evo doslo lipo vrime, pala je prva trodnevna djitica za prvi maja, a doslo je i vrime da se napravi sta na brodu.....
kako nisam odavno, valjalo je cutit malo volj plastike, acetona i gelcota.....
tako da sam priuredija sidreni gavun, odnosno pregrada koja sam prosla godine napravija nije se pokazala u praksi, prostor za lanac je bija mali, pa kad bi diza vecu duzinu lanca tribalo bi ga koji put rukom rasporedit, sad bez greske more skupit svih 50m bez da ga se takne..... zahvaljujuci Fein multimasteru (oli ti ga multipraktiku) o kome se i pisalo na nekoj temi pilanje je bilo vrlo jednostavno a osjet plastike na kozi neprocjeniv, moram priznat da mi je falilo......
jos vaznije je da je mola dobila pomocni motor, tohatsu 8hp 2 cilindra, ma uvalija mi ga jedan sa foruma
tribalo bi i na njemu prominit propelu jer trenutmo je 8.5x7.5 , a bolje bi bila neka teretna 8.7x5.0
u svakom slucaju pun gas 5,5knot a mislim da bi bilo i bolje da motor moze uvatit vise djira.....
nosac je moja vizija tvornicke varijante, nesto drugaciji od orginala posebno po sistemu kacenja u gornjem polozaju..... kako je motor duga osovina nosac je za par centimetara visi tako da je upravljanje motorom nesto lakse, za sada se pokazalo dobro i propela ne vata zrak priko vala......