tu barku šlepat pri brzini od 15-20 kt!?! :lol:

Ja mislim da će Gašo zaboravit na panulanje na nekim udaljenim mjestima kad vidi što sve to nosi na ovom brodu,koja je to muka!
A i ne razumin ako je onaj mali drveni stacioniran na Susku,di bi trebalo otić u ribolov ?

Treba raskrstit sam sa sobom najprije,čemu će brod služit,posli je lako i s puno više zadovoljstva!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la primorac » 01. 02. 2009. (17:19)

Betina za pokazivat se i vozit ženskice, drvenjača za ribolov. Eto ti. :Happy31:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la unije » 01. 02. 2009. (19:27)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:39); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la wildstar » 01. 02. 2009. (20:30)

Ajde ljudi moji pa jeste li vidili da je čovik sa merry fisherom 700 profesionalni ribar i ima vinč na brodu.Ja sam bija profesoinalni ribar sa kornjačom maestralom 600 i torpedo 15 ks a sada kad više to ne radim .idem samo vikendom na more i ne šljivim brod koji ide ispod 25 čvorova.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la bsunjic » 01. 02. 2009. (20:52)

Joj kako ste vi zloban svit! Gašo je uzeja brod od 60 iljada eura, a vi to nikad nećete moć pa ste ljubomorni do bola. Tipično za nas Hrvate. I sad ste našli sto zamjerki i ka fol se vi nešto razumite. Pa ne bi baš reka jer ako ovoliko vrimena
provodite za kompjuteron,kad ste onda na brodovima. Najbolje bi vam bilo da se uvatite samogradnje pa da napravite "brod bez mana." Koji bi to cirkus bija!
bsunjic
New Entry

Lokacija: pola godine u Splitu,a ostalih pola svugdi po svitu
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Betina 700, Nanni 155 ks

PostPostao/la raptor » 01. 02. 2009. (21:12)

bsunjic je napisao/la:Joj kako ste vi zloban svit! Gašo je uzeja brod od 60 iljada eura, a vi to nikad nećete moć pa ste ljubomorni do bola. Tipično za nas Hrvate. I sad ste našli sto zamjerki i ka fol se vi nešto razumite. Pa ne bi baš reka jer ako ovoliko vrimena
provodite za kompjuteron,kad ste onda na brodovima. Najbolje bi vam bilo da se uvatite samogradnje pa da napravite "brod bez mana." Koji bi to cirkus bija!

Jesil ti pročita sve teme na ovom forumu :?: nisi :?: da jesi onda bi zna da se ovdi komentira sve i sva,traže se i sugeriraju
neka ajmo reć bolja rješenja itd... :!: Ko si ti da nas kritiziraš :?: imaš 6 postova i već sve znaš,pomalo,ne donosi sud o ponekim članovima nakon par postova pročitanih ;) Ovdi u nas moreš obisit sliku broda od 100.000€ ili 1000€ kritika i pohvale neće izostat :lol: :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la amiklic1 » 01. 02. 2009. (21:23)

Ma vidi bsunjica šta se naoštrio...

Kad niko nije negira dosadašnje navode (čak ni ti, iako čini se puno toga znaš (onaj ko može procijenit druge obično mora znat još više, je li?)).

Sve dosad napisano i stoji. I to da brod nije baš nešto, i to da je lip i dobar... Sve je relativno.

Nisu ljudi zlobni, nego daju svoje viđenje broda koji po meni isto nije uspio dobit ono šta se planiralo. OK, lipo izgleda, moćno. Al' opet mi se čini da manikela radi brod samo kao ambalažu motora.

A 60000Eur? Hm... O tome neću. Ne vidim ovde nigdi ljubomoru... zapravo, bezbroj puta je dokazano da se u brodovima sve i ne može izmjerit lovom. gašo je već dokazao da brod voli, jer napravio je onu (kako lijepo spomenuto) "misicu", pa nećemo o tome.

Dalje, jesi razmislio da netko i radi za kompjutorom? Il' ti nije toliki doseg (mali tank goriva?)...

Moje viđenje tog broda, bez osvrta na gore navedeno je:

- krmena platforma je tribala bit funkcionalnija i šira jer postoji dovoljna širina trupa koja će to pokrit, a puno bi bolje služila.
- kašun motora je previše udaljen od krmene klupe a da bi se s istom mogaao ikako funkcionalno povezati.
- u unutrašnjosti fali bilo kakav ormar u koji bi se spremila odjeća za izlete.
- deklariranje kreveta kao "3 i nešto metra dužine" je debilno, u najmanju ruku.
- krmeno svitlo na samoj krmi trupa je problem jer se može lako odvalit opremom, npr. ronilačkim bocama, pojasom s olovom itd.
- prostor pod nogama skipera je trebalo bolje uredit' i iskoristit.
- kontrolna ploča je riješena "dječje", s hrpom potrošenog mjesta a s malo funkcionalnosti.

Eto, bez ljubomore (mogu tu B700 kupit sad da oću, al' zapeo sam za ono šta već (pre)dugo čekam i ne pada mi na pamet), nekoliko mojih opaski.

Ništa to ne znači, sve se to da riješit, al' siguran sam da kad bih pregledao brod osobno (a kamoli neki drugi ovdje s foruma, za koje kažeš da vise samo na netu :-),), da bih našao još puuuno detalja koje se može popravit.
amiklic1
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.