Ja sam sklon kokpitu s kašunom!
Samo tu primjećujem da je krmena klupica predaleko od kašuna!
Svaki put kad budeš htio žluk hladne pive morat će se dizat dupe s klupice,i napravit korak prema kašunu!
U zimskim mjesecima možeš pivu držat i u ruci,dapače,ali u proljeće i jesen piva se brzo ugrije u ruci!
Ima mjesta sa svim tim što je kašun u krmi,ali za moj pojam i previše...
Jedna stvar mi nikako nije jasna,razumin da nema bočnih klupica kako bi se moglo lakše pristupit boku,ali ne razumin da kod svih naših novijih barki tipa Grašo,Betina,Nerezine..nitko se nije sjetio napravit krmenu kuvertu kao npr što je nekad bila na Siriusu!
Čak i na M700,novi tip,koji ima cijelu krmu u klupicama,u obliku slova U,nije takva krmena kuverta napravljena!
Kutiju za parangal nemaš gdje stavit nego doli na klupicu,a to nije radna visina pogotovo sa samopraznećim kokpitom!
Znam da postoje barke s kojima je sigurno lakše kalivat parangal,ali da se nije mogla izvest opcija di se na Betini npr može dobit brod gdje bi ona polukružna klupica bila visoka do palube!
I sad na takvom brodu,još da nema kašuna.....,ne znam di bi se moglo bilo što položit.
Krma je toliko velika da se moglo potegnut bočno klupe počev od kabine pa jedno metar i dvateset dužine,tako da mogu sjest dvi osobe po svakom boku!A prema krmi ostavit ovakav pristup,ali ne veći od 70 cm,da možeš lipo stajat unekakvom raskoraku i radit!Krmu bi obavezno "presjekao",tako da bi se dobila radna ploha!
Ali to je moje mišljenje!
Najružnije ča moren vidit je kad netko na Graša nasere onu sklopivu tik-garnituru iz Peteha u kokpit,pa još posle priča kako ima mjesta u krmi..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.