Nautika Fortis 590

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Nautika Fortis 590

PostPostao/la roby » 09. 05. 2012. (20:49)

Hvala ,ma i da ga ne kupiš nema veze bez ustručavanja dođi i vidi o čemu se radi .demo brod sam izvadija i sad skidam kalupe od trupa jer nisam tija ništa radit dok sve ne isprobam i dok sve ne bude sigurno.(Nije fer poslje prepravljat kalupe po sto puta pa ispadne da sam se učio na mušterijama).Iskreno osmišljavam neku mini kuhinju ispod skipreskog mista pa kad sve završim stavit ću slike .slobodno vodi temu ja ne vjerujem da ću bit često na kompu ..nekako više volim brusilicu :lol:
roby
Djelatnik u sektoru nautike

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Fortis 590c, fisherman s kabinom suzuki 70ks

PostPostao/la MARI » 09. 05. 2012. (22:58)

Lip je brodić ispa sviđa mi se, znaš uvik je ona priča da mu je samo još 30-40cm, ali za ovu dužinu se lipo ponaša.
Daj robi ako ti nije teško kolika je dužina krme do kliznih vrata, zanima me zbog spavanja na krmi?ako ne bi bilo vrata jel ima dužine oko 170cm na krmi? Jel bi se moglo stvorit da je jedan prostor kokpit-kabina.
Kad budem ima prilike javim ti se pa da uživo vidimo!

unaprid hvala
Volin te grade jedini moj Bog će znati koliko, i pivan ti pismu jer san ja dite Zadarsko...
MARI
New Entry

Tip plovila: ocqueteau espace 610

PostPostao/la 305grama » 10. 05. 2012. (05:50)

To roby , dobrodošao, neka je više proizvođača na forumu, brodica je simpatična , povirit ću prvom prilikom do kaštela. :wave:
305grama
Member

Tip plovila: Pasara 4,60 Kvarnerplastika 1976 g. - 5ks

PostPostao/la VLADIDA » 10. 05. 2012. (07:29)

roby je napisao/la:Hvala ,ma i da ga ne kupiš nema veze bez ustručavanja dođi i vidi o čemu se radi .demo brod sam izvadija i sad skidam kalupe od trupa jer nisam tija ništa radit dok sve ne isprobam i dok sve ne bude sigurno.(Nije fer poslje prepravljat kalupe po sto puta pa ispadne da sam se učio na mušterijama).Iskreno osmišljavam neku mini kuhinju ispod skipreskog mista pa kad sve završim stavit ću slike .slobodno vodi temu ja ne vjerujem da ću bit često na kompu ..nekako više volim brusilicu :lol:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Samo naprid, biti će to vrlo dobro kada se dotjera. Nemoj se pokolebati.
VLADIDA
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la ropee » 10. 05. 2012. (07:46)

Odlično, prostor ispod skiperske klupe je sa onom stolicom bio neiskorišten :thumbup: , baš sam i ja mislio da bi tu bilo dobro staviti ormarić ili frižiderčić manji pa onda klupu na to
ropee
Senior Member

Tip plovila: batana + tomosaki 4,5

PostPostao/la Vagarondo » 10. 05. 2012. (10:38)

Hi roby, nisam stigao probati u Lava, gdje si slijedeći put , dolaziš li možda ovaj mjesec u ŠI ?
E1
Vagarondo
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Laver Tonetto , Yamaha 60 OB

PostPostao/la bakan » 10. 05. 2012. (14:49)

Svaka cast momku za prvi brod,a pogotovo za cijenu neka se konkurencija malo zamisli.O nekvalitetnoj gradnji bi se dalo puno pricati,ali moje misljenje je da s obzirom na cijenu smole od nekih 15 kuna za kg materijal nebi trebalo stediti.Kod nas su plasticni brodovi precjenjeni jer se pojedinci zele obogatiti preko noci.Ludima kao roby treba dati sansu.
Kad smo vec kod kvalitete,bija sam na sajmu u lava i vidija novu ZORU brod star nekoliko miseci i primjetija napuknuce gel coata (takozvanu paucinu),a mislim da se to nebi smilo dogadat jednom iskusnom brodograditelju.
bakan
New Entry

PostPostao/la izmedic » 10. 05. 2012. (15:45)

"ludima" "ljudima" ?
izmedic
Member

Tip plovila: pg 550

PostPostao/la nostromo » 10. 05. 2012. (16:22)

bakan je napisao/la:Svaka cast momku za prvi brod,a pogotovo za cijenu neka se konkurencija malo zamisli.O nekvalitetnoj gradnji bi se dalo puno pricati,ali moje misljenje je da s obzirom na cijenu smole od nekih 15 kuna za kg materijal nebi trebalo stediti.Kod nas su plasticni brodovi precjenjeni jer se pojedinci zele obogatiti preko noci.Ludima kao roby treba dati sansu.
Kad smo vec kod kvalitete,bija sam na sajmu u lava i vidija novu ZORU brod star nekoliko miseci i primjetija napuknuce gel coata (takozvanu paucinu),a mislim da se to nebi smilo dogadat jednom iskusnom brodograditelju.

...uuu...dati ce ti Ven po repu... :lol:
Kaić je ok, sprida puno lipši nego s krme koja mi djeluje nezgrapno. Zašto su krajevi bokoštitnice na krmi podignuti uvis??? To mi je ružno uf...a i da je sama krma malo niže koncipirana bija bi skladniji. Smišan bastardić, ima svašta i Graše i Belingarda ali prvenstveno Graše-zato mi se i sviđa :thumbup:
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la nostromo » 10. 05. 2012. (16:43)

Čudan mi je spoj gliser sa ovakvim brkovima,strujnicama i spojlerom. To se ugrađuje na pd da bude stabilniji i brži...čemu ta kombinacija-zato što je nitko nema? Potencijala ima svakako ali s nekim preradama :wave:
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la roby » 10. 05. 2012. (18:09)

nostromo je napisao/la:
bakan je napisao/la:Svaka cast momku za prvi brod,a pogotovo za cijenu neka se konkurencija malo zamisli.O nekvalitetnoj gradnji bi se dalo puno pricati,ali moje misljenje je da s obzirom na cijenu smole od nekih 15 kuna za kg materijal nebi trebalo stediti.Kod nas su plasticni brodovi precjenjeni jer se pojedinci zele obogatiti preko noci.Ludima kao roby treba dati sansu.

...uuu...dati ce ti Ven po repu... :lol:
Kaić je ok, sprida puno lipši nego s krme koja mi djeluje nezgrapno. Zašto su krajevi bokoštitnice na krmi podignuti uvis??? To mi je ružno uf...a i da je sama krma malo niže koncipirana bija bi skladniji. Smišan bastardić, ima svašta i Graše i Belingarda ali prvenstveno Graše-zato mi se i sviđa :thumbup:

Davno je smola bila 15 kn kad smo kod cijene,svi spominju grašu a ja taj brod nisam ni pogleda kad sam radija svog.Svaka čast Graši ali misli su mi bile skroz u drugom smjeru.Krma trenutno djeluje nezgrapno al kad se dodaju platforme sve to izgleda puno drugačije.I krma ne može bit niže koncipirana postoje pravila kolika kutija motora mora bit radi podizanja motora(kad pukne kapa motora zaboli te glava od cjene nove),a s druge strane ako se puno spusti krma sve izgleda u kokpitu prenisko i teško je izvest samopražnjenje. Ne virujem da ću u šibenik jer imam nešto narudžbi tako da ustvari nevirujem da ću igdi iz gareaže do daljnjega.Nije mi prioritet kupit tuarega od tri prodana broda i zato sam stavia realnu cijenu.a ovo šta se vide paučine na pojedinim brodovima to je zato jer svi lupaju čekićima po kalupima kad vade brod i onda naprave tzv.paučinu na kalupu koja se poslje preslika na trup.
roby

PostPostao/la roby » 10. 05. 2012. (18:14)

[ a jednostavno kupiš i prerađuješ po svome :lol: ,ja sam htio i malo retro izgleda u cijeloj priči al pogledaj snimku na you tubeu pa češ sam zaključit zašto brkovi služe :thumbup:
roby

PostPostao/la joze » 10. 05. 2012. (19:46)

Nego koliko metara ima "ležajevi", tj.prostor di se leži, da li ima prostora ili je utisno?
joze
Member

Tip plovila: Pasara 4.50m bez kabine

PostPostao/la roby » 10. 05. 2012. (19:50)

MARI je napisao/la:Lip je brodić ispa sviđa mi se, znaš uvik je ona priča da mu je samo još 30-40cm, ali za ovu dužinu se lipo ponaša.
Daj robi ako ti nije teško kolika je dužina krme do kliznih vrata, zanima me zbog spavanja na krmi?ako ne bi bilo vrata jel ima dužine oko 170cm na krmi? Jel bi se moglo stvorit da je jedan prostor kokpit-kabina.
Kad budem ima prilike javim ti se pa da uživo vidimo!

unaprid hvala

sutra ti izmirim pa ti javim al mislim da je tu negdi oko 170.gle da nemas kliznih vrata isto je tesko spojit kokpit kabinu radi spavanja jer je kabina spustena u odnosu na kokpit.tako sam dobio stajaću visinu u natkabini,a s druge strane samopražnjenje u kokpitu...al ko što sam svima rekao dodji i bez obaveze pogledaj ...
roby

PostPostao/la roby » 10. 05. 2012. (19:52)

[190 cm je dug krevet,nije komforan ko na jahti al dvoje spava bez problema kad se spoji sredina
roby

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.