da brodice ne nalikuju jedna na drugu , ne bi imali sa čim uspoređivati
, kao i kod automobila , razvoj je jedno, traži se balans upravljivosti,cijene i dizajna - a čim izađe novi proizvod svi ga uspoređuju sa konkurencijom, sličnim proizvodom, te traže mane i prednosti u odnosu na te proizvode .
Ja sam do sada uvijek reagirao impulzivno , otišao u salon i kupio auto u roku 30 min do 1 h provedenog u salonu (većinom dogovor o opremi
) , a otkad sam se riješio zadnjeg auta , prije cca tri godine , krenuo sam uspoređivati što bi volio slijedeće voziti,( koje su mane koje prednosti) i do danas nemam svoj auto nego se vozim sa ženinim
.
Na ovaj način sam gledao i barke , koju bi želio imati i kad krenem razmišljati počnem od gumenjaka pa sve do glisera od 8 m
, a onda se opet vraćam na manje (naravno zbog cijene , potrošnje,održavanja,...)
Nekako su mi za oko zapeli Naval 19 , Fortis 590 , Nautika 650K , Damor 600 , ( normalno nije mi prioritet brzina , pa bi motor do 70 ks . ( možete primjetiti da su ovo gotovo sve različiti proizvodi , različitih namjena i veličine - a tako je i sa mojom odlukom izgled/veličina/cijena/motorizacija
)