Pozdrav svima, evo nesto slika se nakupilo od 3mj. i hvala svima sa foruma koji su pridonijeli svojim savjetima. Trenutno sam u fazi zamjene i izrade novih vratiju od hrastovine, i ima jos nesto posla sa vracanjem opreme natrag, ali trebali bi ubrzo zaploviti ako bog da ...
Sve je krenulo tog (kratkog zimskog) dana, cudan osjecaj u zelucu, nevjerica, puno ruzine i svega ostaloga, nije izgledalo obecavajuce ... ocu - necu, ocu - necu, rekao sam sebi i put 1000 milja pocinje prvim korakom, kupio 2 brusne ploce za zeljezo i pocelo je ...
Taj dan sam uspio obrusiti jednu stranu, i potom kroz par dana poceo mazati aquastrip i skidati koper sloj po sloj i ovu nafliskanu plavu crtu basta da je gore, imao sam i vjernog pomocnika tako da je i posao isao lakse ...
Uz dosta progutane ruzine zeljezo se pocelo nazirati i nekako mi je malo laknulo da ce ipak ici ...
dosta je aqua stripa islo, ali dosta je i olaksalo posla prije brusenja jer se skida na spatulu cijeli sloj bez problema i nije agresivan ...
oba odvoda vode bila su traljavo sastavljena ispod je bio mesing ali koljena i ventili od zeljeza, sve zapeceno i ruzinavo, ne-odvidivo, uzeo brusilicu sve otpilio ca, i provukao ove cijevi za struju do kokpita da se ne puni vodom dok se radi ... kormilo je skinuto jer je "visilo" samo na osovini, peta pojedjena i vaporizirana, osovina za promijeniti isto u losem stanju, gnjilo ...
Nova osovina navarena na list, sve grubo ocisceno, nova peta i pojacanje jos jedno u sredini, prije zavrsne obrade ...
Kobilica i kormilo zakitani i premazani high protectom i light primerom ... dno smo jos brusili i nesto malo kitali i pripremali za high protect i light primer ... prednja ograda i manje vise svi okovi skinuti
ovu crnu crtu nam se nije dalo skidati pa smo je izmatirali ... priprema farbanja primera
dvije ruke high protecta ispod vodene linije zavrseno, trup kitamo dalje i matiramo, ovo plavkasto na pramcu je neki novi filer od hempela, kazu da ce zamijeniti epoxy filer ? ulgavnom oko 270 Kn veliko pakiranje
skinuta zadnja ograda i ostalo cega je jos bilo po palubi, prozori takodjer skinuti, zadnje matiranje, oprasivsanje, ciscenje prije primera ...
prije zastite okova koji su bili neposlusni i nisu se dali skinuti (bez dodatnog kompliciranja) ...
bacanje primera te sutradan emajla ...
tu sam trenutno stao staviti cu jos slika kako budem zavrsavao detalje ... znam da nije nista extra ali covijeka veseli :]