Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la luc » 31. 01. 2009. (23:43)

može li ko napisat što o plovidbenim sposobnostima betine, ali ne ono tipa ponaša se odlično kad po bonaci naleti na vlastite valove, nego friško jugo ili solidan popodnevni maestral. Što se onda događa ?
luc
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la lupis » 31. 01. 2009. (23:52)

Ne,ona gleda kako će se iz mora dignut na brod!

ILi već planira koje rožice posadit na onaj "balkon"(platforma)!

Ma mislim,stvarno mi se ne pljuje,ali ne morem odšutit neke stvari!
Isto tako,ovo je za mene inkubator!Ta kabina i koncepcija!

Naši Maestrali voze ako treba s torpedom koji košta 2-3 tisuće eu 6 milja!
Kažem,ako treba!
Ako staviš neki motor od 40-50 ks,isto će ti putna bit 7-8 kt!U takvoj vožnji ti imaš argolu,ja imam vanjski timun,po ljeti ja nisam niti jednom bio unutra,jer da je ne znam kakva izolacija to je inkubator!!!More se i puneštra otvorit,to je za vrat i glavu najzdravije!

A ča ćeš ti na ovom???
Imaš brod koji je predodređen da vozi 20 kt,sjedit moreš samo nutra,imaš 150 ks...,pa nećeš ih ganjat na argoli???A i kaco ćeš vidit s krme u ovoj brzini!

I sad još i zamišljam scenu u kojoj dvoje dičine i supruga+ moja malenkost plovimo sa 15-20 kt u osmom misecu...
Di bi ta sitna djeca trebala boravit dok glava familije(ja) sjedi u kabini i uživa u 150 ks!
Jedino da se dadilja unajmi koja će ih pazit skupa sa ženom ili vezat za jarbolet na krovu!Koju familiju se može vozit na ovome?Ženinu?

Ma ko sjedi u kabini po ljeti,ej!!!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Trogiranin » 01. 02. 2009. (07:00)

Jebiga Gašo tako ti je to.Prvo smo brod kovali u zvijezde, onda smo malo protresli glavom i shvatili da tu ima sitnih zajeba, a ipak je to hrvatska mala brodogradnja, a velika nam umire već dvadeset godina i nikako da umre. Nego ruku na srce sa dosta stvari se slažem sa Lupisom, a o nosaču pomoćnog motora u obe varijante i na službenim slikama a i na onome iz splitske lučice od inoksa sa drvenom daskom otraga zavidanom uz same skale da je lakše izać iz mora . . .Vjerujem poznajući tvoja dosadašnja razmišljanja oko mnogih stvari da ćeš ti tu ipak uzeti neke stvaei u svoje ruke, ali ništa zato . U tome i je draž hrvatske male brodogradnje ! :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la primorac » 01. 02. 2009. (09:16)

Betina 700 je takozvani "Daily cruiser", dakle brod za jednodnevne izlete (što ne brani i višednevne izlete) prvenstveno.

Nije mu namjena ribanje ni svakodnevno kalivanje paragala, mriža i vižitavanje vrša, ni crnilo od liganja svuda po kokpitu.
Dakle tako je i uređen, uglancan i sriktan. Fancy. Brz (sumnjam u onih 17 litara, bit će toga i više).

U svakom slučaju nepodoban za Torpedo 18 (zamislite Torpedo 18 u Rabu 720 :Laughing24: ili još gore u kakvu gliseru od 7 metri...)

Ona krmena kuverta ako netko baš želi, vrlo lako se napravi od plastike, po sistemu natakni/skini. Može se i fiksirati, ako netko baš tako hoće. A stražnja platforma po istom receptu se dade modificirati, duža/kraća, viša/niža...

Kruške su kruške, jabuke su jabuke.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Homer » 01. 02. 2009. (09:32)

Činjenica je da su Betina 700 i Maestral 700 slični jedino prema dimenzijama 7,10 x 2,70 m. Sve ostalo nema veze jedno s drugim. Isto tako s obzirom na dimenzije čini mi se da Betina 700 ima premalo mjesta u kabini i natkabini, a možda su i moja očekivanja bila prevelika. U novom Maestralu 700 nisam nikad bio, ali prema slikama čini mi se da u njemu ima puno više mjesta i da je on ipak puno komforniji za višednevna krstarenja.
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la lupis » 01. 02. 2009. (09:45)

primorac je napisao/la:Betina 700 je takozvani "Daily cruiser", dakle brod za jednodnevne izlete (što ne brani i višednevne izlete) prvenstveno.

Nije mu namjena ribanje ni svakodnevno kalivanje paragala, mriža i vižitavanje vrša, ni crnilo od liganja svuda po kokpitu.
Dakle tako je i uređen, uglancan i sriktan. Fancy. Brz (sumnjam u onih 17 litara, bit će toga i više).

Kruške su kruške, jabuke su jabuke.

He-he,Primorac,ti si otprilike rekao ono što sam i htio!NIje bitno što se ne slažem s tobom,bitno je to da se ovom brodu kao ni sličnima ne zna namjena!U stvari zna se,jer ga proizvođač nekako deklarira,ali to je daleko od stvarnosti!

Brod je skup!Brod je "spartanski opremljen"(ako izuzmemo razne dodatke,koncepcija je takva)!
Da je to dejli kruzer,imao bi tada bar 4 udobne sjedalice,mogućnost hodanja po brodu za vrijeme vožnje putnom brzinom itd!

Gliser pak ima barem nekoliko udobnih sjedalica,kao u autu,u kojima se mora sjedit za vrijeme glisiranja,inače se lako frkne u more!
U gliser posjedneš svakog u svoju stolicu i vozi,čak su ti svi nadohvat ruke!Nema šetnje naravno dok se glisira!
Imaju šoferšajbu i tendu iznad,za ljetne vožnje idealno,"vjetar u kosi"!

Torpedo sam naveo kao mogućnost što se može primjenit i na M700 i na Galebu i na Marušiću!Utakneš argolu po ljeti iza,i vozi,imaš pogled relativno dobar jer ti se prova ne diže koliko si spor!

A ovdje je jedina opcija po recimo predivnom proljetnom ili ranojesenjem danu bit zabarikadiran u onu kopunjeru od kabine!
I dok ti sjediš unutra jer moraš,niko drugi nije blesav djelit tvoju sudbinu!

Ovi što prodaju gotovo nove G20,23 ,Damore sa istom kocepcijom upravljanja i jakim motorima,,,,neće oni priznat u čemu je kvaka!

Kvaka je u tome ča nema nikakvog komfora za te novce,da ti žena u vožnji ili mora sjedit ko panj na krmenoj klupici ili će ležat na kabini pa ćeš vidit kaco isprid sebe pri brzini od 15-20 kt.

Brod je dobar za višednevnu ribolovnu zajebanciju,i tu bi jedino onu krmu prekrio,bočne klupice minimalizirao i za otić po bilo kom vrimenu na dalje pošte dan ili 3 idealno!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la unije » 01. 02. 2009. (09:47)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:41); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 01. 02. 2009. (09:56)

Homer je napisao/la:Činjenica je da su Betina 700 i Maestral 700 slični jedino prema dimenzijama 7,10 x 2,70 m. Sve ostalo nema veze jedno s drugim. Isto tako s obzirom na dimenzije čini mi se da Betina 700 ima premalo mjesta u kabini i natkabini, a možda su i moja očekivanja bila prevelika. U novom Maestralu 700 nisam nikad bio, ali prema slikama čini mi se da u njemu ima puno više mjesta i da je on ipak puno komforniji za višednevna krstarenja.

Razlika je u tome što je jedan deplasmanski trup a drugi nije!
M700 ima korito u kojem je više mjesta!

Maestral je potpuno druga koncepcija,to je ono ča nas par tupimo cjelo vrijeme,a što nitko ko nije to probao ne prihvaća!
Da se razumimo,u natkabini novog M700 isto kuha po ljeti!
Ali meni se neće niko smijat ako sjedim u krmi i plim 7 milja!
A diš ti na ovome sjedit na krmi i upravljat argolom a voziš 20 kt,osim toga,toliko je predodređeno kormilarnici i uloženo u nju(platio si),a sad ćeš ti sjedit na nekoj klupici s komadom hrastovine pod rukom???

Lipo je rekao Unije,ovi brodovi su bez ograde nezamislivi,mada ja ne bi nikad poslao nekoga u šetnju brodom pri putnoj brzini!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 01. 02. 2009. (10:12)

Slažem se ja s Primorcem,a i s tobom Unije!

Samo dejli kruzer bi ipak trebao pružit putnicima više komfora pri vožnji!
Oni su ipak većih gabarita i mase,pa se pri istoj brzini može čovjek kretat i nać udobno mjesto!
Po meni je ovo ipak bespotrebno nakinđureni radni brod!
Stoje po marinama baš iz razloga što ne znaju što bi s njima!

Za ribarenje koje taj brod može pružit dovoljan je stari galeb s poluotvorenom natkabinom i motorom od 60-70 ks!
I bez ograde,bez tikovine,bez prozora kabine.....
Prođeš 2/3 jeftinije,..za 1/3 kupiš ženi kompletan novi namještaj u kući ,i još ti ostane!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 01. 02. 2009. (10:29)

Ja nisam ni mislio davat neku kritiku na ovaj brod. Lip je, skup je, za mene nije. Tko ima potrebu za takvim brodom, novce za kupovinu i održavanje, eto ga tamo. To su uglavnom ljetni kapetani, ja im se ne čudim.
Kako reče unije, kao veliki i skupi auti. Fancy, idem ja malo pokazat da imam debel novčanik.
Sjetilo me ovo jedne sličice iz rata:
Penjemo se tako moja smjena na jedno brdo ( "čuku") uskim makadamskim putem (ne zaslužuje ni ime makadamski), u Fiat campagnoli varijanta MKŠK, i nakon ure i po stignu za nama dva iz ekipe u novoj novcatoj Toyoti Landcruiser. Di ste dosad, pitam ja. Ne pitaj, prokuhala je 6 (šest) puta uz ovo brdo... Šta bi luponja rekao, ne zna joj se osnovna namjena.
Mišljenja sam da brod treba kupovati kada ga dobro upoznaš (ne na osnovu jedne vožnje) - kako se ponaša liti, kako zimi, kako trpi tramuntanu, kako buru, jugo, koliko i čega troši, koliko košta održavanje.
Ajme, šta je prekrasan, ovo ću kupit... Pa onda za pola godine u oglas.
Znate ono, dvi ženske pričaju za kavicom: Stara, kupila sam auto!!! A kakv auto? pita ova druga. Crveni!!!! Opet sam OT.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la unije » 01. 02. 2009. (10:39)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:39); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la pero » 01. 02. 2009. (11:04)

.......
Zadnja izmjena: pero; 06. 02. 2009. (13:06); ukupno mijenjano 1 put/a.
pozdrav lupis
pero
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara Tomos 4

PostPostao/la unije » 01. 02. 2009. (11:11)

.
Zadnja izmjena: unije; 03. 02. 2009. (22:40); ukupno mijenjano 1 put/a.
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 01. 02. 2009. (12:07)

Kad kažem Betina mislim i na Grašu,Damora 700..

Lako bi bilo odredit namjenu da nemaju sve te bespotrebne pizdarije od tikovine pa na dalje!
Isto ko i Primorac,mislim da brod ne izgleda loše,imat će i svoje kupce.
Čak bi rekao da je to Gaši dobar izbor,jedino ne znam kako će to ić s panulom...

Eto,meni na M700 fali ta radna površina na krmi,mjesto gdje ću postavit kutiju s parangalom,dasku na kojoj ću ribice očistit i sve lipo poslije isprat s dva bujola vode...

Ali to su druge relacije i cjenovni razredi!Klupica imam ko u priči,u krmi može bez pretjerivanja sjedit 8 ljudi,zato ću jednog dana jednostavno stavit dvi late i komad plastične ploče iznad krmene klupice,plastificirat i stvar će bit riješena.Postojeća klupa će koristit kao polica za odložit sić,kantu jupola,kavical i sl.I to mi nije žal pilit po brodu koji ima 10 godina!

Tako da ko kaže da je za ribariju isto nije blizu!

Umjesto kampanjole može i Niva!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 01. 02. 2009. (12:33)

Po meni ti brod nije za nikakvu ribariju već za razonodu ;) Ako neko misli plovit i obilazit pošte na 20-30 milja udaljenosti onda je ovi brod ok ali za sve u 10 milja su idealni deplasmanci,voziš uru i nešto,malo odmoriš mozak i eto te tamo,potrošnja i trošak nikakvi,komfora ka u priči itd.... :!: Meni zbilja ni jasno,da ako ti brodi ka betina 700 i ostali valjaju ,zašto se onda prodaju po oglasima,sve novo,malo uri :?: biće se svit razočara ili :?: Kupac bi triba prvo na probnu vožnju da vidi jel to to
a ne kad je brod završen,napravi prvi đir i ajme majko onda :mrgreen: Ja kad bi recimo iša kupit ti brod onda bi negdi naša isti,platija vlasniku da učinimo đir pa tek onda odlučio jel to za mene ili ne ;) I ča je lupis napisa,velika mana svih tih brodi je ča moraš vozit iz kabine,još ako je nešto kratko,brzo,ali sidit unutra na 32 stupnja uru,uru ipo,ponistre otprte,propuh a ti znojan :o Inaće mi je brod lip ali.... :thumbup:
raptor
Korisnik baniran

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: brule, Google [Bot] i 2 gostiju.